Bitcoin pris nå
kr 296,421.00 -0.06%

Anbefalte Bitcoin Lommebøker

Under finner du de mest populære Bitcoin lommebøkene på markedet:

ledger

Ledger Nano X

Anbefalt
Støtter 1500 coins
Hardware wallet
trezor-one

Trezor T

Anbefalt
Støtter 1649 coins
Hardware wallet

Exodus

Anbefalt
Støtter 138 coins
Software Wallet

Hva er en Bitcoin Lommebok?

Kort forklart er en bitcoin-lommebok en programvare som oppbevarer og administrerer bitcoin-nøklene dine. I den siste generasjonen av bitcoin-lommebøker som nesten utelukkende bruker BIP39-teknologien brukes nye nøkler og bitcoin adresser for hver transaksjon. Dette har den fordelen at transaksjonene blir både sikrere og mer anonyme.  

bitcoin wallet lommebøker

1Bitcoin lommebok Norge: Dine nøkler – dine bitcoins

Bitcoin bruker to typer nøkler: private nøkler og offentlige nøkler. Private nøkler brukes for å gjenkjenne deg som en bruker med rett til å utføre transaksjoner. Offentlige nøkler stammer fra de private nøklene, og brukes til å lage bitcoin-adressen du trenger for å motta transaksjoner. 

Kort forklart er en bitcoin-lommebok en programvare som oppbevarer og administrerer bitcoin-nøklene dine. I den siste generasjonen av bitcoin-lommebøker som nesten utelukkende bruker BIP39-teknologien brukes nye nøkler og bitcoin adresser for hver transaksjon. Dette har den fordelen at transaksjonene blir både sikrere og mer anonyme.  

Du har sikkert ofte hørt at det er du som har ansvaret for dine egne private nøkler når det gjelder bitcoin og andre kryptovalutaer. Samtidig er realiteten slik at hvilken kryptolommebok du velger har en stor innvirkning på hvor godt utstyrt til å håndtere dette ansvaret.

Valg av rett kryptolommebok er derfor noe alle som planlegger å gjøre det stort i kryptomarkedet bør ta seriøst. Denne artikkelen vil gi deg en grunnleggende innføring i de teknologiene som skiller kryptolommeblkene fra hverandre. Vi går også gjennom hvilke typer kryptolommebøker som finnes, og hvilken type bruk de egner seg til. 

Til slutt har vi gått nøye gjennom noen av de mest populære kryptolommebøkene, og forklarer hvor plassen til hver enkelt av disse er i dette bildet. 

2Bitcoins er enten i din kryptolommebok eller i lommeboken til en annen person

Teknisk sett lagres alle bitcoins (eller de private nøklene som kontrollerer disse) i en kryptolommebok. Dette kan være en papir-wallet, en hardware wallet, en nettbasert hot wallet eller en exchange wallet.

Det kan være fristende enkelt å la kryptoverdiene sitter i en exchange wallet på kryptobørsen. Med en seriøs kryptobørs er dette kanskje ikke så risikabelt, men det finnes også mange useriøse kryptobørser, og det er ikke alltid lett å vite dette før uhellet er ute. 

Thodex, som var en populær kryptobørsi Tyrkia er et godt eksempel på dette. Her ble tydeligvis fristelsen litt for stor for selskapets CEO, som stakk av med hundrevis av millioner dollar i kryptovaluta som satt i kryptolommebøkene han kontrollerte. 

Det er på grunn av hendelser som dette at det alltid anbefales at man holder størstedelen av kryptoverdiene i sin egen kryptolommebok, og ikke på en kryptobørs der andre personer kontrollerer dem. En annen grunn til å unngå å lagre for store verdier på kryptobørser er faren for hacking. 

Kryptobørser er ekstra attraktive mål for hackere, og det finnes mange eksempler på at kryptobørser har blitt offer for hacking. Her er det viktig å også huske på at en kryptobørs ikke trenger å hackes direkte for å stjele pengene dine. De fleste har svakheter på sine personlige datamaskiner eller telefoner som også kan utnyttes uten at kryptobørsen har noen muligheter til å sikre mot det. 

3Hva er HD lommebøker – og hvorfor er det viktig å forstå dem

I dag er de aller fleste kryptolommebøker såkalte HD lommebøker, eller hierarkisk deterministiske lommebøker som ble ble muliggjort som et resultat av BIP39. For deg som bruker er det viktigste å vite om HD-lommebøker at denne typen kryptolommebok, dersom den skulle gå tapt, enkelt og greit kan gjenopprettes ved hjelp av en frøfrase på 12 eller 24 ord.Frøfraesen er med andre ord både en slags back-up og en hovednøkkel som kontrollerer alle de andre private og offentlige nøklene du har i kryptolommeboken din. Da sier det seg selv at det å holde frøfrasen, og å oppbevare den på et sikkert sted bør være en prioritet.

4Ulike typer kryptolommebøker

Det finnes i dag et veldig stort, og stadig voksende, utvalg av kryptolommebøker. Mange av disse har sine egne unike fordeler og ulemper. Det er vanlig å kategorisere kryptolommebøker som Hot Wallets, som er tilkoblet internett, og Cold Wallets, som ikke er tilkoblet internett, og ofte kommer i form av en bitcoin paper wallet eller en bitcoin hardware wallet.

I tillegg kan vi nevne custody wallets, der man overlater ansvaret med å holde kryptovalutaen til en tredjepart, slik som for eksempel en kryptobørs. Denne typen wallet er ofte populær blant institusjonelle investorer, eller blant folk som ønsker å investere i kryptovaluta, men som ikke har tid til å sette seg inn i wallets og annet teknisk. I avsnittet under går vi inn på noen av de viktigste typene kryptolommebøker.

Bitcoin paper wallet

Bitcoin paper wallet var den første typen cold wallet tilgjengelig for bitcoin-brukere. Med paper wallets printer du ut private key, public key og QR koder som kan brukes for å gjennomføre bitcoin-transaksjoner på et papirark. Paper wallets er naturligvis ikke tilkoblet internett, så de er veldig sikre med tanke på hacking.I en Bitcoin paper wallet kan du også sikre kryptolommeboken med et passord, slik at du vil trenge både passordet og papirarket for å kunne sende transaksjoner.

Paper wallets er sikre, men samtidig er en ulempe med papir at det er en risiko for at skriften falmer på grunn av dårlig blekk, eller at papiret blir ødelagt av fuktighet, skadedyr eller lignende. Det er naturligvis mulig å ha kopier av papirlommeboken, men kopier øker sjansene for at de private nøklene dine faller i hendene på uvedkommende.

Bitcoin hardware wallet

Hardware Wallets regnes i dag som den tryggeste måten å oppbevare kryptovaluta på. En bitcoin hardware wallet er en liten elektroniske gjenstand som ikke er tilkoblet internett, og som lagrer og holder de private nøklene dine trygge. Selv om disse kryptolommebøkene vanligvis ikke er tilkoblet internett kan du likevel når som helst motta innkommende transaksjoner.

Noen av de mest populære bitcoin hardware wallets i dag er Ledger Nano S, Ledger Nano X, TREZOR T, og TREZOR One. Disse er alle HD wallets, slik at man kan bruke frøfrasen til å gjenopprette lommeboken dersom den skulle gå i stykker eller gå tapt. En annen stor fordel med hardware wallets er at de beskytter de også private nøklene dine dersom du bruker dem på en datamaskin med virus.

Bitcoin wallet Norge: Hot wallets

Hot wallets er for tiden den mest populære typen bitcoin lommebok i Norge. Dette er en kategori som inneholder alle slags typer bitcoin wallets som er tilkoblet internett. De kan enkelt installeres på mobilen, datamaskinen, eller brukes i nettleseren din. Hot wallets er kjent for å være brukervennlige og praktiske, og gir deg konstant tilgang til verdiene dine hvor som helst.

Den største ulempen med hot wallets er at det alltid vil være større sjanse for at denne typen wallet skal kunne bli hacket siden den er konstant tilkoblet internett, og siden det kan være relativt lett å bli offer for malware på en datamaskin eller en telefon.

Bitcoin wallet Norge: Exchange wallets

Det er i denne kategorien av bitcoin wallets at du på dette punktet kan regne med å finne noen norske alternativer. Kryptobørser, slik som for eksempel MiraiEx, tilbyr muligheten for å lagre dine bitcoins i en wallet inne på kryptobørsen.

Det frarådes vanligvis å ha store verdier sittende inne på kryptobørsen, men dette har samtidig også sine fordeler. For eksempel er det veldig lettvint og raskt å kjøpe og selge når mulighetene byr seg. MiraiEx og andre kryptobørser som er godkjent av det norske finanstilsynet regnes også som veldig sikre for nordmenn.

Bitcoin Cash wallet

Bitcoin Cash er et resultat av en forgrening av bitcoin-blokkjeden, og er i dag regnet som en av de viktigste kryptovalutaene. Når det gjelder kryptolommebøker er det viktig å huske på at en bitcoin wallet som bare spesialiserer seg i bitcoin som oftest ikke kan brukes for Bitcoin Cash, eller andre lignende forgreninger slik som Bitcoin SV og Bitcoin Gold.

5Hvordan du kan finne beste bitcoin lommebok for deg

Ledger

Passer for

 • Lagring av store verdier
 • Bitcoin og altcoins
 • Flere brukere(multisig)
 • Teknisk avanserte brukere
 • Anonymitet

Ledger, som kommer i utgavene Nano S og Nano X gir full isolasjon mellom datamaskinen og de private nøklene dine. Den kan også gjenopprettes med en frøfrase. Du kobler Ledger til datamaskinen eller telefonen din med en USB kabel. Ledger Nano X er den oppgraderte utgaven, og har derfor støtte for lagring av et større antall kryptovalutaer. Den kommer også med Bluetooth funksjonalitet,  og har en app for å administrere kryptovalutaen din på farta.

TREZOR

Passer for

 • Lagring av store verdier
 • Bitcoin og altcoins
 • Flere brukere(multisig)
 • Teknisk avanserte brukere
 • Anonymitet

Trezor One var verdens første hardware-lommebok. Både den og den oppgraderte Trezor T støtter et stort antall kryptovalutaer. En fordel med TREZOR er muligheten for å velge transaksjonshastighet, og dermed hvor mye network fees koster når du sender Bitcoin.

Exodus

Passer for

 • Hyppig bruk
 • Lavt budsjett
 • Bitcoin og altcoins
 • Nybegynnere
 • Anonymitet

Exodus er helt klart en av markedets mest brukervennlige kryptolommebøker. Med støtte for over hundre ulike kryptovalutaer som du har tilgang til enten gjennom datamaskinen eller mobilen din. Du kan gjenopprette den ved hjelp av frøfrasen din.

En stor fordel med Exodus er at den kan kombineres med TREZOR, slik at du har mulighet til å få både brukervennligheten til Exodus og sikkerheten til TREZOR. Exodus wallet er gratis, og gir en sømløs sammenkobling med Exodus sin desentraliserte kryptobørs inne fra appen. Der kan du lett kjøpe og selge kryptovaluta. Det er slik Exodus finansierer driften sin.

Electrum

Passer for

 • Hyppig bruk
 • Lavt budsjett
 • Flere brukere(multisig)
 • Teknisk avanserte brukere
 • Anonymitet

Electrum kan også brukes i kombinasjon med hardware wallets. Den er kompatibel med Ledger, TREZOR og KeepKey. Ellers er Electrum sin støtte for  multisig funksjonalitet en av de måtene Electrum skiller seg ut på..

I tillegg har Electrum “cold storage” fasiliteter som gjør det mulig å oppbevare de private nøklene dine kryptert og offline, mens resten av funksjonalitetene er tilkoblet. Electrum er begrenset til kun støtter bitcoin.

Edge

Passer for

 • Hyppig bruk
 • Lavt budsjett
 • Bitcoin og altcoins
 • Nybegynnere
 • Anonymitet

Kryptolommeboken Edge er kjent for å være sikker og brukervennlig. Den har støtte for mer enn 30 forskjellige kryptovalutaer. Edge støtter også kjøp og salg av kryptovaluta direkte inne fra kryptolommeboken din. Med Edge kan du gjenopprette lommeboken fra frøfrasen din dersom du mister den eller den blir ødelagt. Edge krever ingen personlig informasjon for å bruke kryptolommeboken.

Armory

Passer for

 • Lagring av store verdier
 • Hyppig bruk
 • Lavt budsjett
 • Bitcoin
 • Flere brukere(multisig)
 • Teknisk avanserte brukere
 • Anonymitet

Den avanserte og sikkerhets-fokuserte Armory bitcoin-lommeboken har et brukergrensesnitt som er bedre tilpasset erfarne brukere. Blant de tingene som gjør at Arory skiller seg ut er avansert kryptering, cold storage, støtte for multisig, og papir-backup. Armory kan bare brukes for bitcoin transaksjoner.

Coinomi

Passer for

 • Hyppig bruk
 • Lavt budsjett
 • Bitcoin og altcoins
 • Nybegynnere
 • Teknisk avanserte brukere

Når det gjelder støtte for forskjellige altcoins er det kanskje Coinomi har størst utvalg, med over 125 ulike blokkjeder, og tusenvis av tokens. Funksjonaliteter som gjør at Coinomi skiller seg ut er staking, Segwit støtte, og DApp Browser og Web3 støtte, og multi-seed support. Du kan også kjøpe og selge inne i appen.

BRD

Passer for

 • Hyppig bruk
 • Lavt budsjett
 • Bitcoin og altcoins
 • Nybegynnere
 • Anonymitet

BRD Er en sikker og enkel kryptolommebok som ikke krever registrering. Den er lett å sette opp, men har noe mindre utvalg av funksjonaliteter enn mange andre kryptolommebøker.

6FAQ

Hva er frøfrasen?

Frøfrasen er en sammensetning av tilfeldig valgte ord som er lettere for mennesker å huske og skrive ned, og som du kan bruke til å gjenopprette lommeboken din.

Hva er private nøkler?

Du trenger en privat nøkkel for å kunne sende Bitcoin på blokkjeden. Private nøkler har et enveisforhold med frøfrasen din, slik at private nøkler kan genereres fra frøfrasen din, mens frøfrasen din ikke kan genereres fra en privat nøkkel.

Hva er offentlige nøkler?

Du trenger offentlige nøkler for å kunne motta bitcoin på blokkjeden. Offentlige nøkler har et enveisforhold med private nøkler, slik at du lett kan regne ut en offentlig nøkkel ved hjelp av den tilhørende private nøkkelen, men det motsatte er ikke mulig.

Mister jeg kryptovalutaen min hvis kryptolommeboken min blir ødelagt?

Nei, kryptobalutaen lagres ikke i kryptolommeboken, men eierskapet ditt er skrevet inn i blokkjeden. Du kan bruke frøfrasen din til å gjenopprette lommeboken din dersom den skulle gå tapt.

Hvorfor bruke en bitcoin wallet?

Kryptovalutaen din er ikke 100% trygg selv på de sikreste kryptobørsene. Dette er kommer blant annet av at svakheter i sikkerheten på din egen datamaskin eller telefon kan utnyttes for å få tilgang til pengene dine. I tillegg er ikke alle kryptobørser 100% til å stole på.

Hva er en multisig wallet, og hvorfor trenger jeg det?

Multisig funksjonalitet betyr at en transaksjon må godkjennes med mer enn en nøkkel, i likhet med bankkontoer der flere signaturer kreves for å autorisere transaksjoner.

Multisig wallets brukes ofte av kryptobørser og andre organisasjoner som har ansvaret for andre sine verdier. Dette er fordi det både forsikrer mot tap av nøkler mot tyveri og underslag. De brukes også ofte i escrow tjenester der hver av partene har en nøkkel, mens en uavhengig tredjepart har den siste nøkkelen, som kan brukes dersom uenighet oppstår.

Bitcoin
btc
logo
Pris Nåværende pris
kr 296,421.00
Prisendring 24t Prisending de siste 24 timer
kr -176.63
-0.06%
Volum 24t Hvor mye som ble handlet i løpet av de siste 24 timene.
kr 106,631,090,825.00
Markedsverdi Den totale markedsverdien som sirkulerer.
kr 5,731,423,538,545.00
Forsyning Mengden coins som sirkulerer på markedet og er i offentlige hender.
19,334,575.00 btc

Kryptovaluta investeringer er ikke regulert i noen EU land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Du risikerer din kapital.

Apr 2023

Topp 3 handelsplattformer

Handelsplattform
Tjenester
Innskudd/Uttak
Gebyrer
Fordeler
1
firi
Firi
5 / 5
Tjenester
Børs
Innskudd/Uttak
Lav
0 NOK / 45 NOK
Gebyrer
Medium
0.7%
 • Veldig god sikkerhet
 • God kundestøtte
 • Lettvint registrering ved hjelp av Vipps eller E-mail, og Bank-ID
 • Trading på farta med Android og iOS app
 • Fullt integrert med norske banker
 • Verktøy for forenklet skattemelding
 • Tilbyr egne versjoner for nybegynnere og viderekomne
 • Registrert hos Finanstilsynet i Norge
 • Handel med kryptovaluta direkte i norske kroner
Gå til Firi
firi
Firi
Annonselenke

Firi er den klare markedslederen blant norske kryptobørser, men kryptomarkedet er internasjonalt og det er veldig mange nordmenn som bruker kryptobørser som er basert i utlandet. I denne artikkelen går vi nøye gjennom Firi, hvilke tjenester denne kryptobørsen tilbyr, og de viktigste styrkene og svakhetene med denne kryptobørsen.

Når du har lest denne artikkelen vil du ha den informasjonen du trenger for å selv kunne gjøre en kvalifisert vurdering med henhold til om dette er en kryptobørs som bør være en del av kryptovaluta-strategien din. Du vil også ha en god forståelse for hvordan du registrerer deg, kjøper, og lagrer kryptovaluta på Firi.

I vurderingen vår har vi gått i dybden på hvordan brukervennligheten er, hvilke kryptovalutaer man kan handle med, hvilke funksjonaliteter du har tilgang til, hvordan brukerne opplever kundestøtten, og hvor sikker kryptobørsen er. Selv om Firi har et par viktige svakheter ser vi likevel mange gode grunner for hvorfor Firi burde være en del av kryptovaluta-strategien til mange nordmenn.

Gå til Firi
2
Skilling
5 / 5
Tjenester
Børs
Innskudd/Uttak
Lav
0% – 2,9%
Gebyrer
Lav
0,1% – 2,4%
 • Regulert av Europeiske CySEC
 • Muligheter for å ha konto i norske kroner.
 • Enkel registrering med Bank ID
 • Konkurransedyktige gebyrer
 • Brukervennlig og vakker app
 • Relativt mange kryptovalutaer
 • Giring er tilgjengelig
Gå til Skilling
Skilling
Annonselenke

Skilling er en handelsplattform som spesialiserer seg på CFDer, og som også tilbyr giring på transaksjonene. Dette gjør det lettere for erfarne tradere å få mer profitt ut av kapitalen sin. Samtidig er det mer risikabelt å handle med CFDer enn det er å handle den underliggende kryptovalutaen.

Skilling er en seriøs handelsplattform i sin industri, som tilbyr CFDer for et stort antall kryptovalutaer i tillegg til hundrevis av andre verdipapirer. Skilling har lisens fra CySEC på Kypros, og har tillatelse til å tilby tjenestene sine gjennom hele EU/EØS området, inkludert Norge.

Et stort pluss med Skilling er at de har stort fokus på Norge. For eksempel kan nordmenn bruke BankID for registrering på plattformen, som også er på norsk. I tillegg kan nordmenn overføre penger via nettbank til en norsk konto.

Gå til Skilling
3
coinbase
Coinbase
4 / 5
Tjenester
Alt-i-ett
Innskudd/Uttak
Medium
0 EUR / 0,15 EUR
Gebyrer
Lav
0.25% – 4%
 • Veldig brukervennlig
 • Stort utvalg av kryptovalutaer
 • Stort utvalg av produkter og tjenester
 • God likviditet
 • Børsnotert i USA med alle nødvendige lisenser for lovlig drift
 • VISA-kort for enkel bruk av kryptovaluta
 • Verdensledende på sikkerhet og compliance
Gå til Coinbase
coinbase
Coinbase
Annonselenke

Coinbase er en alt-i-ett plattform som inneholder en rekke tjenester inkludert kryptomegling, kryptobørs med avanserte funksjonaliteter, VISA-kort, kryptolommebok.

Gå til Coinbase