Gå til sidens hovedinnhold

Slik får du mer sex

Stress og jag går dårlig sammen med erotikk og lidenskap, men hvorfor ikke få i både pose og s(m)ekk?

Nettsurfing, kafébesøk og lange dager på jobben kan lett gå ut over erotiske krumspring med kjæresten din. Her får du de største syndebukkene når det gjelder å drepe sex og kåtskap – og hvordan du skal komme på rett spor igjen.

Menn

Kvinner

Manglende lyst på partneren.

39 %

41 %

Forutsigbar sex.

22 %

15 %

Jobbstress.

10 %

8 %

Trøtt og slapp.

11 %

14 %

Spist for sent

9 %

10 %

For mye husarbeid

3 %

12 %

Manglende lyst

Vi skylder gjerne på partneren når sexlivet går på sparebluss, men hva kan vi selv gjøre for å tenne gnisten igjen? Vis i at du bryr deg i hverdagen. Litt godlukt og en lekker boksershorts når du er klar for senga er en god start. En fersk undersøkelse viser at kvinner både tror på og tenner på menn i blått (du husket vel 007 Bond i Casino Royale da han steg opp av vannet i tettsittende, blå shorts).

Løsning:

Overrask henne med å foreslå felles dusj og innsåpning av hverandre. En sikker vinner, selv om hun ikke umiddelbart åpner for sex. Men du har satt i gang en prosess som vekker hennes sovende sexgen; ta opp tråden neste dag og du skal se at hun snart lar seg forføre.

Forutsigbar sex

Nye opplevelser får fart på hormonet dopamin og trigger derved lysten. La ikke sexlivet bli en eneste lang (og kjedelig) rutine, men bruk fantasien. Det er fullt lovlig med et sex i stua eller på badet, eller prøv sex uten samleie et par uker (lek med hverandre uten å gå hele veien).

Løsning:

Reis bort, om enn bare for en natt. Begge kjønn får økt lyst i fremmede omgivelser. Sjekk inn på hotell og legg opp til en erotisk happening med voksent leketøy, champis og jordbær/sjokolade og krem – til kroppslig bespisning.

Husarbeid

Del på oppgavene, overlat ikke alt til henne. Amerikanske undersøkelser viser at menn som hjelper til med støvsuging og oppvask får mange ganger mer sex enn slabbedasker som kun er interesserte i TV-fotball, øl og sofakroken.

Løsning:

Ta et skikkelig skippertak lørdag formiddag. Send henne ut på kafé eller shopping. Når hun kommer hjem til rent hus geleider du henne inn på soverommet for sex i nyvasket sengetøy. Det blir garantert ikke den eneste orgasmen for henne den helgen. Og du får en kvinne som vil ha mer sex. Spray godlukten Ylang Ylang i soverommet for en ekstra piff.

Trøtt og sliten

For sliten til å tenke på sex? Du er ikke alene. Opptil en av tre norske menn befinner seg i samme situasjon – sex plasseres stadig lenger ned på prioriteringslista. Sørg for dine åtte timer på øyet og dropp TV/ Internett kveldstid.

Løsning:

Ettermiddagen er beste tid for sex, da er testosteronnivået på sitt høyeste. Kom tidlig hjem et par dager i uken (begge to) med erotikk som eneste rett på menyen. Dropp TV-en en lørdag ettermiddag og invester heller i levende lys og erotikk på soverommet. Du skal se det frister til gjentagelse.

Spiser for sent

Egentlig ganske innlysende at for mye mat dreper sexlysten. Men lange arbeidsdager betyr ofte fet takeawaymat og sene kveldsmåltider. På sikt forsvinner sexlysten og testosteronnivået blir stadig lavere. OK, hvis eneste mulighet er å spise sent, sørg for at det du spiser ikke dreper sexlivet ditt.

Løsning:

Spis “lett” og del gjerne på en pose popkorn; rene karbohydrater som setter energien i høygir.

Stress på jobben

senker uomtvistelig sexlysten. Lange arbeidsdager medfører dessverre ofte mye alkohol og nikotin, som igjen senker lysten (og evnen til sex). Støtte og backing fra partneren kan motvirke presset; så fortell henne om at det venter noen tøffe, lange arbeidsdager som gjør at junior ikke orker å stå oppreist som vanlig.

Løsning:

Dropp øl til fordel for et glass rødvin på ukedagene, og be om at partneren masserer deg. Invester i seksuelt stimulerende olje (mange duger, men hold deg unna lavendel som dreper lysten). Neste gang bytter dere om på rollene; bland noen dråper peppermynteessens i en flaske babyolje – mynte er den mest seksuelle lukten kvinner flest i langvarige forhold vet om.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken