Binance Coin pris nå
kr 3,389.43 -2.52%

Hva er Binance Coin? – Lær deg alt om Binance Coin(BNB)

Binance er sannsynligvis den mest innflytelsesrike av verdens kryptobørser i dag. For Binance Coin(BNB) har dette ført til en solid verdiøkning over de siste årene. Det har også gjort BNB til en stadig viktigere kryptovaluta i det raskt voksende krypto-økosystemet. Denne artikkelen vil hjelpe deg til å få en bedre forståelse av egenskapene til BNB, rollen til BNB i krypto-økosystemet, og potensialet til BNB i tiden fremover.

Binance coin

Historien til Binance og Binance Coin

Om Binance

Det er umulig å snakke om Binance uten å samtidig snakke om Binance Coin. Dette er fordi Binance Coin brukes som et viktig byttemiddel inne på Binance-kryptobørsen, som blant annet gir tradere på Binance rabatter på transaksjoner når BNB brukes til å betale transaksjonskostnader.

Binance ble i utgangspunktet introduserte som en kryptobørs med fokus på stort utvalg og lave gebyrer. Dette viste seg å være en utrolig populær kombinasjon som snart gjorde Binance til verdens største kryptobørs målt i handelsvolum. I dag har Binance et handelsvolum på 1,4 millioner transaksjoner i sekundet. Binance har også blitt til en utrolig profitabel forretning, med inntekter som tilsvarer ca. en milliard USD per kvartal.

Crowdfunding

Når Binance Coin ble først introdusert var dette som et token som ble brukt for crowdfunding for lansering av Binance-kryptobørsen. I Binance Coin sin ICO ble det hentet in verdier tilsvarende 15 millioner dollar.

Binance flytter…og flytter

Da Binance startet sine aktiviteter i 2017 var de først basert i Kina, men måtte det samme året flytte ut av Kina på grunn av et forbud mot kryptobørser der. Siden den gang har Binance flyttet aktivitetene sine flere ganger, og aktivitetene til Binance er i dag assosiert med flere forskjellige jurisdiksjoner, som blant annet inkluderer Malta, Caymanøyene og Seychellene.

Teamet bak Binance og Binance Coin

Binance har en relativt sentralisert struktur. Det er Kanadisk-kinesiske Changpeng Zhao (“CZ”), som regnes som grunnleggeren av Binance. Han er også Binance sin CEO. I tillegg til CZ er Roger Wang(CTO), James Hofbayer (Chief Architect), Paul Jankunas (VP of Engineering), Allan Yan (Product Director), og Sunny Li (Operations Director) nevnt som del av teamet i Binance sitt whitepaper. I dag regnes også He Yi (Co-Founder og CMO), og David Perez (COO) blant medlemmene i lederteamet til Binance.

Kontrovers rundt Binance

Selv om Binance er blant de absolutt mest populære kryptobørsene i verden er den også en av de mest kontroversielle kryptobørsene i markedet. Noen av ryktene som svirrer rundt Binance er handler om bruk av informasjon fra registreringsdokumentene til andre kryptoprosjekter til utvikling av konkurrerende produkter og tjenester.

Det finnes også rykter om utpressing i registreringsprosessen for prosjekter hos Binance, og rykter om markedsmanipulering. En annen ting som er kontroversielt med Binance er deres kontinuerlige problemer med myndighetene i diverse land. Disse problemene stammer i stor grad fra Binance sine anstrengelser for å unngå skatt og regulering.

Mange innen kryptomiljøet ser på Binance sin motstand mot regulering som en positiv ting, men samtidig er det ingen tvil om at dette også resulterer i en viss politisk risiko for Binance og BNB. En av resultatene av dette har blant annet vært at visse restriksjoner har blitt forsøkt implementert på aktiviteter i, og bankoverføringer fra Storbritannia, flere EU-land og andre steder i verden.

En av de tingene som gjør Binance Coin og Binance Smart Chain kontroversielt er at mange regner BNB for å være relativt sentralisert. Dette har å gjøre med at BNB-transaksjoner håndteres av 21 valideringsnoder, som i seg selv ikke er et veldig høyt antall. I tillegg til dette er kravene for å drive en valideringsnode så strenge at det vil være veldig vanskelig for de fleste å kunne oppnå dette.

En kryptovaluta – tre standarder

Binance Coin ble introdusert lenge før Binance hadde sin egen operasjonelle blokkjede i 2019, og Binance Coin ble derfor først introdusert som en et Ethereum ERC20 token på Ethereum sin blokkjede.

Da Binance lanserte sin egen blokkjede i 2019 ble den BNB lansert med den nye BEP-2 standarden. Året etter kom enda en ny type BNB standard, kalt BEP-20, inn på markedet med lanseringen av den nye Binance Smart Chain. Dette betyr at det nå finnes hele tre forskjellige typer BNB tokens.

Alle de tre standardene er egentlig bare ulike versjoner av en og samme Binance Coin, og skal ha lik verdi, men det er fortsatt viktig å holde styr på hvilken versjon av BNB man har, ettersom man kan risikere å miste sine BNB dersom de sendes til en adresse som ikke er kompatibel med den standarden man sender.

Hvordan Binance Coin virker

Binance Coin er en såkalt “Exchange Coin”. Dette innebærer i Binance sitt tilfelle at kryptovalutaen brukes som et byttemiddel inne på Binance-kryptobørsen.

Betaling av transaksjonsgebyrer med Binance Coin

Når du utfører en transaksjon på Binance, kan du selv velge om du vil betale transaksjonsgebyret med den valutaen transaksjonen skjer i, eller med BNB. Dersom du velger å betale transaksjonsgebyret med BNB får du i dag 25% rabatt på transaksjonsgebyret. Denne rabattordningen er foreløpig tidsbegrenset, og varer frem til 13. Juli 2022.

Håndtering av “Kryptostøv” ved hjelp av Binance og BNB

Kryptostøv er et uttrykk som brukes for å beskrive ørsmå mengder med kryptovaluta som du får tilbake når du sender en kryptovaluta-transaksjon som er litt mindre enn innholdet i den lommeboken du sender fra. Kryptostøv innebærer beløp som er for små til at de egentlig kan brukes til noe som helst ettersom transaksjonskostnadene vil koste mer enn selve beløpet dersom du prøver å bruke det.

Kryptostøv kan lett oppstå dersom du betaler transaksjonsgebyrer i den kryptovalutaen du sender. Ved å bruke BNB for betaling av transaksjonsgebyrer kan du derfor redusere oppsamling av kryptostøv i kryptolomeboken din. I tillegg til dette har Binance også introdusert en brukervennlig funksjonalitet som lar brukere konvertere kryptostøv til brukbare BNB.

kryptostøv

Binance Smart Chain Gas Fees

Desentralisert finans (DeFi) er i lynrask utvikling, og det meste av utviklingen har i utgangspunktet vært fokusert på Ethereum-baserte prosjekter. Dette har resultert i så stort press på Ethereum-nettverket at transaksjonsprisene har blitt skyhøye.

Resultatet er at mange prosjekter har startet utvikling av DeFi prosjekter som bruker Binance Smart Chain i som et mye billigere alternativ til den overprisede Ethereum-blokkjeden. Binance Coin brukes til å betale gas fees på Binance Smart Chain, og er derfor essensielt for alle DeFi prosjekter som er basert på Binance Smart Chain.

BNB Pris og BNB som en investering

BNB Pris


Binance sin pris har hatt en fenomenal utvikling i årene siden Binance sin ICO i 2017. Kryptovalutaen som i utgangspunktet startet med en markedspris på 0,15 dollar ligger nå på rundt 650 dollar. Dette er til tross for perioder med mye negativt i nyhetene rundt Binance.

I fremtiden vil det være naturlig om vi ser en økning i BNB prisen både på grunn av økende etterspørsel for BNB i de delene av DeFi-markedet som benytter infrastrukturen til Binance Smart Chain, og på grunn av Binance sin regelmessige “brenning” av BNB.

Hvorfor investere i BNB?

  • BNB er en deflasjonsvaluta som naturlig stiger i verdi med økt interesse i markedet
  • “Brenning” av BNB og stadig flere bruksområder for BNB akselererer verdiøkningen til kryptovalutaen
  • Bruk av BNB for betaling av transaksjonsgebyr på Binance gir deg 25% rabatt på gebyret
  • BNB kan brukes til å betale gas fees for stadig flere DeFi prosjekter basert på Binance Smart Chain

BNB i omløp

Når BNB først ble lansert gjennom en ICO i 2017 ble totalt 100 millioner BNB solgt til en gjennomsnittlig pris på 0,15 dollar per BNB. Totalt bragte Binance sin ICO inn 15 millioner dollar. Disse 100 millionene BNB som ble solgt i Binance sin ICO representerte halvparten av den totale mengden BNB som var satt til 200 millioner.

