Gå til sidens hovedinnhold

Tilbakegang i Oslo

Svakere oljepris sender børsen tilbake etter flere dager med sammenhengende oppgang.

Oslo Børs fortsetter i det slappe tempoet og klarer ikke reise seg etter den svake starten. Hovedindeksen er ned 0,25 prosent til 467,98 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Usikkerhet om Statoil og Norsk Hydro klarer å oppfylle de tidligere produksjonsmålene selskapene har satt for inneværende år bidrar til å tynge oljetungvekterne. Statoil slipper sitt resultat på mandag og flere analytikere tror ikke oljeselskapet klarer å opprettholde sitt produksjonsmål for 2007.

Produksjonsproblemer ved Kvitebjørn og Shah Deniz og en raskere nedgang fra de modne feltene i Nordsjøen gjør at analytikerne tror på en nedjustering av produksjonen.

Laverer oljepris
Oljeprisen har svekket seg betydelig i løpet av dagen etter at den har steget rundt 20 prosent siden midten av januar. Gevinstsikring på råoljekontraktene kommer etter at drivstofflagrene i USA vokste mer enn ventet i forrige uke. Samtidig falt lagrene over destillater og råolje mer enn ventet.

Prisen på et fat nordsjøolje med levering i mars koster 57,39 dollar ved råvarebørsen i London.

Statoil faller 0,92 prosent til 162 kroner, mens Norsk Hydro blir sendt ned 0,98 prosent til 201,50 kroner. DNO faller 0,65 prosent til 12,325 kroner.

Flere av de andre oljeavhengige selskapene sliter også torsdag. Acergy faller 1,99 prosent til 123 kroner, mens Subsea 7 faller 0,46 prosent til 107,50 kroner.

Gode marginer
Tandberg Data stiger 10,49 prosent til 8,95 kroner og er dermed den sprekeste aksjen rundt lunsjtider. Selskapet la frem sitt resultat for fjerde kvartal torsdag morgen og overrasker på oppsiden. Resultat før skatt endte på 1,4 millioner dollar fra et underskudd på 2,4 millioner dollar fjerde kvartal 2005.

Bruttomarginen økte til 25,9 prosent i fjerde kvartal fra 22,50 prosent i tredje kvartal og Tandberg Data venter at bedringen av bruttomarginene vil fortsette for hele produktporteføljen i kommende perioder.

Røkkes Aker American Shipping stiger 9,59 prosent til 100 kroner. Aker American Shipping har fått en ny ordre på seks produkttankere fra Overseas Shipholding. For Aker American er den fulle verdien av avtalen over 700 millioner dollar, før profittdeling.

TECO stiger 6,99 prosent til 9,95 kroner.

Fast stiger 4 prosent til 18,20 kroner. Selskapet leverte onsdag kveld sitt resultat for fjerde kvartal. Selskapet leverte fallende bruttomargin, men overrasker både med bedre omsetning og driftsresultat enn ventet. Pareto ble lettet over tallene og har hevet kursmålet til 22 kroner fra 20 kroner.

Taperne
Schibsted faller tilbake etter at markedet tar gevinst etter at aksjen har gjort det svært godt de siste ukene, sier en Oslo-basert analytiker til Dow Jones Newswire.

Analytikeren peker på at den sterke kursutviklingen de siste ukene skyldes mulige synergier i forbindelse med Media Norge. I tillegg har det sterke annonsemarkedet i Norge og Sverige bidratt til kursoppgangen. Schibsted-aksjen faller 4,73 prosent til 262 kroner.

Stavanger Aftenblad faller 5,26 prosent til 180 kroner.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai