Det familieeide Halden-baserte konsernet Ringstad Holding har tjent gode penger på klær og utstyr til det norske forsvaret og politiet.

NA24 - din næringslivsavis

Lever av kongens klær
I fjor solgte konsernet militært og sivilt utstyr for 68,79 millioner kroner. Det er en forbedring fra året før, da kassaapparatet stoppet opp på 53,99 millioner kroner.

Hele 55 prosent av konsernets omsetning i 2006 kom fra salg av utstyr til politiet og Forsvaret.

Driftsresultatet endte på 14,94 millioner kroner, mot 17,11 millioner kroner året før.

Resultat før skatt endte på 13,90 millioner kroner, mot 18,8 millioner kroner året før.

Stridsvester og soveposer

I konsernet er det først og fremst selskapet Cato Ringstad AS som har bidratt mest til bunnlinjen. Selskapet leverer alt fra stridsvester og arbeidsuniformer til soveposer til Forsvaret.

Selskapet satt igjen med litt over 7,8 millioner kroner etter skatt i fjor. Deretter kommer Ringstad Eiendom, et selskap som satt igjen med 5,4 millioner kroner før skatt.

Ringstad Invest og Cato Composites gjorde det imidlertid ikke så bra, og endte opp med henholdsvis 613.900 kroner og minus 15.800 i resultat før skatt.

Spesialtilpasser
Cato Ringstad har i flere år utviklet og tilpasset nye uniformer og personlig utstyr til Forsvarets personell.

Det siste fabrikken har kommet opp med er en spesialtilpasset stridsvest for kvinner, noe som kan sies å være helt i trå med Forsvarets intensjon om å øke kvinneandelen. Bedriften har tidligere også blant annet utviklet en egen ryggsekker spesialtilpasset kvinnelig personell.

Ingen i konsernledelsen var tilgjengelig for kommentar da NA24 tok kontakt torsdag.