Gå til sidens hovedinnhold

Tips for fotballgale kjærester

Ikke alltid et lett valg. Slik blir du både en god supporter og kjæreste.

(SIDE2): Det er en kjensgjerning at flere gutter enn jenter liker fotball. Derfor blir sporten ofte et vanskelig tema i forholdet. Hva skal gutten gjøre når jenta ikke vil deles med en sport? Her er noen tips til fotballgale kjærester.

Kompromisser
Fotballsesongen varer i mer enn et halvt år, og hvis det blir krangling hver søndag i sesongen, vil dere få et stort problem. Derfor er det viktig med kompromisser. For eksempel kan du velge ut hvilken fotball-liga som er mest interessant og ofre de andre. Du trenger ikke se kamper i alle ligaene.

Engasjer henne
Selv om han gjerne vil være en god kjæreste, kan det være litt vanskelig å være nettopp det når en fotballkamp går på TV. Men hva med å involvere kjæresten? Lær henne litt om noen av spillerne, om historien til laget og så videre. Hvis hun får seg en yndlingsspiller, et par lag å hate og en forståelse for spillet, blir det straks mye morsommere. Hva med å innlede sesongen med en intern tipperunde? Da vil hun bli engasjert i alle kampene.

Vær tålmodig
Hvis hun ikke kan like mye om fotball som deg, må du være tålmodig. Husk at du neppe kan alt om hennes interesser heller. Ikke bli irritert hvis hun spør hva en offside er, hvorfor dommeren blåser av hele tiden eller hvilket lag som har hvilken farge på draktene. Dette er ikke like logisk for en som ikke ser mye på fotball. Hun vil synes det er veldig kjedelig å se kamp med deg, hvis hun må være musestille og ikke forstår noen ting.

Tidsavatale
Blir du irritert av spørsmålene hennes? Da trenger dere ikke se kampen sammen. Men hvis du ofrer tid med henne for fotballen jevnlig, kan det være lurt å ta igjen tiden med henne senere. Lag en avtale: For hver time du bruker på fotball, gir du henne en time med noe hun synes er gøy etterpå. Enten det er shopping, en jentefilm på kino eller trening av yoga, er det viktig å vise interesse.

Ta opp kampen
Blir hun likevel ikke fornøyd? Hva med å ta opp én kamp i måneden, slik at dere får denne søndagen sammen? Hvis du bare passer på å unngå nyheter på TV og nett, er det like greit å se kampen litt senere. Resultatet blir ikke noe annerledes selv om du ser den etterpå.

Hun må også ofre
Men også hun må lære seg at kompromisser er viktige. Forholdet vil aldri vare hvis hun nekter ham å drive med sin favorittaktivitet. Sammenlign hans interesse for fotball med din interesse for shopping. Hvis han nekter deg å shoppe, bare klager når dere er i butikkene eller konstant maser om dere snart er ferdig, vil du vel bli irritert?

(Kilde: Happenmagazine.com)