Gå til sidens hovedinnhold

«Titanic»-skaperens nye funn

James Cameron starter snart innspillingen av sin nye film: «Avatar». I hovedrollen finner vi en ung, ukjent skuespiller.

(SIDE2): Den Oscar-vinnende regissøren James Cameron begynner innspillingen av sin nye film «Avatar» i april. Dette blir hans første spillefilm som regissør siden «Titanic» i 1997.

Filmen får trolig premiere sommeren 2009.

Ny Leonardo?
Da Leonardo DiCaprio spilte i «Titanic», var han en forholdsvis lite kjent unggutt. Nå omtales han som den nye Robert De Niro etter en rekke roller i Martin Scorseses filmer, og det ventes at han får en Oscar-nominasjon etter rollen i «The Departed».

Kanskje vil Camerons nye stjerneskudd gå samme vei? Hovedrollen skal spilles av den australske skuespilleren Sam Worthington. Han er 30 år gammel og har tidligere spilt i filmer som «Somersault» og «Dirty Deeds» i hjemlandet.

Vi vil også få møte 28 år gamle Zoe Saldana, som blant annet har spilt i «The Terminal», «Pirats of the Caribbean: Curse of the Black Pearl» og «Crossroads».

Navnene på de øvrige skuespillerne er fortsatt ikke offentliggjort.

Drømmeprosjekt
Det er Cameron selv som har skrevet manuset til filmen. Han har hatt ideen i over et tiår, mens han har jobbet med teknologien som trengs for å gjenskape verdenen har forestiller seg.

«Avatar» handler om en eksmarinesoldat, Jake Sully, som uvillig må være med på å bosette den eksotiske planeten Pandora. På samme måte som i «Titanic», vil filmen by på en blanding av action og drama.

- For meg, som en livslang fan av science fiction og action, er «Avatar» et drømmeprosjekt. Vi skaper en hel verden, et fullstendig økosystem av planter og skapninger, og en innfødt befolkning med en rik kultur og språk, sier Cameron ifølge Comingsoon.net.

- Et stort eventyr
Han skryter av teamet sitt, som ifølge ham består av de beste skuespillerne og teknikerne han noen sinne har jobbet med.

- Dette kommer til å bli et stort eventyr, sier han.

«Avatar» skapes med en ny fototeknikk, som vil gi en unik filmopplevelse. Filmen kommer i et nytt digitalt 3D-format. Etter å ha råmaterialet ferdig, sendes opptakene til Weta Digital, som blant annet har laget visuelle effekter til «Ringenes Herre»-triologien.

Innspillingen vil finne sted i og rundt Los Angeles og på New Zealand.

Les mer om film her

Følg Side2 på mobilen

OPPDATERT PÅ SMS: Send kodeord «sladder» til 1984! (kr 4/pr mld)

Reklame

Treningsklokker og wearables: Topp 10 smartklokker 2021