HTML EMBED

Magiske saltsletter i CHILE

Atacama er ett av verdens naturlige underverker, et sted som pirrer fantasien med sine duvende sanddyner og saltfjell, levende vulkaner og geysirer. En avstikker til Cordillera de la Sal (Saltfjellkjeden), med sine geologiske formasjoner og mangefargede sedimenter, bør også med på reiseruten. I Moon Valley finnes det i tillegg huler og nedlagte saltgruver som kan besøkes.
Slik gjør du det
* Ibsen Reiser arrangerer turer til Chile.
* Det chilenske flyselskapet LAN har gode forbindelser fra Europa til Santiago.

Paradisiske øyer i VIETNAM

De 16 Con Dao-øyene ligger ute i et krystallklart, blågrønt hav rett sør for Ho Chi Minh-byen, og ble i 1993 erklært som nasjonalpark. Her kan du slappe av i en av Six Senses 50 romslige villaer, alle med havutsikt. Herfra er det lett å ta en avstikker til Saigon og det mektige Mekongdeltaet.
Slik gjør du det
* OrkideEkspressen har spesialpakker til Con Dao og Saigon.
* Thai Airways flyr daglig til Bangkok. Derfra er det en kort reise med for eksempel Vietnam Airways til HCMC, og videre til Con Dao.

Ny flyrute til Emiratene

De forente arabiske emirater (FAE) er en sammenslutning av syv ganske ulike emirater, med ulike særegenheter. Mest kjent er Dubai med sine glitrende høyhus, innendørs skibakker og ørkenresorter, men storebroren Abu Dhabi er i ferd med å gi emiratet kamp om oppmerksomheten.
Slik gjør du det
* I perioden 21.november til 19. mars har Nordmanns-Reiser en cruisepakke som tar deg fra Dubai via Fujairah (FAE), Muscat,Abu Dhabi og tilbake.
* Norwegian flyr på Dubai i vinterhalvåret. En rekke andre flyr på Abu Dhabi og Dubai via ulike europeiske flyplasser. Qatar Airways åpner ny rute fra Oslo til Doha videre til Dubai.

Tigersafari i Det gylne triangel i INDIA

India var ifølge dronning Victoria juvelen i den engelske kronen. Det var nok landets enorme naturressurser hun først og fremst hadde i tankene, selv om Indias andre åpenbare attraksjoner også hadde stor appell. Fargene, luktene og menneskene levner ingen uberørt.
Slik gjør du det
* Espnes Reiser arrangerer en tidagers privat rundtur som blant annet inkluderer tigersafari i Det gylne triangel.
* En rekke flyselskaper flyr på Dehli, blant annet British Airways fra London. Innenriks i India er Kingfisher Airlines et godt alternativ.

Safari under nordlyset på SVALBARD

Nordområdene har sine åpenbare attraksjoner i sommerhalvåret, men det store eventyret opplever du egentlig om vinteren. Da spiller nordlyset ofte opp et fantastisk lysshow, en enestående opplevelse, særlig hvis du sitter bak et hundespann som jager over det frosne landskapet.
Slik gjør du det
* Spitsbergen Travel arrangerer turer på Svalbard.
* SAS flyr til Svalbard via Tromsø.

Julebord på Grand i STOCKHOLM

Denne tilstelningen på byens fasjonable hotell er legendarisk. I år underholder den evigunge rockeren Jerry Williams, som slo igjennom allerede på begynnelsen av 1960-tallet. Underholdningen akkompagneres av et bugnende julebord i vinterhagen på klassisk svensk maner.
Slik gjør du det
* Vær tidlig ute med bestillingen på Grand. De i alt 18 julebordene starter 23. november, med avslutning 17. desember. Pris avhenger av dato.
* Både Norwegian og SAS flyr daglig til Stockholm eller du kan ta toget.

Eleganse i lagunen i EGYPT

El Gouna nord for Hurghada i Egypt er bygd opp som et elegant og eksklusivt feriested. Navnet betyr lagune, som det finnes flere av. Det innbys til late dager på stranda, men for den sportslig anlagte finnes det dykkemuligheter og golfbaner i umiddelbar nærhet.
Slik gjør du det
* Apollo og Star Tour har vinterturer til El Gouna.
* Du kommer deg til Kairo med Swissair, og derfra til Hurghada med Egyptair. Derfra er det knapt 20 km til El Gouna.
* Atlantisreiser/Egyptreiser har også gode forbindelser til Egypt.

Juleshopping i Beijing, KINA

Den kinesiske hovedstaden er et shoppingmekka. Her kan du handle det meste for en særdeles rimelig penge, om det er dunjakker, bukser, smykker og vesker, for å nevne noe. Sjekk også de lokale antikvitetsmarkedene, der du finner de virkelige godbitene.
Slik gjør du det
* KinaReiser arrangerer turer 11. til 15. november, og 18. til 22. november.
* Finnair får stadig flere avganger til Østen, blant annet Beijing.

Tyrkia for den sporty

Sør i Tyrkia kan sommervarmen strekke seg til nærmere jul. Hvorfor ikke kombinere de siste sommerdagene i landet med en treningstur til småbyen Kemer, der Jomfrureisers instruktør Iris Sofia Pran lærer deg både tibetansk yoga, mavedans og zumba?
Slik gjør du det
* Jomfrureisers tur går i perioden 19. til 26. november.
* Turkish Airlines har gode forbindelser til Antalya, som ligger rett øst for Kemer.

Silkeføre i USA

Snøen i USAs høyfjell rundt Rocky Mountains er spesiell. Fordi den ligger så langt inne i landet, og fjellene er omsluttet av ørkener omtrent på alle sider, er den ofte så tørr at det er som å kjøre på silke.
Slik gjør du det
* Denver i Colorado er et utmerket utgangspunkt. Herfra er det bare tre timer med bil til kjente alpinsteder som Aspen og Snowmass.
* 12. mai neste år åpner Icelandair ny helårsrute til Denver. Før den tid kan du fly dit via Minneapolis.