(SIDE2:) Årsaken til at «Titanics ti liv» ikke lenger vil være nominert i kategorien beste barne- og ungdomsfilm er at den er nominert sammen med en film som «Mannen som elsket Yngve», melder bransjebladet Rush Print.

«Titanics ti liv» deltok i dette årets Berlin-festival og konkurrerte om beste barnefilm.

LES MER:

Norsk film til Berlin

SE ALLE DE NOMINERTE HER

Her er de Amanda-nominerte

Krever en gjennomgang
- Vi krever en gjennomgang av hva som defineres som barne- og ungdomsfilm, sier produsent Cornelia Boysen til Rush Print.

Til Side2 sier Boysen at hun personlig mener det er stor forskjell på det som var årets tre kandidater, «Ttitanics ti liv», «Mannen som elsket Yngve» og «Switch» og hvem de henvender seg til.

- Andre kan være uenig med meg. Men en film som «Switch» henvender seg til en langt yngre målgruppe enn «Mannen som elsket Yngve», sier hun.

Les Side2s anmeldelse av filmen: Katter og ulykker

Festivaldirektør Gunnar Johan Løvik synes det er fint med debatt, men sier at han synes det er leit at Nordisk film inviterer til debatt rundt Amandanominasjonene ved å trekke sitt kandidatur til barne- og ungdomsprisen.

- Riktig sted
Det er ikke produsent Cornelia Boysen enig i. Hun mener at å trekke seg fra den tildelte nominasjonen er en riktig måte å markere og skape debatt rundt barnefilmens plass i film-Norge.

- Spillefilmkonsulent Vera Mihcalsen har vært ute og snakket om barnefilmens plass i media flere ganger, men det blir ingen debatt rundt det. Vi har ikke trukket «Titanics ti liv» for å lage bråk, men for å få frem hva vi mener, sier Boysen til Side2. Regissør Grethe Bøe er også enig i at filmen trekkes.

Erstatter ikke
I kategorien beste barne- og ungdomsfilm finner vi nå kun «Switch» og «Mannen som elsket Yngve». «Titanics ti liv» vil ikke erstattes av en ny film.

Amanda-utdelingen foregår 16. august og kickstarter årets Haugesund-festival.