Gå til sidens hovedinnhold

Nå er dette bildet historie

Den ene etter den andre sponsoravtalen ramler sammen for Tiger Woods.

(SIDE2:) Tiger Woods annonserte for knappe to uker siden at han tar en pause fra golfsporten på ubestemt tid. Årsaken er selvfølgelig den store utroskapsskandalen eler skandalene som har rullet frem og tilbake etter at Woods hadde et mindre biluhell rett utenfor sitt hjem.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Hadde plettfritt image
Golferen var kjent for sitt nærmest plettfrie image. Et image som var verdt millioner av kroner for ham. Klokkemerket Tag Heuer, Accenture og kosmetikkmerket Gillette betalte Woods millioner i året for å være deres ansikt utad.

Det er antatt at godt over 70 prosent av Tiger Woods' inntekt kom fra disse sponsoravtalene.

Konsulentfirmaet Accenture var den første til å si opp kontrakten med Woods med ordene «han er ikke lenger representativ» for våre verdier, skriver AP.

Nå følger flere av de andre sponsorene etter. Nike har foreløpig en avtale med Tiger, men har ikke brukt ham i reklamer i USA siden 29 november, to dager etter at det bokstavelig smalt i Tiger Woods' liv.

- Skalerer ned
Tag Heuer annonserte fredag at de vil «skalere ned» bruken av Woods og vil ikke bruke ham i «nær fremtid». Firmaet sier imidlertid at de ønsker å fortsette støtten til Tiger Woods veldedige formål.

Klokkemerket sier de vil ta ned Woods-reklamen i enkelte land «av respekt for privatlivet hans».

Gillette er ikke fullt så rundhåndede. De sier at de ikke vil kjøre noen reklamer eller andre salgsstunt med Woods. Som Tag Heuer skal de «vurdere» sitt forhold til mannen som var verdens best betalte idrettsmann.

Telegiganten AT&T sier at de nå evaluerer sitt forhold til golfesset.

Ikke offentlig
Verken Tiger Woods eller Elin Nordegren har snakket med pressen eller vist seg i offentlige sammenhenger etter at utroskapsavsløringene begynte å komme. På det meste har over 11 kvinner påstått å ha hatt et intimt forhold til Woods.

Det er sagt at Elin Nordegren har kjøpt en eiendom i Sverige og at hun vil tilbringe julen i sitt hjemland med sine to små barn.

Ifølge flere amerikanske medier har Tiger Woods' kone rådført seg med toneangivende skilsmisseadvokater.

- Hun kommer ikke til å haste for å få gjennom en skilsmisse. Hun vil ha alle de skitne detaljene på bordet før hun undertegner noe som helst, har en kilde nær Woods sagt til ABC News.

Kommentarer til denne saken