Dodgecoin pris nå
kr 0.67 -1.17%

Dogecoin kurs og prishistorikk

Dogecoin prishistorikk de siste 12 mnd1Dogecoin (DOGE) kurs

Dogecoin har lenge vært en av de mer ustabile og uberegnelige kryptovalutaene, og har lenge vært sett på som en useriøs tullevaluta. Dette er kanskje ikke så rart ettersom det tross alt var slik den startet, men utviklingen de siste årene har bevist at spøk fort kan bli til alvor når flere hundre milliarder dollar kommer inn i bildet. Dogecoin regnes i dag som en seriøs kryptovaluta.

I denne artikkelen går vi inn på DOGE i omløp og hvordan dette og Dogecoin sin inflasjon påvirker prisen til Dogecoin. Vi ser også på hvilken rolle den entusiastiske fanklubben til denne morsomste av alle kryptovalutaene er for den historiske og fremtidige prisutviklingen til Dogecoin.

2DOGE i omløp og inflasjon

Per i dag ligger den totale mengden dogecoin som er i sirkulasjon på over 132 milliarder DOGE. Det finnes ingen begrensning på hvor mye DOGE som kan utvinnes, dette er en viktig forskjell mellom Dogecoin og Bitcoin.

Der Bitcoin har en sterkt begrenset total mengde, og derfor regnes som en deflasjonsvaluta, er Dogecoin teknisk sett en inflasjonsvaluta, som stadig opplever tilførsel av DOGE som et resultat av DOGE-mining og verifisering av transaksjonene på Dogecoin-blokkjeden.

Dette betyr likevel ikke at tilførselen av Dogecoin i markedet er ukontrollert. Tilførsel av ny DOGE er begrenset til 5 milliarder DOGE per år. Inflasjonsnivået til Dogecoin reguleres også automatisk. For øyeblikket ligger inflasjonsnivået på 5%. Dette vil begrenses til 3% i 2027, og vil reduseres ytterligere slik at det når 2% i 2035.

Selv om Dogecoin har inflasjon er det viktig å huske på at dette ikke trenger å bety at Dogecoin automatisk kommer til å gå ned i verdi. En veldig viktig faktor her er etterspørselen etter DOGE i markedet, og denne har steget mye raskere enn tilførselen av Dogecoin.

En annen viktig faktor å ta i betraktning når man vurderer inflasjon er hvor mye renter man kan forvente seg ved sparing av DOGE. Med den økende populariteten rundt DOGE er det nå mulig å få renter som er høyere enn 7% for innskudd i DOGE.

3Støtte fra DOGE-miljøet

En forutsetning for en suksessfull kryptovaluta er et samfunn som verdsetter og støtter kryptovalutaen, og her ligger Dogecoin foran de fleste andre kryptovalutaer. Dogecoin sitt morsomme og hyggelige image har tiltrukket seg en stor mengde mennesker som ønsker å være en del av Dogecoin-miljøet.

Dogecoin sin subreddit har for eksempel hele 2,3 millioner medlemmer, eller “subshibers” som de kaller det. Miljøet rundt dogecoin er helt klart blant de morsomste, mest entusiastiske og mest positive i kryptoindustrien. I de siste årene har Milliardæren Elon Musk deltatt som en viktig del av dette miljøet.

4Elon Musk og Dogecoin

elon musk og dogecoin

Elon Musk er utvilsomt den enkeltpersonen i verden som har mest innflytelse på kursen til Dogecoin. Dette har vist seg flere ganger da Musk sine innlegg på Twitter umiddelbart har blitt etterfulgt av betydelige prisstigninger.

For eksempel steg prisen på Dogecoin 20% etter at Elon Musk publiserte en spørreundersøkelse for å finne ut hvor mange av hans Twitter-følgere som ønsket at Tesla skulle starte med å ta seg betalt i Dogecoin. Spørreundersøkelsen mottok mer enn en halv million besvarelser på bare 20 minutter.

Et annet eksempel var i Januar 2022 da Musk fortalte sine følgere at Dogecoin nå kan brukes som betalingsmiddel for et utvalg av Tesla-produkter. En prisstigning på 18% fulgte umiddelbart etter kunngjøringen.

Kjærlighetshistorien mellom Elon Musk og Dogecoin er forøvrig langt fra over. Musk har nemlig uttalt at selskapet hans, SpaceX, planlegger å starte det Dogecoin-finansierte prosjektet “DOGE-1 Mission to the Moon” i første kvartal av 2022. Dette er et prosjekt som kommer til å sende en 40kg satellitt til månen.

5Dogecoin historisk kurs

Historisk sett så er Dogecoin kjent for å være en turbulent kryptovaluta med stadige oppturer og nedturer. Dette har kanskje aldri vært så klart som i 2021 da Dogecoin opplevde en kursstigning på 11 000%. Dette var naturligvis etterfulgt av en skarp korreksjon, men Dogecoin ser nå likevel ut til å ha etablert seg på et betydelig høyere nivå enn det som var normalen før denne oppturen.

Hva kommer til å skje med DOGE kursen?

Dogecoin startet som en spøk, men det er bred enighet om at den nå er langt mer enn det. Forutsigbar inflasjon, kort transaksjonstid, grønnere miljøprofil, og bred støtte i markedet har ført til at denne mest overraskende kandidaten kanskje egner seg bedre som betalingsmiddel enn for eksempel Bitcoin og Ethereum ser ut til å gjøre.

Om det er en ting vi har lært fra historien så langt, så er det at de mest uventede ting fortsatt kan skje, men så langt ser det absolutt ut til at Dogecoin faktisk har kommet for å bli, og at den er ment for store ting!

Dogecoin
DOGE
logo
Pris Nåværende pris
kr 0.67
Prisendring 24t Prisending de siste 24 timer
kr -0.01
-1.17%
Volum 24t Hvor mye som ble handlet i løpet av de siste 24 timene.
kr 6,525,412,365.28
Markedsverdi Den totale markedsverdien som sirkulerer.
kr 89,306,071,277.45
Forsyning Mengden coins som sirkulerer på markedet og er i offentlige hender.
132,670,764,299.89 DOGE

Kryptovaluta investeringer er ikke regulert i noen EU land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Du risikerer din kapital.