Gå til sidens hovedinnhold

Hun kan bli årets navn

Nakenhet, hasjrøyking og rumperisting kan hjelpe Miley Cyrus til topps.

Hva har president Obama, NSA-varsleren Edward Snowden, paven og Miley Cyrus til felles?

Om du tipper at de alle er helt rå på dansegulvet må vi nok skuffe deg, men ikke la skuffelsen ta deg helt enda. For vi har noe bedre på lager: de er alle på det anerkjente magasinet TIMEs potensielle liste over «Årets person».

Ja, du leste riktig.

Miley «Twerking» Cyrus leder TIMEs nettkåring av årets person 2013, melder New York Daily News.

Kåringen stenges ved midnatt 4. desember og foreløpig leder den kontroversielle artisten med 24 prosent av stemmene. På andre plass følger den tyrkiske statsministeren Recep Tayyip Erdogan.

Fra Disney til Amsterdam

Ikke mange over alderen 15 år visste hvem Miley Cyrus var før 2013, men med mildt sagt kontroversielle live opptredener, antrekk og musikkvideoer har datteren til en av 90-tallets mest irriterende artister gått fra å være en «ukjent» Disney-stjerne til å bli et verdensfenomen.

Den tidligere så uskyldige «Hanna Montana»-skuespilleren har skjønt den virkelige verdien av å sjokkere verden for å skape seg et navn.

I august skapte Cyrus overskrifte da hun fremførte en dristig versjon av låten «Blurred Lines» sammen med Robin Thicke under MTVA Music Awards. Noen uker senere klinte hun til igjen, denne gange i Europa, da hun valgte å fyre opp en joint på scenen i Amsterdam. Cyrus utførte stuntet da hun mottok en pris under utdelingen.

– Jeg fikk ikke prisen ned i veska, men jeg fant denne, sa hun fra scenen og fyrte opp jointen.

Artistens opptrer også kliss naken i musikkvideoen til sin egen hit, «Wrecking Ball».

Sittende på en rivningskule, svinger 20-åringen fram og tilbake, mens hun ser tårevått inn i kamera og river seg i håret i fortvilelse. I tillegg slikker hun på en slegge, før hun knuser noen vegger. Selvsagt er Wrecking Ball en ballade og trist – det dreiser seg om knust kjærlighet, i mer enn en forstand.

Ikke avgjort

Men før du setter helge-tacoen i halsen, kan Side2 fortelle deg at selv om Cyrus skulle stikke av med seieren i nettkåringen, betyr ikke dette at artisten vinner.

Det er TIMES redaktører som plukker ut den offisielle vinneren over hvem som har påvirket nyhetene mest i løpet av året. I fjor var det president Obama som stakk av med den gjeve prisen.

Vinneren av nettkåringen vil bli annonsert den 6. desember, mens redaktørenes utvalgte vil bli avslørt 11. desember.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken