Gå til sidens hovedinnhold

TINE beklager feilmerking av Go’morgen ZERO

Innholdet av kalorier, karbohydrater og fett er i virkeligheten høyere enn det deklarasjonen opplyser.

(SIDE2): Mandag skriver TINE på sine hjemmesider at næringsdeklarasjonen av de to variantene Go'morgen ZERO, Mangoyoghurt med müslikrønsj og Bringebæryoghurt med müslikrønsj, er feil.

«Innholdet av kalorier, karbohydrater og fett er i virkeligheten høyere enn det deklarasjonen opplyser. Feilmerkingen innebærer ingen helserisiko», opplyser meieriprodusenten.

Ifølge TINE skyldes årsaken til feilmerkingen i en beregningsfeil i TINEs dataprogram. Feilen har oppstått ved at det er næringsinnholdet i yoghurtdelen av begeret alene som står utenpå, uten at næringsinnholdet i müsli-blandingen ved siden av er regnet inn.

Videre informerer selskapet om at det nå arbeides på spreng med å skaffe ny emballasje, som ventes å være på plass rundt den 20. til 25. oktober, litt avhengig av når emballasjefabrikanten vil være i stand til å levere.

«I mellomtiden setter vi inn ulike tiltak for å bøte på skaden, deriblant midlertidige etiketter som viser korrekt næringsinnhold. Vi går nå gjennom våre rutiner, med sikte på å unngå lignende hendelser i framtida».

TINE beklager å ha gitt feilaktige opplysninger om produktets næringsinnhold til forbrukerne og samfunnet for øvrig. Meieriselskapet har varslet Mattilsynet om saken.

Kommentarer til denne saken