Gå til sidens hovedinnhold

Så styrtrik ble Apples nye sjef

Lønnen til Tim Cook er nesten ikke til å tro.

Da applegründer Steve Jobs sa fra seg jobben som toppsjef i Apple august 2011, tok Tim Cook (51) over roret. Cook har jobbet i selskapet siden 1998, og var Jobs anbefaling til styret da han måtte takke for seg på grunn av sykdommen som kort tid senere tok livet av ham.

Om det var et vanskelig valg for Cook, vites ikke, men vi vil tro at lønnsbetingelsene veide tungt. Den nye applesjefen troner på toppen av listen over de best betalte toppsjefer i USA i 2011, skriver New York Times.

Og hva tjener USAs høyest lønnede toppsjef?

Intet mindre enn 378 millioner dollar, eller nærmere 2,2 milliarder kroner.

Lønnen er delt i tre: En grunnlønn på 5,2 millioner kroner, en bonus på 5,2 millioner kroner og aksjer til en verdi av 376,2 millioner dollar.

En klausul i kontrakten til Tim Cook krever imidlertid at han må sitte som administrerende direktør i minst ti år før han kan løse inn aksjeposten, skriver avisen.

Ifølge Wikipedia vokste Tim Cook opp i Robertsdale, Alabama og har en BS grad i Industrial Engineering fra Auburn University i 1982 og en MBA fra Duke University, Fuqua School of Business i 1988. Hans far var skipsverftsarbeider, mens moren var husmor.

Les også:

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren

Kommentarer til denne saken