Sjødin kjente lite til den nye utviklingen i saken da Nettavisen snakket med ham fredag formiddag. I flere år har politiet etterforsket Tengs-saken, og han har vært klar over at man har undersøkt konkrete personer opp mot saken.

Les egen sak: Én person siktet for drapet på Birgitte Tengs og mistenkt for drapet på Tina Jørgensen

Onsdag ble en mann i 50-årene. siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995. Denne personen er også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen i 2000.

- Vi kan ikke gå inn på hva han har sagt i avhør, men han har ikke erkjent drapet, opplyser politiinspektør Lars Ole Berge.

- Jeg sa tidlig at det var en sammenheng mellom de to sakene, nærhet i tid, geografi, likhet i handling. Men det ble blåst av, sier Sjødin til Nettavisen.

Fetteren til Birgitte Tengs ble frikjent for drapet, men måtte betale erstatning til familien for det samme drapet. Han er dermed aldri helt renvasket for handlingen.

Les egen sak: Nytt nederlag i Høyesterett for Birgitte Tengs' fetter

Sjødin håper at dette er starten på den endelige avslutningen av Birgitte Tengs saken, at den nå blir endelig oppklart, og at man kan lære av alle feilene som har blitt gjort i saken.

Hverken Tina-Saken eller Tengs-saken har blitt skikkelig oppklart, og i 2016 begynte Kripos sin «cold case»-seksjon å etterforske sakene.

Tina Jørgensen (20) forsvant natt til 24. september 2000 i Stavanger og ble funnet drept én måned senere i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren.

Birgitte Tengs (17) ble drept på vei fra Kopervik sentrum til foreldrenes hus på Sund. Hun ble sist sett ved 23.40-tiden av tre jenter som hun haiket med. En bonde fant henne død dagen etter.

Bistandsadvokat til familien til Birgitte Tengs, Erik Lea, sier til VG at familien er sjokkert, men forholder seg til politiets etterforskning.