Ethereum pris nå
kr 20,011.00 -1.50%

Kjøpe Ethereum

Kjøp Ethereum (ETH) Direkte med MasterCard/VISA eller Vipps i Norge

  • Åpne konto enkelt
  • Kjøp Ethereum direkte med Vipps
  • Oppbevar Ethereum trygt
Obs: Investeringer i Ethereum og andre kryptovalutaer er ikke regulert i de fleste EU land (inkl. Storbritannia og Norge). Derfor har du ingen særskilt beskyttelse som forbruker. Det medfører risiko for tap av kapital.

Hvordan kjøpe Ethereum ETH – Komplett kjøpeguide

13 steg for å starte med å kjøpe Ethereum

Ethereum kan høres komplisert ut, og av den grunn er det mange som antar at Investering i Ethereum ikke er lett, men å investere i Ethereum er faktisk mer enkelt enn man skulle tro. De som allerede har erfaring med Bitcoin vil legge merke til at det er mange paralleller mellom disse to kryptovalutaene når det gjelder kjøp og salg.

Det vil naturligvis være en del forskjeller ute og går når det gjelder hvordan man går frem for å gjøre en investering i Ethereum. Hos noen har vanskelige og teknisk kompliserte prosesser, med mange forskjellige valg og innstillinger som er nyttige for profesjonelle tradere.

Andre har utviklet forenklede prosesser som egner seg mer for nybegynnere og folk som vil investere i kryptovaluta på deltid. En populær plattform som har etablert seg som en favoritt blant nye investorer, med noen av de mest forenklede prosessene i markedet, er eToro. Vi fokuserer derfor her på prosessen hos eToro for å kjøpe Ether.

En av de tingene som gjør det enklere når du starter med å kjøpe Ethereum hos Skilling er at du faktisk ikke trenger å starte med å sette opp en Ethereum wallet før du begynner med å kjøpe Ether på Skilling. Du kan når som helst gjøre dette i etterkant dersom du ønsker  å ta direkte kontroll over dine ethereum.

For noen er det viktig å ha en egen kryptolommebok som de kontrollerer 100%. Samtidig er det mange som foretrekker at Skilling, eller en lignende platform, tar seg av alt det tekniske, slik at de kan handle med kryptovaluta på samme måte som de handler med for eksempel aksjer eller CFDer.

Steg 1. Opprett brukerkonto

Det er enkelt å sette opp en konto hos Skilling. Du mp oppgi din personlige informasjon, som navn, e-postadresse og telefonnummer. Du vil også bli bedt om å verifisere kontoen din ved hjelp av BankID.

Steg 2. Innskudd og kjøp Ethereum

I det neste steget kjøper du Ethereum. Når kontoen din er verifisert, kan du sette inn midler på kontoen din. Skilling godtar flere forskjellige betalingsmetoder, som bankoverføring, kredittkort og debetkort. Når midlene er satt inn på kontoen din, kan du begynne å handle Ethereum

Steg 3. KYC prosessen og uttak

Før du kan begynne å handle på Skilling, må du fullføre en KYC-prosess (Know Your Customer). Dette er en standard prosess som alle investeringsplattformer må gjennomføre for å overholde gjeldende reguleringer og for å beskytte kundene mot svindel og identitetstyveri. På Skilling kan du fullføre KYC-prosessen ved hjelp av BankID, som vil verifisere din identitet og adresse. Du kan fullføre KYC-prosessen ved å logge inn på kontoen din og følge trinnene for verifisering.

Uttak på Skilling: Når du ønsker å ta ut midler fra din Skilling-konto, kan du gjøre det ved å logge inn på kontoen din og velge «Uttak». Du vil bli bedt om å oppgi beløpet du ønsker å ta ut, samt bankinformasjonen din. Uttak behandles vanligvis innen 1-2 virkedager, men det kan ta lenger tid avhengig av hvilken betalingsmetode du har valgt. Vær oppmerksom på at det kan påløpe gebyrer for uttak av midler fra Skilling, avhengig av betalingsmetoden og din geografiske lokasjon. Det er derfor viktig å lese vilkårene og betingelsene for uttak før du gjør et uttak på Skilling.

2Kjøpe Ethereum i Norge

Mye har skjedd i det norske kryptomiljøet i løpet av de siste årene, og du vil i dag se at du har mange forskjellige måter å velge mellom når du vil kjøpe Ether. Den vanligste måten nordmenn kjøper sin kryptovaluta på er Likevel gjennom kryptomeglere eller kryptobørser. Det finnes mange gode kryptobørser og meglere å velge mellom, både her hjemme og i utlandet. Her går vi inn på noen av de viktigste faktorene du bør vurdere når du velger hvordan du kjøper Ether.

Sjekk begrensningene

Før du setter i gang med å handle på en kryptobørs eller en meglerplattform er det viktig å være informert om eventuelle begrensninger og restriksjoner som kan ha innvirkning på bruken din. En vanlig begrensning på sentraliserte kryptobørser er for eksempel at en KYC/AML-verifisert konto for å få lov til å kjøpe og selge kryptovaluta.

Samtidig finnes det mange steder der en verifisert konto ikke kreves for mindre handelsvolum. Hva som regnes som mindre handelsvolum kan variere litt. På eToro ligger dette beløpet på rundt 20 000 kr. Hvordan handelsvolum defineres, og hvordan reglene håndheves kan også variere.

