OPPDAL: «Tilsølte bondepiker» fra Oppdal, det høres jo litt slemt ut, og det er også meningen.

– Vi ville vise at også bondejenter kan være kule og sexy, forteller Marie Bøe, Ida Hundseth Bjerkaas, Oda Ørstad, Ingrid Jære Stavik og Turid Loe som alle holder til i russebussen som har en snerten dame og en traktor som logo, skriver opdalingen.no.

– Vi ville ikke bruke alt for mye penger på bilen eller ha bussen med høyest lyd, for oss var det viktig å ha et skikkelig kult tema.

– Vi er både søte og snille, men det betyr ikke at vi ikke kan være litt «dirty» om vi vil det, forteller gjengen, som gjerne vil takke gårdbruker Arnstein Grenlund for utlånet av låven til fotosessionen.

Kjempestøtte

– Vi har fått kjempestøtte blant kommunens bønder, og selv de som ikke har vært med å sponse oss direkte har vært veldig positive, forteller de fem.

Ideen fikk de delvis fra senterungdommens pinupkalender, men prosjektet har de fullt og helt jobbet ut selv.

– Vi synes det er viktig at vi er stolte over å komme fra en jordbrukskommune. Oppdal har ikke vært flink til det, og det bør man endre på, mener de fem som har jobbet hardt for å få alt til å klaffe.

– Vi har stått for makeup og styling selv, vi måtte til og med lage vår egen vindeffekt til fotograferingen. Fotograf er Martin Innerdal Dalen, og jentene er veldig fornøyd med resultatet.

– Dere er ikke redd for å sende ut feil signaler når dere velger en så sexy profil?

– Hva slags feil signaler da? Vi er jo sexy. Jentene ler og forsikrer om at dette har de full kontroll på.

– Og dersom det er noen gutter som ikke skjønner hva som gjelder så sender vi Kåre på dem.

– Kåre?

– Ja, han litt ullete nede til høyre på bildet...

Er forberedt

– Dere går inn i en tid med høy partyfaktor, er dere forberedt?

– Ja, det er vi. Vi har både tatt sprøyta (mot hjernehinnebetennelse, red. adm.) og russens prevensjonsansvarlig er med i vår bil, så dette går bra. Ler jentene igjen, før de blir litt alvorlig.

– Nei da, vi ønsker å fremstå som jenter som tar våre egne valg og som selv setter grenser. Det er vi selv som har stått for regien og hatt full kontroll hele tiden. Vi synes bildet er blitt smakfullt selv om det er dristig, og vi håper at vi får fram at også livet på bondelandet kan være spenstig.

Jentene forteller at de passer på hverandre.

– Her er det ingen som blir etterlatt, vi passer på hverandre og følger med. Vi synes det er viktig at spesielt jenter er nøye med ikke å være for seg selv, men at man alltid er sammen to eller tre stykker. Det er det sikreste.

Støtte fra mamma

Jentene har opprettet en egen Facebook-profil (Tilsølte bondepiker) og synes det er kult at så mange liker sida deres.

– Mamma har likt sida vår, og det er kjempekult, forteller en av jentene.

Bortsett fra å dynke 1. klassinger i vann første dagen som russ, gleder de seg stort til russetreffet på Lillehammer. Her regner de med at bildet på russebilen vil bli lagt merke til.

– Vi har ikke den kuleste bilen, men vi er de kuleste damene, spøker jentene.

Les flere saker på opdalingen.no.