HTML EMBED

Verdens øyne rettes mot London i disse dager og hundretusenvis av turister booker de neste dagene inn på Londons mange hoteller og tyter ut i gatene for å få med seg det beste og meste av London. Til vanlig er det folksomt og køtrengt på Londons toppattraksjoner, men under lekene vil det bli enda værre. Kanskje er det en idé å få en liten liste over alternative ruter og attraksjoner i London.

HTML EMBED

Tips til et annet London

Få oversikt og gjem deg vekk fra virkeligheten en liten stund på en av Rooftop Film Clubs filmvisninger. Filmklubben viser opptil fem filmer i uka på ulike tak i London. Du får trådløse hodetelefoner, gode seter, egen meny og gode filmer. Se hvilke filmer du kan få med deg på ditt opphold her.

London Transport Museum kan du for tiden se en samling av metrokart fra de siste 100 årene. Utstillingen Mind the Map ser på hvordan kartene har påvirket vår måte å navigere, forstå og samspille med byen opp gjennom historien.

Har du drømt om å være den nye Missy, Eminem, Beastie Boy eller Snoop Dog, så er din sjanse kommet. Hver torsdag arrangerer den populære baren The Social Hip Hop karaoke så du kan leve ut dine rapfantasier. Her bør du komme tidlig, for det blir fort fullt og god stemning.

Denne sommeren tar det gratis utendørsteateret The Scoop helt av. Liggende rett ved elven i et kult amfiteater med plass til 800 personer viser Steam Industry Theater i sommer et svært forseggjort stykke kalt "The Trojan War and Peace". Varer til og med 5. august.

Trenger ungene en pause fra menneskemylder, sportsfanatikere og biler, tar dere en tur i en av Londons mange parker og lekeplasser. I Diana, Princess of Whales Memorial Playground finner dere blant annet et gigantisk sjørøverskip strandet i sandkassen. Denne lekeplassen er lett Kenington gardens største hit blant de små.

Alternative London tour tar sine besøkende med på en rundtur i Londons East End. Med guider fra området får du en unik sjanse til å forstå mer om området, gatekunst og historien til denne kunstneriske og levende bydelen.

Trenger du en rolig kopp med kaffe eller vil få med deg et tretimers kurs i kaffelaging fra en verdensmester i baristakunst, bør du ta turen til Prufrock . Denne tilbakelente og hyggelige kafeen vil garantert gi deg et lite pusterom.

Det kan virke som en morbid ting å drive med i ferien, men å besøke kirkegårder kan være både stemningsfullt og interessant. Det finnes sågar et begrep for aktiviteten, nemlig "harolding", etter Hal Ashbys rørende kultkomedie "Harold & Maude" (1971), der tittelens Harold har en sterk dødsfascinasjon. Én av verdens vakreste kirkegårder er Highgate Cemetery i London, der blant annet Karl Marx, George Eliot og Douglas Adams ligger begravd. De labyrintiske og overgrodde, viktorianske gravmonumentene med fascinerende symbolikk og melankolske engler, gir dette stedet en helt spesiell stemning.

I hele august inviterer The School of Life til en unik middagsopplevelse. De pakker piknikkurven og tar deg med til Londons mest rolige parker for å snakke om selvrealisering, en naturligere verden og fordelene med å finne ro.

Du blir nok ikke alene her, men Øst-London har noen av verdens aller beste, og aller hippeste, barer. Ta for eksempel den ultrahippe takterrasen på Boundary Project, den nye coctailbaren på Hawksmoor, den sofistikerte og rolige oldschool-baren Nightjar med sine daglige jazzkonserter eller coctailhimmelen i klesskapet på Callooh Callay.

HTML EMBED

Den flunkende nye gratisappen London Mobi, som gis ut i forbindelse med London OL 2012, gir turistene en mulighet til å få med seg alle de siste toppattraksjonene, sightseeingturene, restaurantene, overnattingsmulighetene og transport på bare noen få klikk. Hele London er et eneste stort wi-fi-området under lekene så du vil ha få problemer med nettilkoblingen og appen skal funke på alle de største mobilplattformene.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir