Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har sviktet alle

- Det er tøft å innrømme at jeg trenger hjelp, sa Tiger Woods og gråt mens han omfavnet moren.

(SIDE2): - Jeg trodde ikke normale regler gjaldt meg. Jeg har jobbet hardt hele livet, og trodde jeg kunne gjøre som jeg ville. Jeg tenkte bare på seg selv, sa Tiger Woods (34) under hans offentlige opptreden som ble fulgt av en hel verden fredag ettermiddag.

Han hoppet og stammet til tider i den litt over ti minutter lange talen han holdt foran presse, venner og moren, Kultida Woods som satt på første rad.

Idet han kommer inn i rommet ser man tydelig at Woods synes det hele er svært ubehagelig. Litt småskjelven fomler han med papirene, og ser utover de fremmøtte.

- Jeg trodde jeg fortjente og hadde rett til å nyte fristelsene som var rundt meg. Penger og berømmelse gjorde at jeg ikke trengte å lete langt, sa han tydelig berørt.

Han sa videre at nå hadde han hatt tid til å tenke over det han hadde gjort, og lovet samtidig at han aldri ville gjenta feilene.

Ekteskapet og barna viktigst
Da han snakket om barna sine og kona Elin Nordegren (30) ble han rørt og fikk tårer i øynene.

- Det viktigste det i livet mitt er ekteskapet og barna mine, sa Tiger.

Han dementerte også alle spekulasjoner om at Elin den gangen under ulykkesnatten skadet ham og slo ham med golfkølle, og avslørte at han og kona nå så på hvor mye hans utroskap hadde ødelagt ekteskapet.

- Elin sa til meg at det er ikke hva jeg unnskylder, men min handling over tid som er viktig, sa han.

Elin var ikke å se i salen, og det spekulseres nå i om hvorfor hun ikke var der for å vise sin støtte. Tiger sa også at han hadde forståelse for at det var menge spørsmål vedrørende affærene og fremtiden til ekteskapet hans, men sa dette var noe mellom han og hans kone.

Reiser tilbake
Tiger fortalte om hans til nå 45 dagers opphold på sexklinikken i Mississippi, han har nå permisjon, men vil gjenoppta behandlingen i morgen. Han synes det var hardt å innrømme at han trengte hjelp, men uttrykte at han i fremtiden ønsker å hjelpe andre med samme problemer som han.

- Jeg må lære meg balanse igjen, sa Tiger og pekte på at han ville bruke barnelærdommen som moren hans lærte om buddhismen.

Unnskyldte seg til venner
- God morgen, og takk for at dere er her. Mange i dette rommet er mine venner, og mange kjenner meg godt. Og mange av dere har heiet på meg, og gitt meg støtte. Nå har hver og en av dere en god grunn til å være kritiske til meg, åpnet Tiger.

Flere ganger under talen så han rett i kamera, og man kunne tydelig se at de siste ukene har vært harde for golfesset. Han så svært sliten og medtatt ut, men greide alikevel å fremstå som sterk og fokusert. Alle i salen forholdt seg stille gjennom seansen, og Woods var den eneste som talte.

Kan spille igjen i år
Golfesset utelukker ikke at han i løpet av året vil bli å se på en golfbane. Men når kunne han ikke si noe om.

- Jeg vet ikke når jeg kommer tilbake, men jeg utelukker ikke at det blir i år.

Han understrekte også at han ville fortsette å holde et klart skille mellom sin karriere og privatlivet, og at det var vitkig for han å skjerme sin familie. Dette var vitkgi for han, til tross for feilene han hadde gjort.

- Det er jeg som har gjort en feil, sa han.

- Tro på meg
Til slutt ba han vennene sine om å finne rom i sine hjerter til å tro på ham igjen.

- Det er mange i dette rommet, og der hjemme, som trodde på meg. I dag vil jeg be om at dere finner rom i deres hjerter til å en dag tro på meg igjen, sa han.

Kaos
Det var et regelrett kaos utenfor stedet i Ponte Vedra Beach i Florida på PGA Tours hovedkvarter der Tiger Woods fredag ettermiddag møtte pressen til et uttalelse.

Tiger ankom stedet bare noen minutter før klokken 11 lokal tid i en hvit bil.

SE BILDENE FRA PRESSEKONFERANSEN HER:

2901

Kommentarer til denne saken