Gå til sidens hovedinnhold

Tiltagende tysk tillit

Ekspertene er fortsatt bekymret for utviklingen i økonomien.

ZEW-indeksen endte på minus 55,5 i august mot minus 63,9 i juli. Det ble kjent tirsdag formiddag. Indeksen måler investorene og analytikernes forventninger knyttet til den økonomiske veksten.

NA24 - din næringslivsavis

Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at ZEW-indeksen ville ligge på minus 62,8 poeng.

Frykten for at prisveksten skal komme helt ut av kontroll er noe avtagende. Råvareprisene har falt tilbake i august og er med på å forbedre forventningene. Dessuten har signalene fra den europeiske sentralbanken hjulpet på situasjonen. Det har også svekkelsen av euroen.

Når det gjelder analytikernes betraktninger knyttet til den nåværende situasjonen er ikke tallene like positive. Indeksen som måler nåsituasjonen falt til minus 9,2 i august fra 17 i juli.

Ekspertene ser svakere robust vekst, men det er fortsatt ingen tegn til at analytikerne priser inn en resesjon i sine beregninger.

ZEW-indeksen - Tyskland
Indeks som måler fremtidsoptimismen til finansanalytikere, utarbeidet av Zentrum fuer Europaeische Wirtschaftsforschung (ZEW).

Et tall over null indikerer at majoriteten av deltagerne i undersøkelsen er positive. Tallet er generelt positivt, men har variert fra like over null.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken