(YEYE): Her er 7 nyttige tips til hvordan du kan spare penger på hoteller! I ferien velger mange å bo på hotell når de skal ut og reise. Det er behagelig å få rommet ryddet hver dag, romservice på døren og ferdigtilberedt frokost, men det blir mye penger i det lange løp.

Frokosten
En dag uten frokost kan være veldig ille for mange turister. Det luksuriøse hotellet Amari Watergate i Bangkok serverer frokost som koster 22 euro natten. Dyrt tenker du, men ikke like ille som Adlon Kempinski i Berlin med 36 euro for en person per natt.

Tips: Når du skal bestille hotell, er det viktig å legge merke til om frokost er inkludert. Er den ikke det, så sparer gjesten som regel penger ved å få en frokost-inkludert pris, hvor du slipper å betale når du kommer til hotellet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kalde priser for kjølige rom
Alt etter hvilken årstid og hvilket land du reiser til, trengs det ofte et airconditionanlegg. Men det er ikke alle hoteller som tilbyr det helt gratis. Et av hotellene som ikke har det gratis er Tune Hotels i Malaysia. Her må du betale rundt 30 kroner om dagen for å kjøle ned hotellrommet.

Tips: Vær obs på å lese hotellbeskrivelsene nøye igjennom før du drar og spør deg rundt med erfarne gjester som har vært der før.

TV-Gebyr
Visse hoteller som Easyhotel i Budapest krever en dagspris på 60 kroner for å se på TV. Det spares mye småpenger ved null TV- titting i ferien. Og hvem vil vell egentlig sitte foran en skjerm i det flotte sommerværet?

Tips: Dra heller ut og faktisk nyt ferien din. TV hører ikke hjemme til reiseaktiviteter på sommeren.

Ekstrakostnader for basseng, hage og liggestoler
Noen hoteller prøver å være lure ved å ha ekstrakostnader for bruk av badebasseng og hage. Det kan koste opp til 250 kroner dagen for å kunne ta seg en liten dukkert.

Tips: Det er veldig viktig å se at disse typer av tilbud er inkludert i hotellprisen. Bestiller du via internett er hotellene forpliktet til å liste opp detaljer om ekstra betaling for badebasseng etc. En annen mulighet er å dra på stranden eller offentlige badehaller.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Minibar
Å kunne ta en kald øl eller cola ut av kjøleskapet er både enkelt og dyrt. Hoteller vet å sette høye priser på varene i minibaren. Jo flere ting du tar ut av kjøleskapet, jo mer hoper det seg opp med unødvendige kostnader fra minibaren.

Tips: Kjøp heller drikke og smått fra butikken som du kan selv legge inn. På den måten sparer du en del ekstra kroner og får akkurat det du vil ha.

Dyr parkering
Byturer kan være ekstremt dårlig for lommeboken om du reiser med bil. Det er ikke alle hoteller som inkluderer bilparkering og de er heller ikke redde for å sette skyhøye parkeringspriser.

Tips: I dag lønner det seg i flere tilfeller å ha bilen parkert i et offentlig parkeringshus. Hotellet Hilton i Frankfurt vil ha 27 euro per natt for parkering og det offentlige parkeringshuset koster kun 9 euro per natt.

(Kilde: bild.de)

Har du flere tips til å spare penger på hoteller? Del de her!

Siste fra Yeye: gå til forsiden her!