Gå til sidens hovedinnhold

Tilbakekaller 7700 biler i Norge

Totalt tilbakekalles 3,4 millioner biler.

Den japanske bildelprodusenten Takara Corp melder at de tidlig på på 2000-tallet har produsert airbager som ikke nødvendigvis fungerer som de skal. Det er styringssystemene til airbagene som ikke fungerer som de skal, og det kan hende at airbagen ikke utløses når den skal.

Bloomberg.com melder også at at airbagen kan utløses når den ikke skal, men det hevder Toyota i Norge ikke stemmer.

- Toyota setter sikkerhet og kvalitet høyest av alt og velger derfor å kalle inn 7700 biler til verksted i Norge for å sjekke kollisjonsputen på passasjersiden, sier informasjonssjef Espen Olsen i en pressemelding.

Ifølge Takata er det snakk om rundt to millioner biler på verdensbasis, men Toyota, Nissan, Mazda og Honda velger nå å tilbakekalle rundt 3,4 millioner biler.

Toyota, som den største produsenten, står for den klart største andelen med 1,73 millioner biler. Dette inkluderer den ytterst populære Corolla.

- Bakgrunn for kampanjen er at det kan være feil på tennmiddelet som blåser opp kollisjonsputen på passasjersiden. Dette kan føre til at kollisjonsputen ikke løses ut slik den var tiltenkt. Det kan også føre til unormal varmgang når airbagen utløses. Totalt er 7700 biler omfattet i Norge, og modeller som er involvert er Yaris, Corolla, og Avensis produsert i perioden november 2000 til mars 2004. Ingen feiltilfeller er rapportert i Europa, melder Toyota.

Det skal på verdensbasis bare være rapportert om fem tilfeller av problemer.

Bileiere vil nå bli kontaktet av sitt verksted for å finne tid for inspeksjon og eventuell utskifting av komponenter.

Det er ventet at det er produsenten av airbagene som må ta regningen for den store oppryddingsjobben som nå skal starte, og Takata falt opp til 15 prosent på børsen etter at saken ble kjent, melder Bloomberg.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken