Bitcoin pris nå
kr 345,347.50 2.32%

Bitcoin børser

Kryptobørser er et ord som ofte brukes for plattformer som tilrettelegger for kjøp og salg av Bitcoin og andre kryptovalutaer. Ofte inkluderes her også meglerplattformer og P2P plattformer. Og i mange tilfeller vil man finne både meglertjenester, kryptobørs, og i noen tilfeller også P2P transaksjoner på en og samme plattform.

Anbefalte Bitcoin børser:

eToro

eToro

Anbefalt
78 tradingpar
Enkelt å sette opp
coinbase

Coinbase

Anbefalt
244 tradingpar
Lave gebyrer
binance

Binance

Anbefalt
1193 tradingpar
Giring og marginhandel tilgjengelig

Bitcoin børser

bitcoin børser

Noen av de best kjente kryptobørsene er eToro, Binance, Bitstamp, Kraken og Coinbase Pro. MiraiEx og NBX er et par eksempler på kjente kryptobørser i Norge. Du finner en mer komplett liste mot slutten av denne artikkelen.

1Bitcoin børser, meglere og andre handelsplattformer

Ofte inkluderes her også meglerplattformer og P2P plattformer. Og i mange tilfeller vil man finne både meglertjenester, kryptobørs, og i noen tilfeller også P2P transaksjoner på en og samme plattform. 

P2P (Peer-to-Peer) plattformer har litt til felles med kryptobørser i og med at de også er tjenester som setter kjøpere i kontakt med selgere, men i et P2P-nettverk settes kjøperen i direkte kontakt med selgeren slik at disse kan forhandle prisen seg imellom. 

Dette gir rom for fleksibilitet med tanke på hvordan penger skal skifte hender. Fleksibiliteten gir høyere risiko for å tape penger på svindel, samtidig som den gjøre dine kjøp av bitcoin tregere og mer tungvint. Paxful, LocalBitcoins og HodlHodl er noen kjente eksempler P2P markedsplasser som mange bruker. 

Meglertjenester er ofte sett på som favoritten blant de som først kommer i gang med å kjøpe bitcoins, men ettersom disse gjør bruk av en relativt stabil salgspris, og ettersom de er enklere å sette seg inn i er det ofte foretrukket av nybegynnere. Noen av de mest populære meglerplattformene er Coinmama og Coinbase. Kaupang Krypto er en populær norsk meglerplattform.  I denne artikkelen vil vi fokusere på faktiske kryptobørser. 

Fordelen med kryptobørser er at de matcher kjøpere og selgere, og har en del avanserte funksjoner, slik som for eksempel “limit order”, “stop loss” eller giring og marginhandel, som du ikke finner hos meglertjenester eller P2P-plattformer. Kryptobørser har også mye konkurranse, slik at du vanligvis får bedre pris på en kryptobørs enn hos en megler. 

2Bitcoin børs Norge

Bitcoin handel i norske kroner og andre viktige fordeler

De fleste nordmenn har inntektene sine i kroner. En klar fordel med å bruke en norsk kryptobørs er derfor at du kan drive med BTC handel i kroner. Når du handler BTC med kroner slipper du kostnaden med å veksle om valutaen til Euro eller USD før du kjøper BTC. Dette kan gjøre det prismessig gunstig for mange nordmenn å investere gjennom en norsk kryptobørs.  

En annen fordel med kryptobørser i Norge er at de må være registrert hos og regulert av finanstilsynet. Dette gir en hel del mer sikkerhet for norske investorer ettersom finanstilsynet har relativt strenge krav som må oppfylles av de som driver kryptobørs. 

Nordmenn som gjør innskudd i kryptobørser hjemme vil gjerne oppleve at det er veldig enkelt å gjøre innskudd fra en norsk bank. Det tar også ofte mindre tid før investeringen er fullført. Ofte kan et innskudd være mottatt på konto fra en norsk bank innen få minutter. Den samme prosessen krever ofte flere dager dersom man bruker en utenlandsk kryptobørs. 

3Fordelene med å kjøpe bitcoin hos internasjonale kryptobørser

For mange nye investorer som vil kjøpe føles det trygt og godt å handle bitcoins hos en norsk kryptobørs de første gangene, men det norske markedet er fortsatt nokså lite, og det gjør det vanskelig å oppnå nok volum på kryptobørsene til å tilby mange av de litt mindre kryptovalutaene. 

Det relativt beskjedne utvalget av altcoins du får på kryptobørser i Norge er en viktig grunn for at mange nordmenn som investerer i kryptovaluta velger å kjøpe bitcoin og annen kryptovaluta på internasjonale kryptobørser. En annen viktig grunn til å bruke utenlandske kryptobørser være tilgangen til avanserte trading-verktøy, slik som for eksempel giring og marginhandel.

4Hvordan finne en bitcoin børs som er rett for deg

Det å vite hvilken kryptobørs som er den rette for seg kan være en utfordring selv for de med litt erfaring i industrien. I følge Coinmarketcap finnes det i skrivende stund 381 forskjellige kryptobørser å velge mellom, så da sier det seg selv at det kan være lett å bli forvirret. Dersom du går gjennom behovene dine systematisk blir dette heldigvis en del lettere.  

Altcoins

Begynn med å tenke deg om hvilke kryptovalutaer du planlegger å kjøpe. Bitcoin finnes nesten overalt, men er du ute etter noen av de mindre og mer eksotiske kryptovalutaer vil du ha færre steder å velge mellom, og det er relativt liten sjanse for at du vil finne disse på kryptobørser i Norge.  

Betalingsmåter

En ting å sjekke er om den betalingsmetoden du ønsker å bruke er tilgjengelig for deg. I norge er det for eksempel ikke mulig å handle bitcoin med kredittkort eller PayPal, men det finnes kryptobørser i utlandet der dette er vanlig. Innskudd fra din konto via bankoverføring vil som regel være billigere, men også ta lengre tid. Kredittkort-transaksjoner kan unnagjøres raskt, men koster mer.     

Gebyrer

Prisen er noe du bør sjekke før du gjør dine første bitcoin kjøp. Bruksmønsteret ditt kan ha en del å si for hvilken børs som har en pris som er bra for behovene dine. Skal du for eksempel kjøpe og selge bitcoin og kryptovaluta raskt, kanskje innen få minutter, for å dra fordel av små svingninger i pris? Planlegger du store kjøp av bitcoin og kryptovaluta for å dra fordel av langsiktig økning i bitcoin-pris? Forskjellene i prisen du ender opp med å betale kan bli store dersom du bruker en kryptobørs med feil gebyrstruktur for din bruk.

Omtale

Før du bestemmer deg for en kryptobørs bør du sjekke omtalen om denne på nettet. Husk å lese kommentarene i sammenheng med kryptomarkedet. For eksempel er det vanlig for selv gode kryptobørser å oppleve klager rundt treg kundebehandling i tidsperioder med sterke vekst i markedet, når mange nye og uerfarne brukere kommer inn i markedet på kort tid.

Husk også at profesjonell oppfølging på problemer er vel så viktig som klager. Stort volum bringer også helt garantert flere klager. Det er alltid en prosentandel av tradere som vil finne en grunn til å legge skylden på kryptobørsen når ting går skeis.  

5Våre favorittbørser for bitcoin handel

Nå vet du litt om hva du bør se etter for å komme i gang med den rette kryptobørsen for deg. Det finnes nesten 400 kryptobørser i verden, så du har mange tjenester å velge mellom. Under har vi laget en liste av våre favoritter. Disse er seriøse tjenester, som du kan bruke som et godt og trygt utgangspunkt for letingen din. De fleste vil kunne finne en kryptpobørs som passer blant disse.  

eToro

eToro ble startet allerede i 2007, med en brukervennlig kryptobørs lansert i 2014. Nå tilbyr eToro spekulering i bitcoin og mange av de andre populære kryptovalutaene. Dersom du er ute etter å trade med bitcoins er eToro en god løsning som også er veldig brukervennlig og har lave gebyrer. Giring og andre avanserte funksjonaliteter er tilgjengelige på eToro. De tilbyr også handel med aksjer og CFDer.

Coinbase Pro

Coinbase er en av de største og mest solide kryptobørsene i verden, med over 43 millioner brukere. De fleste nordmenn kan lett overføre penger til Coinbase med kredittkort. Overføring fra norsk bankkonto kan også gjøres, men her må penger veksles om til utenlandsk valuta. Coinbase har en brukervennlig meglertjeneste for nybegynnere og kryptobørsen Coinbase Pro for viderekomne. Gebyrene dine er relativt lave på Coinbase Pro, men prisen på Coinbase er heller ikke blant de laveste man ser i markedet. 

Binance

Binance ble startet i 2017 og tok fort plassen som kryptobørsen med verdens høyeste handelsvolum, og noen av markedets laveste gebyrer. Innskudd med SEPA overføring er gunstigst, men kredittkort kan også brukes. Binance er en av de kryptobørsene som har størst utvalg av altcoins. Vær oppmerksom på at Binance, til tross for å være blant verdens mest populære kryptobørser, opererer på tynt juridisk grunnlag, og flytter ofte. 

Kraken

Kraken er en av de eldste kryptobørsene, og startet i 2011 i San Francisco. Den er i dag blant de største målt i handelsvolum og likviditet. Nordmenn kan betale inn på konto gratis med SEPA overførsel. Gebyr på uttak varierer, men er også lave. Trading fees er kjent for å være lave på Kraken, og kryptobørsen er derfor populær blant erfarne tradere og de som handler med større mengder bitcoin og andre typer kryptovaluta.

MiraiEx

MiraiEx, i Oslo, er Norges største kryptobørs, med over 40 000 kunder, og handelsvolum på over 1,1 milliarder kroner så langt. Bedriften er registrert hos Finanstilsynet, som betyr bedre vern om rettighetene dine.

Noen av fordelene når du handler Bitcoin via denne kryptobørsen er kundestøtten som er blant det beste i markedet. Registrering skjer enkelt og på noen få minutter med Vipps og BankID, og nye kontoer kan vanligvis tas i bruk samme dag. De har også tjenester som gjør det mulig å integrere direkte med skattevesen for enkel rapportering.

De brukervennlige Android og iOS appene passer både for nybegynnere og viderekomne som ønsker å handle bitcoin. Blant de viktigste ulempene er det begrensede antallet altcoins. Det litt høye gebyret på 0,45% er også en liten ulempe, men det er mulig dette kanskje går litt opp i opp med penger man sparer på å veksle til og fra andre land sin valuta når man kjøper bitcoins.

NBX

Den nye Norwegian Block Exchange(NBX) i Oslo, ble grunnlagt av Kjos-familien som er best kjent for sin rolle i Norwegian Air Shuttle ASA. NBX er et nytt tilskudd til det norske kryptomarkedet. Både registrering på NBX og bankoverføringer for å kjøpe BTC gjøres raskt og enkelt via overføring med Bank ID. NBX lar deg handle bitcoin og kryptovaluta med norske kroner.  

NBX er registrert hos Finanstilsynet, og gir deg god sikkerhet. Andre fordeler er registrering som gjøres enkelt på få minutter med Bank ID, og sikkerhet med Google Authenticator. Det er fortsatt lite utvalg av altcoins på NBX.

Bitruption

Bitruption, som startet i Oslo i 2018, er registrert hos Finanstilsynet og er et enkelt, trygt og brukervennlig sted å kjøpe bitcoins og andre typer kryptovaluta for norske kroner. Bitruption er registrert hos Finanstilsynet for handel med bitcoin og andre typer kryptovaluta. Det er enkelt å åpne konto med Bank ID, og kjøp av bitcoin gjøres via direkte tilkobling til nettbanken. Bruk av verktøy for automatisk rapportering av eventuell skatt for bitcoin-transaksjonene dine er også tilgjengelig. Bitruption har fortsatt lite utvalg av altcoins å velge mellom.   

BitNord

BitNord, er en fortsatt liten, men voksende kryptobørs der du har kunnet handle bitcoin siden 2020. BitNord har utviklet en egen NOK Stablecoin for handel av bitcoin og andre typer kryptovaluta med norske kroner. Registrering og pengeoverføring gjøres raskt med BankID. Bedriften og er registrert hos Finanstilsynet. 

CEX.io

CEX.io har drevet kryptobørsen sin siden 2015, og har nå over 2 millioner brukere. De tilbyr meglertjenester for nybegynnere, og en kryptobørs der viderekommen bruker kan handle. Kjøp av kryptovaluta med kredittkort er billig på CEX.io, og bankoverføring er enda billigere. CEX.io har høye grenser for kjøp, som passer for seriøse bitcoin tradere.

Bitpanda Pro

Østerrikske Bitpanda har vært aktiv i markedet siden 2014 og tilbyr handel med kryptovalutaer, aksjer, metaller og fondsandeler. Innbetaling til konto med kredittkort er tilgjengelig. Det samme gjelder en rekke typer bankoverføringer som ofte gir deg bedre pris. Plattformen er brukervennlig og passer for nybegynnere. Gebyrene for innskudd er lave, men gebyr for handel er litt høye. Plattformen har fokus på eurosonen, og har alle de nødvendige lisensene i forhold til EU reglene.

6Ofte Stilte spørsmål

Hva er en bitcoin børs?

En bitcoin børs er en plattform som setter kjøpere og selgere i kontakt med hverandre, og som utfører alt det tekniske med overføring av bitcoins, og betaling på dine vegne. I mange tilfeller kalles bitcoin børser for kryptobørser, og tilbyr et bredere utvalg av kryptovalutaer i tillegg til bitcoin.  

Hvorfor trenger vi bitcoin børser?

Bitcoin kan teoretisk handles direkte mellom kjøper og selger, men bitcoin børser bidrar til å gjøre denne prosessen både sikrere, mer privat og mer effektiv.

Hvilken type bitcoin børs er rett for meg?

Dersom du er en nybegynner kan det godt hende at en kryptomegler er rett for deg, men de fleste som handler seriøst med bitcoin ønsker å bruke en kryptobørs som er billigere, og som har flere avanserte funksjoner.

Hva er risikoene med å handle på en kryptobørs?

På mange kryptobørser er det vanlig at du overfører dine bitcoins til kryptobørsen sin kontroll for å gjennomføre handelen. Kryptobørser er veldig attraktive mål for hackere, og opplever ofte å bli angrepet. Når du overlater kontrollen til en kryptobørs er det mulig for personer på kryptobørsen å stikke av med pengene dine. Dette har skjedd flere ganger.  

Hva er fordelene med å bruke en norsk kryptobørs?

Norske kryptobørser lar deg handle bitcoins med kroner. Dette sparer deg kostnadene med veksling. I tillegg er bankoverføringene enklere og raskere, og du har mer sikkerhet ettersom norske kryptobørser er regulert av finanstilsynet.

Hva er fordelene med å bruke en utenlandsk kryptobørs?

Utenlandske kryptobørser har et mye større marked enn bare det norske markedet. De har derfor ha mye større likviditet, og har vanligvis et mye større utvalg av kryptovalutaer tilgjengelig. Mange tilbyr også avanserte tjenester slik som giring og marginhandel, og noen lar deg handle bitcoins med kredittkort.    

Bitcoin
BTC
logo
Pris Nåværende pris
kr 345,347.50
Prisendring 24t Prisending de siste 24 timer
kr 8,005.01
+ 2.32%
Volum 24t Hvor mye som ble handlet i løpet av de siste 24 timene.
kr 248,927,251,779.87
Markedsverdi Den totale markedsverdien som sirkulerer.
kr 6,540,946,208,972.76
Forsyning Mengden coins som sirkulerer på markedet og er i offentlige hender.
18,940,187.00 BTC
Jan 2022

Topp 3 handelsplattformer

Handelsplattform
Tjenester
Innskudd/Uttak
Gebyrer
Fordeler
1
eToro
eToro
5 / 5
Tjenester
Alt-i-ett
Innskudd/Uttak
Lav
0 kr / ~49kr
Gebyrer
Medium
0,75% – 5% (spread)
 • Spre risikoen ved å investere i en bredere portefølje
 • Brukervennlig
 • Tilgang til giring på visse produkter
 • Copy-trading som lar nybegynnere trade som profesjonelle
 • Et bra utvalg av kryptovalutaer
 • Millioner av brukere gir god likviditet
 • Kjøp med kredittkort er tillatt
Gå til eToro
eToro
eToro
Annonselenke

eToro er en plattform for mange aktiva, som tilbyr både investering i aksjer og kryptovaluta og trading med CFD-er.

CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring.

Gå til eToro
2
kraken
Kraken
4 / 5
Tjenester
Børs
Innskudd/Uttak
Lav
1.5% – 3,75%
Gebyrer
Medium
0.0% – 5.25%
 • Erfaren kryptobørs med god sikkerhet og godt rykte
 • 1 EUR minimumsinnskudd og lave gebyrer
 • Stort utvalg av kryptovalutaer og trading par
 • Fiat-kjøp tilgjengelig
 • Stor brukermasse og god likviditet
 • Opptil 50X giring
 • Kjent for god kundestøtte
Gå til eToro
kraken
Kraken
Annonselenke

En av verdens eldste og største kryptobørser. I motsetning til mange andre kryptobørser så er Kraken faktisk kjent for å ha god kundestøtte som også inkluderer 24/7 live chat.

Gå til Kraken
3
coinbase
Coinbase
4 / 5
Tjenester
Alt-i-ett
Innskudd/Uttak
Medium
0 EUR / 0,15 EUR
Gebyrer
Lav
0.25% – 4%
 • Veldig brukervennlig
 • Stort utvalg av kryptovalutaer
 • Stort utvalg av produkter og tjenester
 • God likviditet
 • Børsnotert i USA med alle nødvendige lisenser for lovlig drift
 • VISA-kort for enkel bruk av kryptovaluta
 • Verdensledende på sikkerhet og compliance
Gå til eToro
coinbase
Coinbase
Annonselenke

Coinbase er en alt-i-ett plattform som inneholder en rekke tjenester inkludert kryptomegling, kryptobørs med avanserte funksjonaliteter, VISA-kort, kryptolommebok.

Gå til Coinbase