Gå til sidens hovedinnhold

Tjener mye mer enn sjefen

Meglersjefen i DnB Nor drar inn dobbelt så mye som toppsjef Rune Bjerke i året.

Sjefen for Norges største bank, DnB Nor , ledes av Rune Bjerke. Topplederen i banken tjener imidlertid langt mindre enn meglersjefen, Ottar Ertzeid.

NA24 - din næringslivsavis

Mens Bjerke hadde en ren lønn på 4,5 millioner kroner i fjor, var lønnen til Ertzeid på hele 10,1 millioner kroner. Av lønnen til meglersjefen var 7,4 millioner kroner bonuser. Og som ikke det var nok, har Ottar Ertzeid en pensjonspakke på 4,9 millioner kroner.

Meglersjefen i DnB Nor Markets er dermed i en soleklar lønnsledelse blant toppene i den deleide statlige banken. Ertzeids lønn baseres på resultatene som er oppnådd i DnB Nor Markets det siste året, i tillegg til langsiktig utvikling.

Stoltenberg langt unna
DnB Nor-sjef Rune Bjerke har på relativt kort tid ledet to av landets to største selskaper. I tillegg til DnB, ledet Bjerke energiselskapet Hafslund. Bjerke er en del av statsminister Jens Stoltenberg nære venner. Ser man imidlertid på de to kompisenes lønninger, har Bjerke en avlønning som er langt høyere enn statsministerens.

Som landets statsminister har Jens Stoltenberg en lønn på 1,2 millioner kroner. Da har han til alt overmål fått en lønnsvekst på 6,8 prosent det siste året. Dette er likevel langt bak Bjerkes godgjørelse.

DnB Nor-sjefen fikk 4,5 millioner kroner i årslønn i fjor. I tillegg til dette har han en pensjonspakke, som verdsettes til 2,9 millioner kroner. Dermed er den totale lønnspakken til Bjerke på 7,4 millioner kroner.

46 millioner til toppene
Ser man på hele ledergruppen til DnB, var altså Ertseids lønn i en særklasse. I ledergruppen på 13 personer, var den totale lønnsutbetalingen i fjor på 45,9 millioner kroner.

Dette gir en snittutbetaling til ledergruppen på 3,5 millioner kroner i DnB Nor.

Reklame

Hev smaken på grillmaten på 1-2-3