Gå til sidens hovedinnhold

Dette bildet setter mamma- hjerter i kok

Mener dette er mobbing.

(SIDE2): Trebarnsmoren Maria Kang (32) har fått kraftig kritikk etter å ha lagt ut et bilde av sitt veltrente selv sammen med sine tre barn, sammen med teksten «Hva er din unnskyldning?».

Kang driver en veldedig organisasjon som fokuserer på trening hjemmefra, og forsøkte med dette bildet å promotere sitt eget treningsprogram som hun har lagt ut på hjemmesiden sin.

Men bildet falt ikke i smak hos veldig mange. Bildet har blitt delt på Facebook av flere tusen, og under bildet er det lagt igjen over 17.000 kommentarer. Noen mener hun er inspirerende, mens andre mener at dette var fornærmende, kvalmt og at hun er en «fat shaming bully», altså at hun mobber de med litt ekstra, ifølge Mail Online.

Det er en stund siden bildet først ble lagt ut, men nå har debatten blomstret opp igjen.

Mener hun fornærmer andre mødre

- Dette er sårende overfor andre kvinner, og du har altfor høye tanker om deg selv, skriver en.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Jeg håper du innser hvorfor mange ikke bare er fornærmede, men også såret over dette bildet. Mennesker som deg, som legger ut slike bilder, får meg til å gråte fordi jeg vet at jeg trenger en operasjon for å fjerne ekstra hud om jeg skal se ut som deg, skriver en annen.

Det er ikke bildet i den forstand som har opprørt kritikerne, men teksten som er knyttet til bildet.

Selv påstår Kang at hun aldri mente å opprøre noen, men at hun håpet bildet ville inspirere andre til å tenke bedre om sin egen kropp.

- Jeg beklager at jeg la ut et bilde med en tekst som fremstod som negativ. Jeg vil ikke gå inn i detaljer om at jeg slet med genetiske forutsetninger, at jeg har hatt spiseforstyrrelser, og at jeg arbeider fulltid med mine to bedrifter. Jeg har ingen barnevakt, jeg er ikke naturlig slank, og jeg arbeider ikke som personlig trener, skriver hun på Facebook-siden sin.

- Det jeg vil si, er at hvordan du tolker noe, ikke er min skyld. Det er din. Det første steget i å være sjefen i ditt eget liv, din kropp og skjebne, er å «eie» tankene som kommer i hodet ditt. Kanskje det er på tide at vi slutter å gå rundt grøten, og kommer til poenget, sier hun.

- Inspirerende, også

En av Side2s mammabloggere, Tine Monsen, skjønner at dette bildet kan «bli litt mye for noen».

- Det er nok enkelte mødre som vil ta seg nær av at de blir utfordret på en negativ måte i forhold til påstanden om at man ikke har en unnskyldning for å se slik ut, sier hun.

Samtidig synes hun det er flott å se at det går an å ha en slik kropp etter at man har gått igjennom tre graviditeter.

- Dette skal jo ikke være en standard, for øvrig. Men jeg har selv lagt ut bilde av magen min i ulike treningsinnlegg etter fødselen, og det er en tankevekker at det skulle kunne støte andre mødre. Det fine med å se at andre kan få gode resultater med trening selv etter at de har født, må jo være at man kan velge å finne treningsinspirasjon, og med det kanskje øke sin egen motivasjon for å bli en bedre utgave av seg selv, sier Monsen.

Her forklarer Kang nærmere hva som var tanken bak bildet:

HTML EMBED

Blir du støtt av dette bildet?

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken