Ethereum pris nå
kr 17,730.54 -0.14%

Ethereum børser

Anbefalte Ethereum handelsplattformer

Skilling

Anbefalt
firi

Firi

Anbefalt
coinbase

Coinbase

Anbefalt
binance

Binance

Anbefalt

1Handelsplattformer for Ethereum

Ethereum Børs

Siden kryptovalutaen Ethereum, i likhet med Bitcoin, er en P2P kryptovaluta, kan ETH lett kjøpes og selges direkte mellom to personer. I tillegg handles Ethereum på en rekke ulike plattformer. Noen av disse inkluderer Sentraliserte og desentraliserte kryptobørser, meglerplattformer, P2P nettverk. Mange av de største plattformene tilbyr også flere av disse tjenestene på samme sted.

Kryptobørser og P2P(Peer-to-Peer) nettverk har det til felles at de begge setter kjøpere og selgere i kontakt med hverandre. I et P2P-nettverk gjøres dette direkte, slik at kjøper og selger forhandler prisen, betalingsmetode og lignende seg imellom. Dette gir større fleksibilitet, men også høyere risiko for svindel, og transaksjoner som er tregere og mer tungvinte. Både Paxful og Binance tilbyr P2P nettverk for handel med Ethereum, Bitcoin og annen valuta.

For mange som først kommer i gang med kryptovalutaen Ethereum er det ofte meglertjenester som er det mest praktiske. Mange kryptobørser tilbyr meglertjenester som en forenklet måte å kjøpe og selge for sine mindre erfarne brukere. Meglerplattformene gir deg en veldig enkel kjøpsopplevelse, men prisen er litt høyere. Coinbase og Binance er noen av de mest populære kryptobørsene som også tilbyr meglertjenester. Kaupang Krypto er en populær norsk plattform som spesialiserer seg på megling av kryptovaluta.

Kryptobørser skiller seg fra P2P-nettverk ved at de fasiliterer det meste av kjøpet, inkludert betaling, slik at det ikke er nødvendig å ha direkte kontakt mellom kjøper og selger. Dette ivaretar personvernet til brukerne bedre, samtidig som det gjør transaksjoner både hurtigere og sikrere.

I tillegg tilbyr mange kryptobørser i dag også avanserte og nyttige funksjoner, slik som eksempelvis “limit order”, “stop loss” eller giring og marginhandel. Den stadige konkurransen med store volum og hurtige transaksjoner på kryptobørser sørger også for at de vanligvis kan gi deg en noe bedre pris enn den prisen du for eksempel vil få på en meglerplattform.

Firi, Skilling og NBX er noen av de best kjente norske kryptobørsene for kjøp og salg av Ethereum og Bitcoin. Disse kryptobørsene er begge registrert hos finansmyndighetene i Oslo, og mange nordmenn føler seg derfor mer komfortable med å handle der. Likevel er det ingen grunn til at nordmenn ikke kan benytte seg av kryptobørser i utlandet. Kryptobørsene  Binance, Bitstamp, Kraken og Coinbase Pro er blant favorittene som brukes av nordmenn.

2Ethereum børs Norge

Ethereum Børs Norge

Ethereum handel i norske kroner og andre viktige fordeler

De fleste utenlandske kryptobørser som mottar internasjonale innbetalinger vil som oftest motta disse i Dollar eller Euro. Veksling av valuta er ikke gratis. Dersom du for eksempel må veksle om NOK til Dollar eller Euro før du kan kjøpe Ethereum tar banken naturligvis gebyrer for denne vekslingen. Det samme gjelder når du selger dine Ether og vil ta ut penger fra kryptobørsen for å realisere profitten din, og trenger penger for bruk hjemme.

For nordmenn som har inntekter i NOK kan det lønne seg å bruke en norsk kryptobørs der man kan handle Ethereum direkte i NOK, slik at du slipper unødvendig veksling. I tillegg er seriøse norske kryptobørser registrert hos Finanstilsynet. Dette betyr at du som norsk bruker av kryptobørsen vil ha flere rettigheter og bedre beskyttelse enn det en utenlandsk kryptobørs kan gi deg.

Når du har norsk konto med BankID vil du også finne ut at det er mye lettere å gjennomføre innskudd fra en lokal bank, og at slike overføringer ofte kan gjennomføres på få minutter. Dette vil også være raskt i forhold til internasjonale bankoverføringer, som det ofte kan ta flere dager å gjennomføre.

3Ethereum på internasjonale kryptobørser

Ethereum Exchange

Å kjøpe Ethereum på internasjonale kryptobørser har sine fordeler

Selv om det for de fleste nordmenn føles tryggere å kjøpe Ethereum på kryptobørser som er registrert hos Finansmyndighetene i Oslo, så finnes det også gode grunner for hvorfor nordmenn kjøper Ethereum fra kryptobørser i utlandet.

En god grunn er at det bare er de mest populære kryptovalutaene som er tilgjengelige her i landet. Mange utenlandske kryptobørser tilbyr også bruk av mer avanserte og nyttige trading-verktøy slik som for eksempel giring og marginhandel, som kan gi deg ekstra høy profitt, men prisen er naturligvis at risikoen for større tap da også blir høy.

Nordmenn som er ute etter mer eksotiske altcoins må ofte ty til internasjonale kryptobørser. Andre igjen velger å bruke en norsk kryptobørs til å kjøpe kryptovaluta, som de deretter overfører til en utenlandsk kryptobørs for videre handel med andre altcoins.

4Hvordan finne riktig Ethereum Exchange

Ethereum Børs

Finne en krypto børs som er rett for deg

Ifølge Coinmarketcap finnes nå hele 381 ulike kryptobørser å velge mellom. Med så mange valgmuligheter er det lett å bli usikker, men det blir lettere dersom du går systematisk til verks og vurderer kryptobørsene i forhold til behovene dine.

Hvilke kryptovalutaer er tilgjengelige

Det første steget mange starter med er å lage en liste over kryptovalutaene du kan tenke deg at du kommer til å kjøpe. Du kan kjøpe Ethereum nesten overalt, men det finnes mange andre forskjellige typer valuta som kanskje mangler på en del kryptobørser.

Betaling

Hvordan du planlegger å betale kan være med på å bestemme hvilken kryptobørs du velger, ettersom den ønskede betalingsmetoden kanskje ikke er tilgjengelig for deg på noen kryptobørser. For eksempel er det her i landet ikke mulig å kjøpe Ethereum og bitcoin med kredittkort eller PayPal, så dersom man ønsker å bruke disse betalingsmetodene må man finne seg en kryptobørs i utlandet der dette er mulig.

Gebyrer

Hvor mye kryptobørsen tar betalt for de forskjellige tjenestene sine er naturligvis en av de viktigste tingene å sjekke når du velger kryptobørs for å kjøpe Ethereum eller Bitcoin. Her kan bruksmønsteret ha en hel del å si for hvilken kryptobørs som passer.

Dersom du driver med hyppige kjøp og salg av Ethereum for å dra fordel av små svingninger i pris vil transaksjonsgebyret være viktigere. Dersom du imidlertid kjøper Ethereum jevnlig for å bygge opp en stor mengde over tid, vil ofte gebyrer på å sette inn penger være viktigere.

Rykte

Sjekk ryktet til kryptobørsen på nettet før du setter i gang med å overføre pengene dine, men husk å vurdere kommentarene i sammenheng med utviklingen i kryptomarkedet. Selv gode kryptobørser kan oppleve å få klager på for eksempel behandlingstid i tidsperioder med stor vekst i kryptomarkedet. Dette er fordi det i slike perioder kommer inn mange nye og uerfarne brukere på kort tid. Sjekk også om problemer ble oppfulgt på en profesjonell måte.

5Våre anbefalninger for å investere i Ethereum

Siden du nå har en bedre oversikt over de viktigste tingene du bør se etter når du velger kryptobørs, er det tid for å gå inn på noen av de kryptobørsene vi foretrekker for kjøp og salg av Ethereum. Under finner du en liste med seriøse kryptpobørser som vi, ut fra erfaringen vår, kan anbefale for kjøp av Ethereum, Bitcoin og lignende.

Skilling

Skilling har en bra og enkel trading plattform

Skilling er en pålitelig og brukervennlig investeringsplattform som har eksistert siden 2019. Plattformen tilbyr handel med Ethereum og en rekke andre populære kryptovalutaer, samt aksjer, råvarer og indekser. Skilling er kjent for sine lave priser og transaksjonsgebyrer, samt sine avanserte verktøy for teknisk analyse og risikostyring. Med Skilling kan du investere og trade på en trygg og pålitelig måte, og ta kontroll over din økonomiske fremtid..

CoinbaseCoinbase

Den mest solide kryptobørsen i verden regnes av mange for å være Coinbase, med sine mer enn 43 millioner brukere. For de fleste nordmenn er overføring til Coinbase lettvint enten det gjelder bankoverføring eller kredittkort. Bankoverføringer gjøres som regel i Euro eller Dollar.

Den brukervennlige meglertjenesten til Coinbase er en god løsning som gjør ting enkelt for nybegynnere, mens  kryptobørsen Coinbase Pro, som er en del av den samme Coinbase plattformen, egner seg for viderekomne.

Binance

Da Binance ble startet i 2017 tok den fort topplasseringen for kryptobørsen med høyest handelsvolum. Binance kan også skilte med noen av verdens laveste gebyrer. Det beste når man sender penger fra Norge er å gjøre Innskudd med SEPA overføring, men du kan også bruke kredittkort.

Binance er ellers kjent for å kunne skilte med ett av de aller beste utvalgene av kryptovalutaer. Når du bruker Binance, husk at dette er en kryptobørs som, til tross for at den er blant de mest populære i verden, flytter mye, og driver på et relativt tynt og uklart juridisk grunnlag.

Firiopprett konto hos firi enkelt

Firi, som holder til i Oslo, er en av de få kryptobørsene som er registrert hos Finanstilsynet  i Norge. Firi er også per i dag den største kryptobørsen i landet, med rundt 150 000 kunder, og et handelsvolum som allerede i Mars 2021 oversteg rundt 1,1 milliarder kroner.

En av styrkene til Firi er et nivå av kundestøtte som du kan lete lenge etter på selv de største kryptobørsene ellers i verden. På grunn av integreringen med Vipps og BankID tar det også få minutter å registrere seg, slik at du kan ta i bruk en ny konto allerede samme dag.

Firi tilbyr Android og iOS apper som er så brukervennlige at de er perfekte for nybegynnere som ønsker å handle Ether, Bitcoin, eller noen av de mange andre kryptovalutaene som tilbys på kryptobørsen. De viktigste ulempene med MiraiEx er at de fortsatt bare har et begrenset antall altcoins tilgjengelig, samtidig som de har gebyrer som ligger en del over de billigste internasjonale kryptobørsene.

Om dette går opp i opp med det du sparer på omveksling til og fra kroner vil sannsynligvis komme an på aktivitetene dine, men uansett hvordan du ser på det vil MiraiEx være et veldig enkelt og trygt utgangspunkt for nordmenn som er nykommere til handel med Ethereum, Bitcoin og annet.

NBX

Norwegian Block Exchange(NBX) ligger i Oslo, og ble startet av Kjos-familien som mange forbinder med Norwegian Air Shuttle ASA. Kryptobørsen NBX er satt opp med BankID slik at registrering og bankoverføringer tar kort tid. Du kan også kjøpe Ether med NOK på NBX.

NBX, som er registrert hos det Finansmyndighetene i Oslo, har stor fokus på sikkerhet. Blant sikkerhetsforanstaltningene er også 2FA ved hjelp av Google Authenticator. Selv om NBX har Ethereum tilgjengelig er det relativt få altcoins som er tilgjengelige på NBX. En annen ulempe med NBX i forhold til andre kryptobørser er at det ikke er mulig å handle med kredittkort, og at tjenester som blant annet giring og marginhandel fortsatt ikke er tilgjengelig.

Kraken

En av de eldste kryptobørsene er Kraken, som startet i San Francisco i 2011. I dag rangeres Kraken jevnlig nær toppen når det gjelder handelsvolum og likviditet. For nordmenn er det gratis å overføre penger inn med SEPA overførsel. Gebyrer finnes for å ta ut penger, men de er lave. Trading fees er også lave på Kraken, som er en av de tingene som gjør dette til en kryptobørs som er godt likt blant erfarne tradere, og særlig de som handler med store mengder Ether og annen kryptovaluta.

Bitruption

Bitruption ble startet i Oslo i 2018, og er i dag registrert hos Finansmyndighetene i Oslo. Denne kryptobørsen regnes som en både trygg og brukervennlig kryptobørs for kjøp av Ethereum ETH for NOK. Du kan lett registrere konto i Bitruption med norsk Bank ID, og gjøre kjøp av Ethereum gjennom kryptobørsens tilkobling til nettbanken. Som alle kryptobørsene her i landet har også Bitruption få typer kryptovaluta å velge mellom som handles i NOK.

BitNord

Nykommeren BitNord er en liten, men voksende norsk kryptobørs som er registrert hos Finanstilsynet, og som har vært åpen for handel med Ethereum siden 2020. Hos BitNord kan du både registrere deg og overføre pengene dine enkelt og greit med BankID.

BitNord har faktisk også utviklet sin egen NOK Stablecoin som de bruker til handel av blant annet Ether i kroner. BitNord sin NOK stablecoin er basert på Ethereum sin ERC20 standard.

CEX.io

CEX.io, som har holdt på som kryptobørsen siden 2015, har nå mer enn 2 millioner kunder. For nybegynnersegmentet tilbyr kryptobørsen meglertjenester. Viderekomne kan nyte en fullt utstyrt kryptobørs. CEX.io er særlig konkurransedyktige for å kjøpe kryptovaluta med kredittkort, selv om bankoverføring naturligvis koster enda mindre. De høye grensene for kjøp betyr at CEX.io passer godt for seriøse tradere.

Bitpanda Pro

Bitpanda, som har vært i sving siden 2014, er basert i Østerrikske, og tilbyr handel med kryptovalutaer, aksjer, metaller og fondsandeler. Du kan betale inn til konto på Bitpanda med ett av kredittkortene dine eller ved hjelp av en mengde ulike typer bankoverføring som gir deg bedre pris.

Plattformen regnes som brukervennlig, og er god for nybegynnere. Bitpanda har lave gebyrer for innskudd, mens gebyrene for handel er litt høyere enn standarden. Bitpanda fokuserer i hovedsak på eurosonen, og er utstyrt med alle de nødvendige lisensene som kreves for drift av kryptobørs i EU.

6Ofte Stilte spørsmål

Hva er en Ethereum børs?

En Ethereum børs er en kryptobørs der det er mulig å enkelt kjøpe og selge Ethereum.

Hvorfor trenger vi kryptobørser?

Du kan handle dine Ethereum direkte med en annen kjøper eller selger uten å gå gjennom en kryptobørs, men kryptobørser sine tjenester gjør denne prosessen både sikrere, mer privat og mer effektiv.

Hvilken type kryptobørs passer best for meg?

For nybegynnere er det ofte lurt å starte med å kjøpe Ethereum gjennom en kryptobørs som også tilbyr meglertjenester. Meglertjenester er generelt litt dyrere, men de er også mye enklere å forholde seg til, slik at det ikke er så lett å gjøre feil. Dersom du derimot er erfaren i handel med Ether, er kryptobørser generelt billigere, og har flere avanserte funksjoner.

Hva risikerer jeg når jeg handler på en kryptobørs?

Sentraliserte kryptobørser, som i dag fortsatt er de vanligste, krever at du overfører verdiene dine til kryptobørsen sin kontroll for å kunne gjennomføre handelen. Kryptobørser er attraktive mål for hackere, og blir ofte angrepet. Samtidig blir det også mulig for personer på kryptobørsen, med adgang til deres kryptolommebøker, å stikke av med verdiene dine.

Hva er fordelene med norske kryptobørser?

På norske kryptobørser kan du kjøpe Ethereum og annen kryptovaluta med norske kroner, som sparer deg penger på omveksling fra Dollar eller Euro. Ellers er både registrering og bankoverføringer mye enklere og raskere hos norske kryptobørser der du har muligheten til å bruke BankID. Norske kryptobørser reguleres også av Finanstilsynet, som gir litt ekstra trygghet for norske kunder.

Hvorfor bruke utenlandske kryptobørser?

Når du bruker en internasjonal kryptobørs har du ofte tilgang til et mye større marked med mer likviditet. Disse kryptobørsene har også vanligvis et bredere utvalg av kryptovalutaer. I mange tilfeller tilbys også avanserte tjenester slik som giring og marginhandel på internasjonale kryptobørser, og du har også ofte muligheten til å handle kryptovaluta med kredittkort.

Ethereum
eth
logo
Pris Nåværende pris
kr 17,730.54
Prisendring 24t Prisending de siste 24 timer
kr -24.64
-0.14%
Volum 24t Hvor mye som ble handlet i løpet av de siste 24 timene.
kr 26,503,263,018.00
Markedsverdi Den totale markedsverdien som sirkulerer.
kr 2,132,250,258,691.00
Forsyning Mengden coins som sirkulerer på markedet og er i offentlige hender.
120,228,897.05 eth

Kryptovaluta investeringer er ikke regulert i noen EU land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Du risikerer din kapital.

Investere i CFD: Dette er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. 82% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos denne tilbyderen.