De 80 av de resterende 100 millioner BNB ble fordelt på Binance teamet, og de resterende 20 millionene ble gitt til tidlige investorer i Binance-prosjektet.

BNB Coin Burns

Binance har forpliktet seg til å ta totalt 50% av den totale mengden, altså totalt 100 millioner BNB, ut av sirkulasjon over tid. Dette gjøres ved hjelp av en såkalt Quarterly burn. Hvert kvartal bruker Binance omtrent 20% av sin kvartalsmessige profitt til å fjerne BNB fra markedet ved å sende disse til en adresse de ikke kan tas ut fra.

sidene til Binance kan hvem som helst følge med på hvor mye BNB Binance har tatt ut av sirkulasjon, og dermed hvor stor mengde BNB som fortsatt er i sirkulasjon. Praksisen med “brenning” av BNB fører gjør BNB til en deflasjonsvaluta, og dette, i kombinasjon med de stadig flere bruksområdene for BNB har bidratt til en sterk økning i verdien til BNB siden kryptovalutaen ble lansert i 2017.

bnb coin burns

Hvordan kjøpe Binance Coin i Norge

Det er relativt vanskelig å kjøpe BNB ved hjelp av norske kryptobørser. I de aller fleste tilfeller vil dette kreve at du først investerer i en annen kryptovaluta for så å kjøpe BNB via Binance eller en annen internasjonal kryptobørs som tilbyr dette. Et godt alternativ for nordmenn som ønsker å investere i BNB er å bruke tjenestene til Skilling. Hos Skilling kan nordmenn lett legge til BNB i porteføljen sin uten at det er nødvendig å ta transaksjonen i flere steg.

Ofte stilte spørsmål om Binance Coin

Hva er BNB?

Binance Coin(BNB) er en kryptovaluta som brukes som et viktig byttemiddel inne på Binance-kryptobørsen. Du kan bruke BNB til å betale for transaksjonsgebyrer for å få rabatt på transaksjonsgebyrene, eller trade binance for andre kryptovalutaer. BNB brukes også til p betale for gas fees hos DeFi-prosjekter som bruker Binance Smart Chain.

Hva er fordelene med Binance Coin?

Binance gir deg for øyeblikket 25% rabatt på transaksjonsgebyrene sine dersom disse betales med BNB. En annen fordel med BNB er at du kan konvertere “kryptostøv”, som er ellers ubrukelige rester av tidligere transaksjoner, til BNB på Binance kryptobørsen. BNB kan også brukes til å betale gas fees på Binance DEX og andre DeFi prosjekter basert på Binance Smart Chain.

Er BNB desentralisert?

Teoretisk sett er BNB desentralisert, men på grunn av de strenge kriteriene for å kunne drive en av de totalt 21 valideringsnodene er det mange som mener at BNB i realiteten egentlig er relativt sentralisert.

Hvor mange BNB finnes det?

I utgangspunktet ble det utstedt totalt 200 millioner BNB, og det er ikke mulig å utstede mer enn dette. I tillegg bruker Binance hvert kvartal ca 20% av profitten sin til å ta BNB-tokens ut av sirkulasjon. Dette bidrar til en regelmessig reduksjon i den totale mengden BNB helt til Binance har tatt totalt 100 millioner ut av sirkulasjon. Så langt har neste 32 millioner BNB blitt tatt ut av sirkulasjon, som betyr at det er litt over 168 millioner BNB i sirkulasjon.

Hvilken standard bruker BNB?

Binance Coin(BNB) bruker 3 forskjellige standarder. En av disse er Ethereum ERC20-standarden, som først ble brukt for Binance sin ICO i 2017. Siden 2019 har BNB vært tilgjengelig BEP-2 standarden som brukes på Binance sin blokkjede. Fra 2020 har BNB også vært tilgjengelig i BEP-20 standarden som brukes på Binance Smart Chain. Det er viktig å vite hvilken versjon av BNB man har, slik at man unngår at BNB går tapt ved at de sendes til en adresse som ikke er kompatibel.

BNB
bnb
logo
Pris Nåværende pris
kr 3,389.43
Prisendring 24t Prisending de siste 24 timer
kr -85.43
-2.52%
Volum 24t Hvor mye som ble handlet i løpet av de siste 24 timene.
kr 16,556,579,188.00
Markedsverdi Den totale markedsverdien som sirkulerer.
kr 534,016,427,320.00
Forsyning Mengden coins som sirkulerer på markedet og er i offentlige hender.
157,895,234.00 bnb

Kryptovaluta investeringer er ikke regulert i noen EU land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Du risikerer din kapital.