OSLO KONGRESSENTER (Side2): Det var litt dyster stemning da motenorge samlet seg i Oslo Kongressenter onsdag kveld for å se den tidligere designspiren Tina Haagensen vise sin siste kolleksjon. Modellene minnet om dukker hentet fra en skrekkfilm, men det var langt ifra noe skrekkelig ved designet til Tina H.

Se bilder fra visningen nederst i saken!

To av alt
Kolleksjonen har fått navnet «Laura & Laura – The Monozygotic Twins», og alle plaggene i kolleksjonen designes i to utgaver. En i dramatisk utgave, og den andre minimalistisk - dette mener Tina H er til fordel for kundene.

- Jeg har lekt med veldig med denne kolleksjonen. Det er på en måte no limits. På den ene siden er det mye farge, og jeg har blandet stoffer og teksturer, mens den det på den andre siden er helt rent. Jeg vil at kundene skal kunne velge hva de vil ha. Du får liksom i pose og sekk, sier Tina Haagensen til Side2 etter visningen.

Med en overdimensjonert spå (som alle sikkert husker fra barndommen), gikk modellene sakte ned cartwalken med et dukkehus i bakgrunnen og litt smågrøssende musikk.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Overlatt jobben
Designeren har vanligvis stylet sine egne visninger, så dette var første gang hun hadde overlatt jobben til noen andre.

- De som kommer utenfra ser plaggene på en ny måte, de tolker det annerledes enn meg. Når man jobber mye med noe, har man en tendens til å holde på ting. Det føltes veldig trygg for jeg var sikker på henne, avslører Haagensen.

- Helt rått!
Og det var ikke bare designeren selv som var fornøyd med jobben som hadde blitt gjort med modellene. Stylist og designer Kjell Nordstrøm, eller Baron von Bulldog, synes både styling og kolleksjon var helt fantastisk.

- Dette er det fineste hun har gjort! Jeg har elsket alt hun har gjort, men det jeg spesielt elsket ved denne kolleksjonen var at snittet var så fint. Det var helt rått, sier Nordström til Side2.

Nordström understreker også at han likte detaljene svært godt.

- Detaljene er fantastiske. De er som en adventskalender hvor man kan åpne og lukke luker og inne små overraskelser.

Side2 om Tina H:
Det er også utrolig morsomt at alle plaggene lages i to utgaver - og det var spesielt interessant å se denne effekten på catwalken.

Det virker som Tina H har funnet tilbake til sitt originale uttrykk, og hun gjør det hun er virkelig god på.

De innsvingte jakkene var utrolige fine, og draktene med sine innsvingte deltajler på ryggen og volum i ermer er helt fantastiske. Det er en godt gjennomført kolleksjon som minner litt om bestemors yndlingsplagg. De knelange skjørtene er noe vi ser fra flere av de store, internasjonale motehusene, så den litt mer pripne, men lekne, moten vil være med oss inn i vinteren neste år også.

Et par av våre absolutt favoritter var kjolene med vidde i skjørtet, bredt belte i livet og volum i skuldre - selvsagt i to varianter.

Side2 følger Oslo Fashion Week hele uken – så følg med for daglige oppdateringer!

SE BILDENE FRA KOLLEKSJONEN HER:

2886