Gå til sidens hovedinnhold

Tjener nesten 1 milliard - hver dag

Norges største selskap håver inn penger.

Statoils driftsresultat for første kvartal 2011 var på 50,7 milliarder kroner, en økning på 28 prosent sammenlignet med 39,6 milliarder kroner i første kvartal 2010. Det var høye olje- og gasspriser som dro opp resultatet.

Kvartalsresultatet var hovedsakelig påvirket av en 33 prosent økning i gjennomsnittsprisen for væsker målt i norske kroner, en 20 prosents økning i gjennomsnittsprisen for gass og en 12 prosent nedgang i løftede volumer, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

- I første kvartal 2011 leverte vi gode økonomiske resultater, og vi nådde viktige industrielle milepæler. Gjennom Skrugard-funnet og nye lisenstildelinger i Barentshavet tar vi nye skritt for å utvide de industrielle perspektivene i nord, skriver Statoils konsernsjef Helge Lund.

Bedre enn ventet
Resultatene til Statoil var bedre enn markedet hadde ventet. Nettoresultatet endte på 16,1 milliarder kroner av en omsetning på 151,6 milliarder kroner i kvartalet. Her var det ventet 14,9 milliarder kroner av en omsetning på 151,7 milliarder kroner.

Statoil skriver i meldingen har startet opp produksjonen og sluttført avtalene med de nye partnerne i feltutbyggingsprosjektene Leismer og Peregrino. Statoils operatørskap i disse feltene i henholdsvis Canada og Brasil har bidratt til betydelig verdiskapning for våre aksjonærer. Statoil har gjort viktige funn i Norge og Brasil og gått inn i nye attraktive områder, blant annet i pre-salt-blokker i Angola hvor Statoil er nominert for operatørskap. Det ble også gitt boretillatelser for to letebrønner i Mexicogolfen. I tillegg har Statoil sendt inn plan for utbygging og drift av to nye prosjekter i Norge, samt sanksjonert flere prosjekter i Canada og Algerie.

Statoils samlede egenproduksjon var 1,971 millioner foe per dag i første kvartal 2011, sammenlignet med 2,102 millioner foe per dag i første kvartal 2010. Produksjonen har utviklet seg i samsvar med forventningene.

Statoil forventer at egenproduksjonen i 2011 vil ligge omtrent på 2010-nivå, eller litt under. Egenproduksjonen for 2012 forventes å vokse med omkring 3 prosent (CAGR) basert på faktisk egenproduksjon i 2010.

Markedet jubler
Det var fornøyde investorer som leste over årsrapporten til Statoil onsdag morgen. Likevel var den negative utviklingen i oljeprisen som opptok investorene mest.

Oljeprisen har nå falt rundt 4 dollar fra toppen, og onsdag morgen ble nordsjøoljen omsatt til 122 dollar pr. fat.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken