Bitcoin pris nå
kr 247,692.08 -0.59%

Kjøp Bitcoin på 5 minutter

Bruker du Vipps blir din profil automatisk utfylt. Signer så med BankID og du er i gang, trygt og enkelt!

Enklest eToro

eToro

 • Støtter VISA og Paypal
 • Svært enkel platform å bruke
 • Registrert hos Finanstilsynet

Kryptovaluta investeringer er ikke regulert i noen EU land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Du risikerer din kapital.

Hvordan kjøpe Bitcoin – Komplett kjøpeguide

1Kjøp Bitcoin med 3 enkle steg

Stadig flere ser nå på bitcoin som et godt alternativ til å la pengene sitte i banken uten renter. I denne artikkelen går vi inn på hvordan du kan kjøpe bitcoin i Norge

Kjøpe bitcoin

3 enkle steg for å kjøpe din første Bitcoin

Mange tror at det å kjøpe Bitcoin krever god teknisk innsikt, men å kjøpe Bitcoin er faktisk lettere enn det de fleste tror. Fremgangsmåten for å kjøpe Bitcoin kan variere litt fra sted til sted. Under bruker vi eksempelet fra eToro som, med sine forenklede prosesser, er en særlig populær plattform for nybegynnere som investerer i Bitcoin.

Noen steder er det nødvendig å sette opp en kryptolommebok før du kan kjøpe Bitcoin, men med eToro er dette ikke nødvendig. Du kan når som helst gjøre dette i etterkant dersom du ønsker å ta direkte kontroll over dine bitcoins.

Steg 1. Opprett brukerkontoen din

eToro registrering

Det første du trenger å gjøre er naturligvis å sette opp en brukerkonto hos eToro. Skriv inn det ønskede brukernavnet ditt og et sikkert passord. Du må også fylle inn fullt navn, mobilnummer og e-post. Etter at du har bekreftet e-postadressen din vil du bli sendt videre til handelsoversikten i eToro-kontoen din.

Steg 2. Innskudd og kjøp

Velg innskuddsmetode

I handelsoversikten på den nye eToro-kontoen din har du blant annet mulighet til å velge mellom SEPA bankoverføring, kredittkort/debetkort(VISA, MasterCard, Discover), Klarna, PayPal og Neteller som innskuddsmetode.

Så snart som du har gjennomført et innskudd på eToro-kontoen din kan du gå til kryptovaluta i handelsoversikten der du lett kan legge inn ordrer for kjøp eller salg av kryptovaluta.

kjøpe kryptovaluta på eToro

Steg 3. KYC prosessen og uttak

eToro lar deg kjøpe Bitcoin for opptil 20 000 uten å måtte gjennomgå en fullstendig KYC prosess. Det er likevel greit å ordne dette på et tidlig tidspunkt ettersom KYC prosessen er påkrevd for å gjennomføre uttak av fiat-valuta

2Hvordan velge hvor du kjøper Bitcoin i Norge

Det finnes mange forskjellige måter du kan kjøpe kryptovaluta på. Likevel er det vanligste for de fleste nordmenn å kjøpe kryptovaluta gjennom en kryptomegler eller en kryptobørs. Her har du mange alternativer å velge mellom, både i inn- og utland. Under går vi nærmere inn på hva som er viktig når du velger kryptobørs eller megler når du investerer i bitcoin.

Begrensninger og restriksjoner

Alle kryptobørser har sine begrensninger og restriksjoner. Det kan være viktig å være klar over disse på forhånd slik at du ikke ender opp med å bruke en kryptobørs som ikke oppfyller behovene dine.

En vanlig begrensning er at man ofte trenger en verifisert konto for å få lov til å kjøpe og selge kryptovaluta, men noen steder kan man handle uten en verifisert konto hvis man holder seg under visse volum. Hvor mye dette gjelder kan variere litt. Hvordan regler blir håndhevet er også noe som kan variere mellom de forskjellige kryptobørsene.

I sammenheng med dette er det viktig å huske på at det ofte er lett å sette inn penger og starte handel uten å gjennomgå KYC/AML prosessen, men man må nesten alltid gjennomgå denne prosessen før man kan ta ut penger i fiat-valuta. Denne prosessen kan være både besværlig og tidkrevende på noen kryptobørser. Og ofte spørres det om privat informasjon som mange ikke er komfortable med å oppgi.

Noen kryptobørser har også forskjellige nivåer av verifisering, slik at du plutselig trenger ekstra verifiseringer hvis du kommer opp i store beløp. Dette er en ting som det er verdt å være oppmerksom på når du har med kryptomarkedet å gjøre der små verdier i gode tider kan bli til store formuer nærmest over natta.

For noen kan det føles tryggere og enklere å benytte seg av en norsk kryptobørs for å kjøpe bitcoin. Det har sine fordeler å bruke kryptobørser i Norge, men også sine ulemper. For eksempel har disse ofte litt høyere gebyrer og mindre utvalg i kryptovalutaer. Det er også vanskelig å for eksempel bruke kredittkort på disse kryptobørsene.

3Pris, gebyrer og network fees ved kjøp av Bitcoin

Som nordmann vil du ofte oppleve at du betaler ekstra for å veksle om pengene dine fra kroner til Euro eller Dollar før du kan kjøpe kryptovaluta med dem. Hvis du bruker en av kryptobørsene i Norge kan du kjøpe bitcoin direkte med norske kroner. Dermed slipper du omvekslingen, men til gjengjeld har disse kryptobørsene ofte høyere gebyrer på handel.

Kursene på forskjellige kryptovalutaer varierer noe mellom de ulike kryptobørsene. Dette kan forekomme på grunn av lokalt tilbud og etterspørsel. Her må man likevel se på det helhetlige bildet. Om gebyrene er høyere ett sted kan dette for oppveie fordelen med en lavere pris. Prisforskjeller har også en tendens til å jevne seg ut over tid på grunn av arbitrasje.

Network fees” er en del av realiteten med å kjøpe og selge bitcoin uansett hvor du kjøper og selger. Network fees er det du betaler til såkalte “bitcoin miners” som gjør det mulig for transaksjonen din å bli registrert på blokkjeden. På grunn av variasjoner i transaksjonsvolum kan det variere mye hvor høyt gebyret er. Du kan også til en viss grad justere hvor mye du betaler ved å justere hastigheten på transaksjonen din.

Plattformens omdømme

Det er viktig at du finner en plattform som er seriøs. Du finner mange eksempler på at folk har mistet pengene sine når de har brukt plattformer som enten drives av kjeltringer som stikker av med pengene, eller inkompetente personer som ikke har gode nok rutiner på plass, og som taper pengene dine.

Det er ikke vanskelig å finne kryptobørser med negativ omtale på nettet, men noen negative omtaler er ikke nødvendigvis et tegn på at dette er en dårlig kryptobørs. Her må man se litt objektivt på omtalene og vurdere hva slike negative omtaler faktisk handlet om. Det hjelper også å se på hvilke av disse som er omtalt i seriøse media, og hvordan de omtales.

Saker der folk ikke får tatt pengene sine ut av kryptobørsen er naturligvis noe av det verste man kan finne. Samtidig kan problemer med utbetalinger skyldes så mangt forskjellig. Hvis det for eksempel var et KYC problem kan det hende det var ute av kryptobørsen sin kontroll.

Ofte er responsen til kundestøtten nesten like viktig som selve omtalen. Dersom du ser at kundestøtten er seriøs og følger opp på en profesjonell måte og innen rimelig tid er det alltid et veldig godt tegn. Husk også å finne ut hvor kundestøtten til kryptobørsen og brukerne er aktive slik at du for eksempel ikke ser på trustpilot dersom både kundestøtten og kundene er aktive på Facebook.

En ting som er litt spesielt med kryptomarkedet er også at tidsrommet når negative omtaler forekommer kan være en svært relevant faktor å ta høyde for. Kryptobørsene opplever veldig store svingninger i aktivitet, og når ting i perioder tar helt av finner du også ofte mange klager på lang behandlingstid, som lett kan forklares med at kryptobørsen sine ressurser for kundebehandling ble overveldet, samtidig som mange uerfarne brukere kom inn og trengte ekstra hjelp.

4Betalingsmetoder

Det kan være store variasjoner blant de ulike plattformene når det gjelder hvilke betalingsmetoder som aksepteres. Det er fordeler og ulemper med de ulike betalingsmåtene. Under går vi inn på noen av de vanligste måtene nordmenn betaler for sine bitcoins.

Kjøpe bitcoin med kredittkort

VISA og Mastercard er helt klart blant de aller mest populære betalingsmåtene både i inn og utland i dag. Dette gjelder også for kryptovaluta. På norske kryptobørser pleier det ikke å være mulig å bruke kredittkort som betalingsmiddel. Likevel bruker mange norske kjøpere VISA og Mastercard til å kjøpe bitcoin via internasjonale plattformer slik som Binance, Coinbase, eToro eller Coinmama.

Kjøp med kredittkort kommer vanligvis med høye gebyrer, hovedsaklig fordi selgeren tar høyde for “chargebacks”, så prismessig er bankoverføring ofte å foretrekke, men det kan være raskere å bruke kredittkortet dersom du ser en god mulighet som du risikerer å gå glipp av om du må vente et par dager på en bankoverføring.

Kjøpe bitcoin med PayPal

PayPal er en av de mest populære betalingsmetodene i verden. Likevel har det lenge vært vanskelig å bruke denne betalingsmåten til å kjøpe BTC. Dette har for det meste å gjøre med faren for chargebacks som selgeren har. Kort forklart så er bitcoin transaksjoner endelige, mens PayPal transaksjoner ikke er endelige og kan bli påklaget.

Likevel finnes det muligheter for å kjøpe BTC med denne betalingsmåten. eToro er en av de mest populære plattformene for dette. Andre aktuelle alternativer er P2P plattformer slik som Localbitcoins og Paxful. PayPal har forøvrig nå også gjort det mulig å kjøpe og holde kryptovaluta inne i PayPal kontoen din i noen land.

Kjøpe bitcoin med kontanter

Du kan når som helst, hvor som helst, kjøpe bitcoin med kontanter. Alt du trenger er en bitcoin-lommebok, kontanter, og en person som er villig til å selge deg bitcoins. Ofte er den største utfordringen her å finne en person som har bitcoins til salgs.

Det finnes en rekke plattformer der du kan komme i kontakt med personer som kan selge deg bitcoin for kontanter. Disse inkluderer LocalBitcoins, Paxful, Hodl Hodl og Wall of Coins. En av fordelene med å kjøpe bitcoins for kontanter er at du i mange tilfeller kan gjennomføre transaksjoner fortere og uten frustrerende KYC prosesser.

Kjøpe bitcoin med bankoverføring i Norge og internasjonalt

For nordmenn er det en fordel å kunne kjøpe bitcoin for norske kroner slik at man slipper kostnaden av omveksling. Hos den norske kryptobørsen MiraiEx kan du kjøpe BTC for norske kroner. MiraiEx har også en praktisk registreringsordning der du enkelt og greit kan registrere deg med Vipps og BankID.

Dette gjør at du slipper langdryge KYC prosesser som du ofte må gjennomgå på utenlandske plattformer. Du har også nærmest umiddelbare bankoverføringer.

Kjøpe bitcoin via Nordnet

Mange ønsker å delta i oppturen til Bitcoin, men ikke er ikke fullt så interesserte i å måtte sette seg inn i alt som har med bitcoin-wallets og annet teknisk å gjøre. Dette er mulig på Nordnet der du kan investere i derivater som speiler bitcoin kursen uten at du trenger å stresse med det tekniske. Et annet sted der du kan gjøre dette er på eToro. eToro lar deg i tillegg også kjøpe Bitcoin som du kan lagre i din egen kryptolommebok.

5Hvor kan man kjøpe bitcoin?

Bitcoin-meglere

Den enkleste måten å kjøpe bitcoin på er kanskje ved å bruke en bitcoin-megler. Hos bitcoin-meglere får du kjøpt bitcoin til en pris som fastsettes av meglerplattformen. Dette er som regel en pris som er litt høyere enn den prisen du kanskje hadde betalt på en kryptobørs, men til gjengjeld er meglerplattformer mye lettere å bruke for nybegynnere.

Noen meglertjenester kalles OTC meglere. Denne typen tjenester er en type meglertjenester som spesialiserer seg i på større transaksjoner, som oftest minst $10 000 per transaksjon. Her får du ofte litt bedre betingelser enn på en kryprobørs.

Noen av de mest kjente meglertjenestene for bitcoin er Coinbase og Coinmama. Binance har også sin egen meglertjeneste. I Norge er kanskje Kaupang Krypto den best kjente bitcoin-megleren.

Kryptobørser

Funksjonen til kryptobørser er at de setter de som kjøper og selger kryptovaluta i kontakt med hverandre. For denne tjenesten tar de et lite gebyr. Det finnes hovedsaklig to typer kryptobørser som er veldig forskjellige. Disse er sentraliserte og desentraliserte kryptobørser.

Sentraliserte kryptobørser er den tradisjonelle typen kryptobørser der man har en sentral ordrebok som mottar alle ordrer for kjøp og salg, og matcher dem med sine egne interne servere og systemer. Sentraliserte kryptobørser drives av et team. På mange sentraliserte kryptobørser er det i dag mulig å kjøpe kryptovaluta med fiat valuta, og som regel kreves KYC/AML.

Desentraliserte kryptobørser er teknologiplattformer fasiliterer kjøp og salg av kryptovaluta ved hjelp av smartkontrakter. Desentraliserte kryptobørser drives av et samfunn. Desentraliserte kryptobørser kan ikke fasilitere kjøp av kryptovaluta med fiat-valuta, og fungerer som regel uten KYC/AML.

For nordmenn er som er interessert i å handle bitcoin med norske kroner er MiraiEx, NBX, Bitruption eller BitNord noen av de forskjellige norske kryptobørsene du har å velge mellom. For de fleste er det også aktuelt å benytte seg av internasjonale alternativer slik som Kraken, Bitstamp, CEX.io, Coinbase Pro eller Binance.

P2P plattformer og kjøp fra privatpersoner

Det er fullt mulig å kjøpe bitcoin fra naboen din eller noen i vennekretsen din. Da slipper du gebyrer utover bitcoin sitt eget network fee, men det kan noen ganger være vanskelig å vite hvem som til enhver tid ønsker å selge. Det er her P2P platformer kommer inn i bildet.

P2P plattformer tilrettelegger nemlig for at individuelle kjøpere og selgere kan finne hverandre og komme i kontakt for private transaksjoner. Betalingen kan gjøres på en hvilken som helst måte kjøper og selger blir enige om. Noen eksempler på eksempler på P2P plattformer er LocalBitcoins, Paxful, Hodl Hodl og Wall of Coins.

Bitcoin ATMs

Det finnes for tiden ingen bitcoin ATMs i Norge, men mange andre europeiske land har bitcoin ATMs. Du finner dem for eksempel i Storbritannia, Østerrike, Sveits, Tyskland, Polen, Nederland, Belgia, Spania, og en rekke andre land ifølge Statista.

6Hvordan du best kan lagre kryptovalutaen din

Bitcoin må lagres i en bitcoin-lommebok. Dette kan egentlig være omtrent hvilken som helst kryptolommebok. Det viktigste er egentlig at du har en. Nesten hvilken som helst kryptolommebok er å foretrekke fremfor å la verdiene dine sitte på kryptobørsen, men det er likevel mange forskjeller som det er godt å vite om. Under går vi inn på noen av de viktigste tingene å passe på når du velger kryptolommebok.

Pris på kryptolommeboken og verdiene som skal lagres

Det kan være relativt stor forskjell på sikkerheten til verdiene som skal lagres i de forskjellige kryptolommebøkene. En av de tingene som det er viktig å ta i betraktning er hvor mye bitcoins som skal lagres. Dersom det gjelder mange bitcoins vil det nesten alltid anbefales at du investerer i en hardware wallet.

Dersom du så vidt har startet med bitcoin investeringer og kun har små verdier å lagre kan brukervennlighet være mye viktigere, og en hardware wallet vil sannsynligvis være en litt unødvendig investering. Husk at dine bitcoins også lett kan flyttes om du skulle ønske det.

Hvor ofte du skal bruke dine bitcoins

Hvor ofte du mottar bitcoins betyr ingen ting, men det er mye enklere å sende bitcoin fra en brukervennlig og nettbasert kryptolommebok som du kanskje har tilgjengelig på både telefonen og datamaskinen din. Dersom du derimot er “hodler” som bare planlegger å holde på dine bitcoins er en litt mindre praktisk, men sikrere, cold wallet et bedre valg.

Lett å bruke

Brukervennlige nettbaserte kryptolommebøker er ofte de beste for nybegynnere. Samtidig er disse langt fra så sikre som for eksempel hardware lommebøkene fra TREZOR eller Ledger. Ofte passer det bra å bruke en nettbasert lommebok mens man fortsatt setter seg inn i ting, for så å investere i en hardware wallet når man har lagt seg opp litt større verdier.

Personvern

Det varierer mye hvordan kryptolommebøker fungerer med tanke på personvern. Du kan finne kryptolommebøker som er fullstendig anonyme, og som ikke spør deg om noen personlig informasjon, mens andre krever identifikasjon.

Støtte for altcoins

Det er stadig vanligere at kryptolommebøker støtter et voksende antall kryptovalutaer. Før du velger en kryptolommebok kan det være lurt å sjekke hvilken kryptolommebok som støtter de kryptovalutaene du ønsker å investere i.

7Lettvint å kjøpe og selge dine første bitcoins

Det blir stadig lettere å komme i gang med kjøp av bitcoin, med en rekke valgmuligheter både i inn- og utland for investering i bitcoin. Blant disse er investering i derivater av bitcoin for de som ikke ønsker å sette seg inn i dette med kryptolommebøker og kryptobørser.

Du har også flere forskjellige betalingsmåter å velge mellom for betaling av dine bitcoins. Disse inkluderer kontantbetaling, kredittkort, paypal, og forskjellige typer bankoverføringer. Kjøp av bitcoin har blitt lettere de aller fleste steder, men noen steder kan du komme opp i vanskeligheter hvis du ikke har verifisert kontoen din, og denne prosessen kan være kronglete.

Vi anbefaler absolutt at du gjennomfører en fullstendig registrering og verifisering før du setter inn penger på enhver plattform, slik at du finner ut av eventuelle problemer før det er for sent. Et annet godt råd når du skal komme i gang med å investere i bitcoin kan være å bruke noen av de meglerplattformene eller kryptobørsene som er nevnt i denne artikkelen, ettersom de er velkjente og har gode rykter i markedet.

8Ofte stilte spørsmål

Hvordan kan jeg kjøpe bitcoin?

Du kan handle bitcoin ansikt til ansikt, via P2P-nettverk, via kryptobørser eller meglere. Du kan også investere i bitcoin indirekte via derivater på noen handelsplattformer slik som for eksempel Nordnet eller eToro.

Kan jeg kjøpe bitcoin med kredittkort?

Ja, en av de største fordelene med å handle bitcoin med kredittkort er at transaksjonene ofte er raskere hvis du betaler med kredittkort, slik at du har sjansen til å slå til når muligheten er der. Det er likevel et begrenset utvalg av steder som godtar kjøp med kredittkort. eToro, Binance, Coinbase og Coinmama er noen av de mest populære.

Kan jeg kjøpe bitcoin med PayPal?

Ja, men stedene der du kan gjøre dette er begrenset til noen få plattformer. De viktigste er eToro, og de fleste P2P-plattformer der individuelle selgere ofte godtar PayPal for betaling. PayPal har også selv introdusert kjøp og salg av Bitcoin inne på plattformen sin, men dette er foreløpig ikke tilgjengelig i Europa.

Kan jeg handle bitcoin med kontanter?

Ja, dette er ingen problem. Mycelium Local Trader er en tjeneste som hjelper deg med transaksjoner der du møter bitcoin-selgere ansikt til ansikt. Du kan også ofte finne selgere på Reddit eller Facebook. Wall of Coins er en tjeneste som lar deg kjøpe bitcoin for kontanter ved å betale transaksjonen hos nærmeste Western Union. Mange P2P-plattformer har også betaling med kontanter som en av de aktuelle betalingsmåtene.

Hvor kan jeg handle bitcoin?

Du kan handle Bitcoin hos meglere, på sentraliserte eller desentraliserte kryptobørser, fra OTC meglere, gjennom P2P nettverk, direkte fra privatpersoner, eller gjennom Bitcoin-minibanker. Du finner mer informasjon om hvert av disse alternativene i denne artikkelen.

Kan jeg kjøpe bitcoin på Nordnet?

Ja, på en måte. Når du kjøper bitcoin på Nordnet kjøper du derivater som avspeiler prisen til Bitcoin. Det betyr at du ikke fysisk kontrollerer din bitcoin, men at du kan nyte godt av oppturen (eller tape på nedturen) til bitcoin uten å trenge å sette deg inn i det tekniske rundt kryptolommebøker og kryptobørser.

Bitcoin
BTC
logo
Pris Nåværende pris
kr 247,692.08
Prisendring 24t Prisending de siste 24 timer
kr -1,466.74
-0.59%
Volum 24t Hvor mye som ble handlet i løpet av de siste 24 timene.
kr 228,944,899,558.49
Markedsverdi Den totale markedsverdien som sirkulerer.
kr 4,736,233,185,000.99
Forsyning Mengden coins som sirkulerer på markedet og er i offentlige hender.
19,121,456.00 BTC

Kryptovaluta investeringer er ikke regulert i noen EU land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Du risikerer din kapital.

Aug 2022

Topp 3 handelsplattformer

Handelsplattform
Tjenester
Innskudd/Uttak
Gebyrer
Fordeler
1
eToro
eToro
5 / 5
Tjenester
Alt-i-ett
Innskudd/Uttak
Lav
0 kr / ~49kr
Gebyrer
Medium
0,75% – 5% (spread)
 • Spre risikoen ved å investere i en bredere portefølje
 • Brukervennlig
 • Tilgang til giring på visse produkter
 • Copy-trading som lar nybegynnere trade som profesjonelle
 • Et bra utvalg av kryptovalutaer
 • Millioner av brukere gir god likviditet
 • Kjøp med kredittkort er tillatt
Gå til eToro

Kryptovaluta investeringer er ikke regulert i noen EU land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Du risikerer din kapital.

eToro
eToro
Annonselenke

eToro er en plattform for mange aktiva, som tilbyr både investering i aksjer og kryptovaluta og trading med CFD-er.

CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring.

68 % av CFD-kontoer taper penger. Investering i kryptoaktiva er uregulert i enkelte EU-land og Storbritannia det vil si at du har ingen forbrukerbeskyttelse og kapitalen din er i fare.

Gå til eToro
2
kraken
Kraken
4 / 5
Tjenester
Børs
Innskudd/Uttak
Lav
1.5% – 3,75%
Gebyrer
Medium
0.0% – 5.25%
 • Erfaren kryptobørs med god sikkerhet og godt rykte
 • 1 EUR minimumsinnskudd og lave gebyrer
 • Stort utvalg av kryptovalutaer og trading par
 • Fiat-kjøp tilgjengelig
 • Stor brukermasse og god likviditet
 • Opptil 50X giring
 • Kjent for god kundestøtte
Gå til Kraken
kraken
Kraken
Annonselenke

En av verdens eldste og største kryptobørser. I motsetning til mange andre kryptobørser så er Kraken faktisk kjent for å ha god kundestøtte som også inkluderer 24/7 live chat.

Gå til Kraken
3
coinbase
Coinbase
4 / 5
Tjenester
Alt-i-ett
Innskudd/Uttak
Medium
0 EUR / 0,15 EUR
Gebyrer
Lav
0.25% – 4%
 • Veldig brukervennlig
 • Stort utvalg av kryptovalutaer
 • Stort utvalg av produkter og tjenester
 • God likviditet
 • Børsnotert i USA med alle nødvendige lisenser for lovlig drift
 • VISA-kort for enkel bruk av kryptovaluta
 • Verdensledende på sikkerhet og compliance
Gå til Coinbase
coinbase
Coinbase
Annonselenke

Coinbase er en alt-i-ett plattform som inneholder en rekke tjenester inkludert kryptomegling, kryptobørs med avanserte funksjonaliteter, VISA-kort, kryptolommebok.

Gå til Coinbase