Gå til sidens hovedinnhold

Tjener fortsatt ikke penger

Analyseselskapet TestItOnline fortsetter å tape penger. I fjor falt inntektene med rundt 40 prosent. Hittil har selskapet tapt rundt knapt tolv millioner kroner.

Virtual Garden lanserte selskapet TestItOnline i 2001, for å ta hånd om det stadig voksende analysemarkedet på nett. Målet var å ta en ikke ubetydelig andel innen få år. Nå har selskapet vært gjennom tre driftsår, og klarer fortsatt ikke å generere penger.

Selskapet ble startet opp i 1999 som Web Response AS. I 2000 skiftet de navn til TestItOnline og selskapet ble lansert med brask og bram i mars 2001. Allerede da hadde de brukt over tre millioner kroner på utvikling av systemer. I 2000 tapte selskapet 3,5 millioner kroner, uten å ha tjent en krone.

Det manglet ikke på visjoner da selskapet ble lansert. Guro Forseth, som var markedssjef da selskapet ble lansert, uttalte blant annet at de ville erobre tyve markeder innen fem år. Etter ett år var målet at de skulle ha 30 prosent av det norske markedet for online research. Virtual Garden-sjef og gründer Nils Petter Nordskar uttalte samtidig at skulle tjene penger raskt.

- Vi håper å bevise at vi kan tjene penger. Noe vi vet sikkert om et par måneder, sa Nils Petter Nordskar, styremedlem i selskapet, da de ble lansert.

Men foreløprig har det kun blitt med forventningene. Siden 2000 har TestItOnline tapt 11,8 millioner kroner. Samme periode har de kun hatt en salgsinntekt på drøye 1,3 millioner kroner. Virtual Garden eier 56 prosent av selskapet, og må dermed ta den største støyten.

Fjoråret ga et underskudd før skatt på 1,5 millioner og en omsetning på semre 501.900 kroner. Dermed droppet omsetningen fra 842.026 kroner året før, mens resultatet faktisk bedret seg fra elendige 6,8 millioner kroner i minus i 2001.

Les også:

Virtual Garden taper stort på TestItOnline

Vil teste online i 20 markeder

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken