Utroskapsryktene har fått store konsekvenser for golfstjernen Tiger Woods. De utenomekteskaplige gjøremålene svir også på pengepungen.

Søndag ble det klart at konsulentselskapet Accenture trekker seg fra sin sponsoravtale. I en pressemelding fra selskapet heter det at selskapet umiddelbart sier opp sin sponsoravttale med Tiger Woods. Accenture har vært sponsoren til Tiger de siste seks årene.

«Gitt forholdene de siste to ukene, etter nøye vurdering og analyse, har selskapet bestemt seg for at han ikke lenger er den riktige representativen for annonsering», heter det i meldingen.

Flere trekker seg
Tiger Woods sponsorer bidrar årlig med inntekter på 100 millioner dollar. Etter de siste ukenes utenomsportslige oppmerksomhet har flere av sponsorene begynt å se på sitt engasjement.

Sportsdrikken Gatorade, som eies av Pepsi, har tidligere trukket sportsdrikken «Gatorade Tiger Focus» ut av sitt sortimentet.

Gatorade Tiger Focus ble lansert i 2008. Tiger Woods har en lisensavtale hvor han har fått betalt etter salget. Nå sier representanter for Gatorade at de i lengre tid har planlagt å ta drikken ut av sortimentet «for å gjøre plass for spennende produktnyheter i 2010».

Selskapet Nielsen, som måler reklamemarkedet har opplyst at det ikke har vært vist tv-reklame med Tiger Woods siden han kolliderte i slutten av november i år.

Les mer: Nå rammes Tiger på pungen

Også Gillette har sett nøyere på sinm

Verdens rikeste idrettsutøver
I oktober meldte den anerkjente listemakeren Forbes, som årlig lager dusinvis av lister om hvem som eier hva og hva som eier hvem, med en sak om at Tiger Woods var den første idrettsutøveren i verden som har blitt dollarmilliardær.

I utregningen sin la Forbes til grunn pengene Woods har fått fra sponsorater, pengepremier i turneringer og mye annet.

Forbes åpnet imidlertid opp for at vurderingene er feilaktige på kort sikt, men at det da kun var snakk om måneder før Tiger er den første til å tjene over en milliard dollar på idrett.

I løpet av ti år på PGA-touren, frem til 07, spilte Woods inn i underkant av 400 milllioner dollar. Foruten dette har verdens beste golfspiller fått mellom én og to millioner dollar for å vise ansiktet sitt hver gang han har spilt i Midtøsten, Japan og Europa.

Men de største pengene har Tiger hentet inn på sponsoravtaler med blant annet Nike, Accenture, American Express, Gillette, Buick og EA Sports.

Les mer: Så mye tjener Tiger per hull

Trekker seg fra golfsirkuset
De siste årenes beste golfspiller, Tiger Woods, har bestemt seg for å slenge golfbagen i gjemmekroken på ubestemt tid.

På sin egen hjemmeside sier golfesset at han legger inn årene grunnet personlige problemer knyttet til den omfattende utroskapen.

- Etter mye sjelegransking har jeg bestemt meg for å ta en pause fra profesjonell golf på ubestemt tid. Jeg trenger å fokusere på å bli en bedre ektemann, far og person, skriver Woods.

Les mer: Tiger har tømt tanken