Gå til sidens hovedinnhold

Tjener allerede penger

Tungløftrederiet Ocean HeavyLift tjener penger allerede i første kvartal.

- Nå er ikke førstekvartals-tallene helt ferdig, men jeg tror vi tjener penger allerede nå, sier administrerende direktør Ole Jacob Person i Ocean HeavyLift til NA24.

NA24 – din næringslivsavis

Han vil ikke si mer før tallene presenteres, men tror på et godt år for selskapet. Selskapet ble fredag notert på Oslo Børs og er utviklet fra Awilco-systemet.

Se intervju med Person på TV 2 Nyhetskanalen i videovinduet over.Overtok kontrakter

Selskapet ble etablert på sommeren i 2005 og bygde om to oljetankere i samme periode. Det inngikk også en avtale med finansmannen Arne Blystad om å overta to nye skip som bygges i Kina med leveranse i juli og oktober.

- Vi skjønte det ville være stor mangel på tungløftskip med alle nye rigger som bygges over hele verden, sier Person til NA24.

Jack-up marked
Hovedmarkedet for det nye selskapet er jack-ups, halvt nedsenkbare rigger og moduler.

- Jack-ups er det største markedet av flere grunner. Det bygges fleste slike og de halv nedsenkbare kan gå for egen maskin og kan være for store, sier Person.

Tungløft er et typisk nisjemarked. Det finnes fire aktører hvor Dockwise Ltd er den største aktøren med 15 båter og 65 prosent av markedet. Cosco og Fairmount har begge ni prosent av markedet med sine to skip.

Ratefest
Person bekrefter at ratene ligger i området 94.000 dollar dagen for et skip, men sier selskapet i fremtiden ikke vil gå så detaljert inn på ratene.

- Våre kunder er de store riggselskapene med blant annet Trans Ocean og Global Santa Fe, sier Person til NA24.

Selskapet leverer et tap for fjoråret på 340.000 dollar før skatt, men det hører med til historien at de hadde bare et skip med få kontrakter. I år er to skip i drift og totalt har selskapet kontrakter for 75 millioner dollar. Av dette er 14,3 millioner dollar penger i banken, 43,1 millioner dollar i signerte kontrakter og 17,6 millioner dollar i såkalte «letter of intent» som er avtaler som ikke er signerte.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis