Gå til sidens hovedinnhold

Dette kan skandalen koste Tiger

Utroskapsavsløringene vil kunne svi enormt for golfstjernen.

Utroskapsavsløringene rundt golfesset Tiger Woods har gått sin seiersgang i media i lang tid. Det er liten tvil om at Woods risikerer å tape enorme summer på skandalen, spørsmålet er hvor mye.

NA24 - din næringslivsavis

Medier verden over har kastet seg over saken, og i den forbindelse er det kommet frem mange forskjellige tall. Magasinet «The Week» har gjort en gjennomgang av tallene forskjellige aviser og tidsskrifter opererer med.

Førstemann til én milliard
Før skandalen ble golfstjernens totale formue estimert til 600 millioner dollar (3,6 milliarder kroner) av magasinet People. Deler av disse brukte han på en 155 fots yacht med det i ettertid så ironiske navnet «Privacy». Denne kostet 22 millioner dollar, ifølge Fox News.

Forbes annonserte på sin side at Woods var den første idrettsutøveren som har kommet opp i én milliard dollar, tilsvarende seks milliarder kroner, i inntekter over livsløpet sitt. Denne artikkelen ble skrevet høsten 2009 og slo fast at med hans unge alder var dette bare den første milliarden golfmesteren ville tjene.

Så kom imidlertid skandalen, og usikkerheten rundt sponsoravtalene økte i takt med at stadig flere kvinner fant veien til media for å proklamere at de hadde hatt sex med stjernen. Fredag kom han med en offentlig beklagelse.

Les mer: - Jeg har sviktet alle

Hodepine for sponsorene
En årlig inntekt på 7 millioner dollar gikk ut vinduet samtidig som konsulentselskapet Accenture trakk seg, ifølge Daily News. Også storavtalen med telefoni- og internettgiganten AT&T røk. I tillegg er det mange andre sponsoravtaler som går en usikker tid i møte.

Sportsdrikkeprodusenten Gatorade har allerede trukket tilbake sin planlagte storsatsning «Tiger Focus», og storavtalene med sportsvareprodusenten Nike, barberhøvelprodusenten Gillette og sportsspillprodusenten EA ser i beste fall ut til å bli sterkt nedskalert for en tid. Nike-avtalen alene skal gi Tiger 30 millioner dollar hvert år, ifølge Time, så det er liten tvil om at dette kan komme til å svi.

Les mer: Nå rammes Tiger på pungen

Sponsorenes respons etter pressekonferansen var imidlertid positiv, og mange håper nok at skandalen kan være i ferd med å gå mot en avslutning.

- Tiger ba om forlatelse og gjorde posisjonen sin klar. Nike støtter han og familien fullt ut. Vi ser frem til at han returnerer til golf, sa en talsperson fra Nike etter fredagens beklagelse.

Vanvittig dyr skilsmisse
Mer kritisk enn tapte sponsorkroner er imidlertid en eventuell skilsmisse med Tigers kone, svenske Elin Nordegren. Ifølge Fox News hadde Nordegren og Woods inngått en avtale som ville gi henne 300 millioner dollar (1,8 milliarder kroner) i et eventuelt skilsmisseforlik.

Men beløpet kan bli enda høyere enn dette. I vinter hyret den svenske skjønnheten inn den beintøffe skilsmisseadvokaten Sorrell Trope. Trope har spesialisert seg i saker der det er mye penger på spill, og krever honorarer deretter. Ifølge Toronto Sun skal han ha en timelønn på 700 dollar. Oppsiden er da også stor, og den britiske bookmakeren William Hill opererer med et maksimalestimat på vanvittige 500 millioner dollar, eller tre milliarder kroner, for et eventuelt skilsmisseoppgjør.

Den siste tiden er det blitt spekulert i om Elin, som selv er skilsmissebarn, ikke vil bryte ekteskapet likevel. Imidlertid var hun ikke i salen da Woods kom med sin beklagelse denne fredagen, noe som taler for at han i det minste har en lang vei å gå.

Aldri så galt..
Det ser imidlertid ikke helt svart ut for Woods. Philly.com hevder at han har betalt et sted mellom 5000 og 20.000 dollar i måneden til kvinnene han har vært utro med, for å holde forholdene skjult. Med tanke på antallet som har gått til media, er det trolig få igjen å betale.

Også på sponsorfronten er det kommet nye tilbud, om enn på noe mindre skala enn før. Strippeklubben «Scores» i New York skal ha tilbudt den tidligere så velrespekterte stjernen én million dollar for en sponsoravtale.

Kommentarer til denne saken