Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes skumleste filmkarakterer

Disse figurene får deg til å skjelve av skrekk på en mørk høstkveld.

(BIIPMAG): Høsten betyr ikke bare at det blir kaldere i lufta og bladene faller av trærne: Dette er også tiden for å gjemme seg under et teppe i sofaen og se en skummel skrekkfilm.

Derfor har vi samlet sammen noen av de skumleste filmkarakterene som har sett dagens lys:

Regan MacNeil (fra «Exorsisten»)
Hvem har vel ikke blitt redd av den djevelbesatte 12-åringen fra «Exorsisten»? Regan Macneil er en 12 år gammel jente som plutselig begynner å oppføre seg merkelig, men foreldrene finner ikke ut hva det er som feiler henne. Tilstanden hennes blir stadig verre og familien må etterhvert innse at det er ondskapen som herjer inni henne. Pater Damien Karras blir engasjert for å hjelpe til med å helbrede den syke jenta.

Chucky (fra «Child's Play»)
Ja, han er bare en dukke, men han er likevel en veldig skummel en. Chucky er ikke en leke man ville ha løpt til lekebutikken for å få tak i. Chucky var egentlig en snill dukke helt til en seriemorder brukte vodoo for å overføre sjelen sin slik at han kunne slippe unna politiet. Og vips så har Chucky blitt alle barns mareritt.

Samara Morgan (fra «The Ring»)
Skumle Samara har vært en gjenganger i «The Ring»-filmene og brenner seg dypt inn i sinnet til mange. Samara forfølger personer via en videotape som gjør at folk dør innen syv dager etter at de har sett den. Selv om Samara kanskje ikke har noen markante skumle trekk så er hun en av de skumleste filmkarakterene som finnes med sitt lange svarte hår, livløse øyne og skitne hvite kjole.

Billy (fra «Saw»)
«Saw»-filmene blir sett på som for skumle for personer med dårlig hjerte. Selv om blodgørret er ekkelt så er ingenting mer skremmende enn dukken Billy: Alt fra de runde kinnbeina med rødmalte spiralformer til de røde øynene og den svarte dressen. Dukken blir brukt av morderen John Kramer for å snakke med ofrene sine og takket være Billy vil vi aldri se på den gode gamle trehjulssykkelen på samme måte igjen.

Freddy Krueger (fra «A Nightmare on Elm Street»)
Hva er egentlig så skummelt med Freddy? Alt fra det misformede ansiktet til hanskene som er utstyrt med barberkniver vil nok skremme en vanlig person. Men hvis dette ikke er skummelt nok så er det nokså «creepy» at han har en stor kjærlighet for å drepe barn og tenåringer når de sover. Freddy Krueger er kjent fra skrekkfilmserien «Nightmare on Elm Street» og har gjort folk vettskremte siden starten av 1980-tallet. Det er også planlagt at han skal gjøre comeback i april 2010 og derfor vet du hva det betyr: Ikke sov for trygt i senga di!

Leatherface (fra «The Texas Chainsaw Massacre»)
Motorsagmassakren blir regnet som en av de skumleste skrekkfilmene noensinne. Selv om hele den psykotiske familien er en skummel gjeng så er det ingen som gir mer gåsehud og får håret til å reise seg mer enn «Leatherface». Han fikk navnet sitt etter maskene han går med for å dekke til det deformerte ansiktet sitt. Maskene lages av menneskehud og for å få tak i hud til maskene er hele familien kannibaler. Favorittvåpenet til «Leatherface» er en kraftig motorsag.

Pennywise (fra «It»)
Den groteske og sadistiske klovnen Pennywise fra Steven Kings fortelling «It» har skremt vannet av tusenvis i løpet av årenes løp. Pennywise dukker opp når den skrekkinngytende skapningen ved navn «It» inntar andre former, som oftes denne skumle klovnen.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto