HTML EMBED

NEW ORLEANS - Festlig fetetirsdag

New Orleans er én av USA underligste byer, med en blandingskultur som minner mer om Europa enn Nord-Amerika. Mardi Gras (fetetirsdag) er en gedigen feiring av byens mangfold. Allerede 19. januar begynner de første paradene, med det store høydepunktet 13. februar. Da fylles gatene av jazzorkestre, skrangleband og et yrende festglad folkehav.

Slik drar du til New Orleans

* Flyselskapet United Airlines har gunstige avganger via New York. En hotellpakke (åtte netter) med fly kan du få fra ca. 8650 kr.
* Både KLM/Air France og Lufthansa har tilbud på rundt 5000 kr i begynnelsen av mars 2013, men da med flere mellomlandinger.
*USA Spesialisten, Nordmanns-Reiser og USA Experten er blant reiseselskapene som har spesialkompetanse på USA,

COSTA RICA - Den rike kysten

Nesten en fjerdedel av Costa Rica – den rike kysten – er vernet av myndighetene, noe som gjør landet til et populært reisemål for alle økobevisste turister som vil oppleve uberørt natur, ville fjell, tette skoger og vakre strender. Både Stillehavs- og Atlanterhavssiden er verdt å besøke.

Slik drar du til Costa Rica

* I mars arrangerer Espnes Reiser en klassisk Costa Rica-reise på 14 dager.
* Med flere flyselskaper i kombinasjon kan du få en flyreise t/r til hovedstaden San José for rundt 7000 kr.

LOFOTEN - Øyrike i vinterprakt

Det er når nettene blir lange at Nord-Norge, og særlig Lofoten, er på sitt aller vakreste. Snødryss over de spisse fjellene, de gulrøde lysene i rorbuene, og nordlyset som flimrer over himmelen, er alle attraksjoner som stadig flere søker. I tillegg kommer lofotfisket uti februar og mars som samler både fiskere og skuelystne.

Slik drar du til Lofoten

* Det virkelig gode liv har flere gunstige overnattingspakker på sine anlegg i Nyvågar og Henningsvær i denne perioden.
* SAS og Widerøe tar deg til Leknes eller Svolvær.

Saken fortsetter under bildet

BERLIN - Party ved muren

Siden Tysklands hovedstad ble gjenforent har innbyggere fra begge sider av den gamle muren samlet seg på Brandenburger Tor for å feire inngangen til det nye året. Som i fjor, arrangerer byen ett av verdens største nyttårspartyer – en to kilometer lang feiring mellom Brandenburgerporten og Seierssøylen. Her er det fest, lasershow og utallige boder som selger mat og drikke.

Slik reiser du til Berlin

* reisefeber.no lager tredagerspakker til Berlin fra rundt 1300 kr, som inkluderer to netter på hotell.
* AirBerlin, Norwegian og SAS har direkteruter fra Oslo med priser t/r fra ca. 1650 kr.

BEIJING - Dra på juleshopping

Her er et alternativ for deg som ønsker noen virkelig unike julegaver. Kinas hovedstad myldrer av liv, eldgammelt og nytt i skjønn forening. Byen har flere spennende markeder, antikkbutikker og kjøpesentre, i tillegg til åpenbare attraksjoner som Den forbudte by og de fargerike hutongene.

Slik reiser du til Beijing

* Kinareiser arrangerer reiser både for enkeltreisende og grupper.
* Albatros Travel og Wikstrøm Reiser AS har også spesialkompetanse på Kina.
* Finnair har gunstige flyforbindelser til Beijing og andre destinasjoner i Kina via Helsingfors.

Saken fortsetter under bildet

NEW ZEALAND - Paradiset i Stillehavet

Landet maoriene kaller Aotearoa («Den lange hvite skyens land») er ett av klodens vakreste, med en variasjon i flora og fauna få kan matche. Maoriene utgjør fortsatt en sentral del av landets kultur, og en enestående natur, som kan minne en del om Norge, trekker stadig flere langveisfarende.

NB: I februar samles maorier fra hele New Zealand i Waitanga for å minnes avtalen mellom maorihøvdingene og England i 1840. En storstilt feiring over flere dager.

Slik reiser du til New Zealand

* Jambo Tours arrangerer rundreiser på New Zealand.
* Flere internasjonale selskaper flyr deg til hovedstaden Wellington for ca. 10 000 kr.

DARJEELING - Tur til telandet

Darleeing-distriktet og hovedstaden med samme navn, beliggende i åsene opp mot Himalaya, ble et populært utfluktsområde for engelske kolonister. Siden har mange andre også funnet veien dit. Når det ble for hett lengre sør trakk mange opp i høyden. Området egner seg utmerket for tedyrking, en produksjon som blant annet la grunnlaget for den spesielle jernbanen The Darjeeling Himalayan Railway , i dag beskyttet av UNESCO.
PS: Se også egen Darjeeling-reportasje lenger bak i bladet.

Slik reiser du til Darjeeling

* Albatros Travel legger til rette for reiser over store deler av India. Det samme gjør Star Tours Tema.
* Kulturreiser arrangerer også reiser til Darjeeling.
* KLM, Aeroflot og Turkish Airlines er blant flyselskapene som har gode priser i februar og mars.

RØDEHAVET - Storslått rundreise

Rundt Dødehavet ligger noen av verdens fremste reisemål, som Kongenes dal, Luxor og pyramidene i Egypt, Wadi Wum og Petra i Jordan samt Sinaifjellet og Jerusalem. Avstanden mellom attraksjonene er ikke avskrekkende, og det er ofte lettere å reise mellom dem enn det mange tror.

Slik reiser du til Rødehavet

* MSC Cruises arrangerer et syvdagerscruise i vinter med avgang fra badebyen Sharm el Sheik, der man besøker mange av de ovennevnte attraksjonene.
* Austrian Alirlines har gunstige forbindelser til Kairo. Apollo og Ving flyr til Sharm el Sheikh.

Saken fortsetter under bildet

ITALIA - I dvale på Blomsterkysten

Det spesielt gunstige klimaet langs kysten av Liguria-regionen, nord i Italia på grensen til Frankrike, gjør at mange oppholder seg her gjennom vinteren. Alfred Nobel er blant kjendisene som søkte hit, både på grunn av de behagelige temperaturene og det vakre fjellandskapet, som ligger tett inntil den flotte kystlinjen.

Slik drar du til Italia

* Travelnet-byrået Arriva tilrettelegger for turer over hele Italia.
* Det er kort vei til Nice, og dit har både SAS og Norwegian rimelige direkteruter.

ZAMBIA - Til fots på safari

Zambia har både et fenomenalt mangfold av dyr, og noen av de mest storslåtte naturopplevelsene i det sørlige Afrika, med Zambezielven, Victoriafallene og Luangwe-elven som tre av mange høydepunkter. Safari til fots er blitt stadig mer populært nettopp i dette området, takket være de spektakulære omgivelsene.

Slik reiser du til Zambia

* Get Africa Travel arrangerer blant annet fotsafari i villmarken, mens Afrikasafari arrangerer turer til Victoriafallene og safari via Sør-Afrika.
* Jambo Tours, Inspiratour, HibiscusReiser, Temareiser Fredrikstad, Ditt Afrika, Paradisreiser, Hvitserk og Kenzan Tours er andre selskap med Zambia i sin portefølje.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir