Gå til sidens hovedinnhold

Gåsehud og stående applaus

Mariann Thomassen fikk gåsehud da hun så Tina Haagensens siste kolleksjon.

(SIDE2): Da siste porselensdokkemodell med spindelvev i håret hadde gått nedover catwalken reiste publikum seg og ga Tina stående applaus.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Jeg er kjempefornøyd! De som har jobbet med visningen er fantastiske og har tatt alle signalene jeg har gitt. Det jeg hadde sett for meg i hodet mitt kom fram på scenen - og bedre kan det ikke bli, sa Tina til Side2 etter visningen.

Minner
Kolleksjonen hadde Tina kalt «All Those Memories», og den er inspirert av hennes mor. Da Side2 møtte Tina et par uker før visningen fortalte hun om en bardom hvor hun elsket å tilbringe tid alene på loftet og drømme seg bort. Da moren ble enke i fjor og begynte å kle seg i mannens klær, ble hun datterens inspirasjon til «All Those Memories».

Se Norges unge designerspirer

- Det er viktig for meg å ha en historie i bakhodet når jeg skal lage en kolleksjon, sa designeren.

Se alle catwalkbildene lenger ned!

«All Those Memories» handler om «Amalie», som elsker nostalgia og følelser og bruker det meste av tiden sin på loftet, omringet av skatter og minner. Der ikler seg sin avdøde ektemanns klær, og sin mors gamle silke og fløyelskjoler.

Les: En fargerik vår i vente

Klær man vil gå i
Med dette bildet i bakhodet, og med vissheten om at Tina Haagensen nå ønsker å være mer kommersiell, ser man at både kolleksjonen og visningen var en suksess. Klærne gjenspeiler Amalie-inspirasjonen, og både makeup, hår og styling får dette godt fram.

Les: - Vi har de fineste klærne

Da hun hadde Amalie-historien klar hadde Tina utgangspunkt og inspirasjon til å lage flere hundre plagg. Antall styles er nesten halvert nå siden forrige kolleksjon, og består av klær man får veldig lyst til å gå i.

- Sommerkolleksjonen som kommer i butikk i februar er hysterisk stor, med 55 styles. Jeg klinte til fordi det var første gang, men nå vet jeg hva det kreves å produsere en så stor kolleksjon, sa Tina.

Stor overgang
- Jeg har gjort som jeg har lystet fram til nå. Det er en stor overgang for min del å gå mer kommersielt - og mange er overrasket. Folk husker gullkjolen til Christine Koht. Men jeg utvikler meg hele tiden, og legger ting bak meg, sa Tina.

- Nå ønsker jeg å få fram merket og klærne, og holde meg selv i bakgrunnen. Det er en spennende utfordring å være kommersiell, og jeg ønsker å blande inn lekenhet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Skuffet
Selv om det ble stående applaus, var det ikke alle som var like imponert.

Stylist Tommy Løland var skuffet over visningen. Han syntes formgivnignen på forrige kolleksjon hadde langt mer kraft og vitalitet.

- Håret og makeupen drar klærne grusomt ned, sa han til Side2 etter visningen.

Luksus for alle

Tina H er for «unge kvinner i alle aldre», og prisene er overkommelige. Tinas mål er å produsere ordentlig håndverk og kvalitetsstoffer til vanlige priser. Hun bruker mye silke og råstoffer som gir en eksklusiv følelse. Hun har ikke skyhøy avanse på klærne men er opptatt av kvaliteten, og kutter mange mellommenn i produksjonen for å få prisene ned - gjør mye selv istedenfor å bruke agenter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Les mer om mote her

Nettbutikk
Tina har vært i Kina i flere måneder det siste halve året, og jobbet intenst med å finne stoffer og skreddere som kan produsere vår-/sommerkolleksjonen hennes.

- Jeg har jobbet veldig mye selv, og kuttet flere mellommenn. Jeg fant et fint sted med åtte skreddere, som gjør en mye grundigere jobb enn en tekstilfabrikk ville gjort. Skredderne måtte gjennom et intervju og ble testet, så nivået er vesentlig høyere enn på fabrikk. De har en god forståelse for detaljer.

Varene dukket opp for et par uker siden, og snart kan du kjøpe de på Tinas nye nettbutikk.

1549

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken