Gå til sidens hovedinnhold

- En enestående forestilling

- Han ga et godt svar, sier informasjonsrådgiver til Side2 og roser Tiger Woods tale.

(SIDE2): - Dette var jo en langt på vei som forventet, men samtidig så er det er den en enestående forestilling av en av USAs største idrettshelter og han gir et godt svar. Dette er en mann som kjemper for sitt private liv, sitt sportslige liv og sitt offentlige liv, sier informasjonsrådgiver i Geelmuyden.Kiese, Svein Tore Bergestuen, til Side2.

En tydelige preget og medtatt Tiger Woods (34) sto i ensom majestet da han tok podiet og talte til et rom fullt av familie og venner, med moren Kultida Woods på første benk. Elin Nordegren (30) sto ikke ved sin manns side, og det tror Bergestuen kan ha vært hennes eget valg.

- Han sier jo at de skal jobbe med ekteskapet, og jeg tror ikke hun har tilgitt ham. Dette uttrykket med å «stand by your man» som det heter i USA, og som vi ser mye av, betyr til tider at mannen er tilgitt. Hun har ikke tilgitt ham, og derfor var dette riktig, sier han.

Tiger sa klart at han ikke bare kunne unnskylde seg til sin kone og familien, det han måtte han gjøre ved å vise det i handling. Tiger innrømmet at han ikke trodde de vanlige reglene gjaldt ham, og at fordi han har jobbet så hardt i så mange år, hadde rett til å nyte forbudte fristelser slik han ville. Og komme unna med det.

Les mer her:- Jeg har sviktet alle

- Et uangripelig svar
Bergestuen mener Tiger Woods ga et mye bedre svar enn mange andre mektige menn med en sexskandale i full offentlighet.

- Jeg var utro og jeg hadde affærer. Jeg sviktet meg selv og min familie, og jeg er den eneste skyldige her. Ingen andre, sa Tiger Woods.

- Det var et ærlig og uangripelig svar. Han sa det som det var, penger og berømmelse gjorde sitt til at han trodde han kunne gjøre som han ville. Beklagelsen til familie, venner og fans verden rundt er troverdig, mener informasjonsrådgiveren.

- Han sier at han har sviktet alle sine verdier, han innrømmer at han har vært utro, han sier han har hatt flere affærer og at han er den eneste som kan dømmes for det. Men han understreker også at detaljene rundt dette er mellom han og hans kone, og det er fair. Journalistene har ikke latt dette ligge de siste måneden, og derfor tok han tak i de sakene der han gjorde feil, men detaljer vil han ikke gi.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Kjemper for familie
Golfesset adresserte også sitt privatliv, og ba om, eller snarere krevde at media og paparazzier skulle ligge unna hans kone Elin Nordegren (30) og barna Sam Alexis (2 1/2) og den femten måneder gamle sønnen, Charlie Axel. Da sistemann ble født slapp Tiger noen bilder til pressen, men det forklarte han også med at han ønsket å kontrollere hva man fikk og ville respektere deres privatliv og holde seg på avstand av barna.

I etterkant av sexskandalen som begynte å rulle kort tid etter bilkræsjet utenfor Elin og Tigers hjem i Florida, har det florert av bilder av hans familie.

- Han kan ikke klage på sin egen oppmerksomhet. Men vi så en mann som er ydmyk og sier han har sviktet alle, men en ser også en mann som prøver å kjempe og stå opp for noe. Det han kjemper for er sin familie. Der krever han noe. Det er interessant, mener Bergestuen.

Teatralskopptreden
Selv om informasjonsrådgiveren synes Tigers tale var god og ga svar på alt, så synes han allikevel at opptredenen hadde noe svært dramatisk og teatralsk over selv.

- Det blir vanskelig når en hel verden ser på deg, selv om han hadde et manus som var skrevet for ham og som han kunne, så var han veldig dramatisk i kroppsspråket, med den lette hoderisting som til tider virket på kanten til å bli skuespill. Klemmingen av familien og venner på første rad ble også litt for mye av det gode. Men dette er jo en veldig amerikansk setting, men det balanserer på å bli litt vel dramatisk. Men så er jo saken også svært dramatisk for ham, sier Bergestuen.

Se og hør hele talen her:

HTML EMBED

Løgn?
Med den offentlige talen har Tiger også lagt lista svært høyt for selv seg. Er det usannheter i noe av det han har kommet med her, så tror informasjonsrådgiveren at det er over og ut for hans golfkarriere.

- Dette ble familievolden som han sa aldri hadde forekommet der i huset, og det viser seg i ettertid at det ikke stemmer, så er han ferdig. Og hvis det nå går bra noen år med ham både privat og sportslig, men han igjen er utro, så er det kjørt. Han har lagt lista høyt, sier Bergestuen.

Om det var riktig tidspunkt å stå fram nå, synes Bergstuen er vanskelig å si. Han mente personlig at han burde stått fram mye tidligere, men da visste man ikke omfanget av skandalen.

- Hvor mye feil og hvor mye riktig han har gjort er vanskelig å si. Det han hende han tenkte at nå blir det helvete, og da må jeg vente til alt er over og jeg kan gå kanossagangen, sier informasjonsrådgiveren.

2901

Kommentarer til denne saken