(SIDE2:) Psykologen Linda Blair mener at vi bruker sju sekunder fra vi møter et menneske til vi faktisk gjør oss opp en mening om den personen.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Det samme sier andre eksperter på kroppsspråk.

Overlevelsesinstinkt
For de fleste av oss er ikke dette en bevisst handling, men handler om overlevelsesinstinkt.

- Det er ikke bevisst, men går tilbake til de tider der det å gjøre en feilvurdering kunne koste oss livet, sier Blair til The Daily Mail. Blair, som også er forfatter av boken «Straight Talking».

De fleste av oss tar oss også sammen første gang vi skal møte nye mennesker. Det er for å gi et umiddelbart godt inntrykk. Men de færreste av oss forstår alle signalene vi sender ut.

Det samme kan sies om de som mener de opplever kjærlighet ved første blikk. Forskerne mener imidlertid ikke at det nødvendigvis er kjærlighet, men en sterk tiltrekning.

Ifølge Archives of Sexual Behavior tar det 8,2 sekunder for helt sikkert å vite om dette er en felles opplevelse.

Kvinner vanskeligere å lese
Forskerne sier at menn er lettere å lese enn kvinner. Menn vil stirre i fire sekunder før de ser bort, et sikkert tegn på at de liker det de har sett.

Men kvinner gir ofte menn de er umiddelbart tiltrukket av og andre de ikke er det like stor oppmerksomhet og derfor er det vanskelig helt å vite hva hun faktisk mener.

At forskerne har regnet seg så nøye ut til hvor mange sekunder det tar, skyldes at testene ble utført på 115 studenter som ble filmet med skjult kamera.

Vil du invitere noen på date? Prøv Match.com!