Husk at det som oftest vil være mer fleksible regler for innskudd enn uttak når det gjelder KYC, så det lønner seg å få dette unnagjort for å være på den sikre siden når men begynner å handle med seriøse summer. KYC prosessen kan være både besværlig og tidkrevende, og det spørres gjerne om privat informasjon som mange ikke er komfortable med å oppgi. Husk at dette i de fleste tilfeller er spørsmål som kryptobørsene er pålagt av myndighetene å få besvart.

Det å bruke en norsk norsk kryptobørs vil for mange nordmenn føles tryggere. Dette har også sine fordeler, som for eksempel muligheten til å bruke norske kroner, men også noen ulemper. Ulempene involverer ofte både høyere gebyrer og mindre utvalg i kryptovalutaer. I tillegg er det ikke mulig å bruke kredittkort for kjøp av Ethereum ved disse norske kryptobørsene.

3Pris, gebyrer og GAS fees

Utenlandske kryptobørser vil sjelden gi deg mulighetene til å handle i norske kroner. Det betyr derfor at du trenger å veksle om pengene,’ som alltid har en kostnad. Norske kryptobørser kan spare deg denne ekstrakostnaden, men det er likevel ikke sikkert at du kan spare penger på den måten ettersom norske kryptobørser også vanligvis tar høyere gebyrer.

Det er også vanlig at du finner litt forskjellige kurser på Ethereum hos de ulike kryptobørsene. Dette er vanlig, og kommer av at tilbud og etterspørsel alltid vil variere lokalt fra sted til sted. Slike trender vil som regel være kortsiktige ettersom arbitrasje jevner ut prisforskjeller i markedet over tid.

Gebyrer vil derfor være viktigere enn prisen for de fleste tradere. Det er også forskjeller på hvordan gebyrene struktureres. Her kan det være  viktig å finne en god match for bruken din. Lave gebyrer på innskudd og uttak er for eksempel ofte mindre viktig enn kurtasje for de som trader aktivt hver dag.

I tillegg til gebyrer som legges på av kryptobørsen eller megleren din koster ethereum-transaksjoner også en viss mengde i GAS-fees. Dette er kostnaden for å utføre beregningene i Ethereum Virtual Machine.

Hvor mye du må betale i GAS fees kommer an på hvor komplisert programmeringen bak transaksjonen din er. En enkel transaksjon der du sender Ether fra en adresse til en annen vil for eksempel koste mindre enn en komplisert DeFi transaksjon.

I det siste har det vært en del klager på at GAS fees har vært høye. Dette skjer fordi trafikken i nettverket er stor. På en måte er dette positivt fra et investor-synspunkt ettersom det betyr at aktiviteten på Ethereum-nettverket øker. Likevel er det ikke bra dersom prisene går for mye opp ettersom det kan føre til at folk går bort fra Ethereum for å drive de distribuerte appene sine. De fleste forventer at Ethereum 2.0 vil føre til en drastisk nedgang i GAS fees.

4Gjør bakgrunnsjekk

Ryktet til selgeren

Det er ikke uvanlig at folk mister pengene sine når de velger feil selger. Dette kan være på grunn av kriminalitet, slik som for eksempel Thodex i Tyrkia, der grunnleggeren av kryptobørsen rett og slett stakk av med kryptoverdier tilhørende kundene sine til en verdi av rundt 2 milliarder dollar.

Men det trenger ikke være kriminalitet inne i bildet fra kryptobørsen eller megleren sin side for at du skal tape pengene dine. Dårlige rutiner og rot kan være like problematisk. Et eksempel fra Norge er Bitcoins Norway, som opplevde hacking og IT-problemer, og der tidligere kunder påståtr at de har tapt et titalls millioner kroner.

Det er med andre ord veldig viktig å kjøpe kryptovalutaer hos en seriøs aktør i markedet. Omtaler på nettet er en måte å bakgrunnssjekke kryptobørser på, men husk på at her er det viktig å ta ting med en klype salt. De fleste kryptobørser og meglere opplever negative omtaler. Det er kanskje mer bekymringsverdig dersom du ikke finner kryptobørsen omtalt i det hele tatt.

Dersom du går inn i detaljene på negative omtaler på nettet handler mange av disse om KYC. Dette er noe kryptobørser er pålagt av myndighetene, og de bør derfor ikke alltid gis skylden for slike ting.

Klager på responstid er også vanlige. Her bør du sjekke når disse klagene skjedde for å sette dem i rett sammenheng. Husk på at svingningene i kryptomarkedet kan være enorme. I de periodene når markedet er i dramatisk vekst eller nedgang vil selv de mest profesjonelle kryptobørsene bli nedrent med henvendelser.

Husk at responsen klagene får ofte er like viktig som selve klagen. Dersom klagen behandles profesjonelt er dette positivt. Husk også å sjekke om klagen er gjort et sted der den mottas av kryptobørsen. For eksempel er det naturligvis ikke rimelig å forvente at en klage skal besvares og behandles på en TrustPilot-profil som ikke administreres av bedriften selv.

Omtale av seriøse media på nettet kan også være en god måte å finne ut om du har med en profesjonell selger å gjøre. Lenger nede i denne artikkelen nevner vi noen av de vanligste stedene der nordmenn handler Ether både i Norge og internasjonalt.

5Ulike betalingsmåter

Hvilke betalingsmåter som aksepteres varierer mye fra plattform til plattform. For deg som kjøper Ethereum har de ulike betalingsmåtene også sine fordeler og ulemper. I dette avsnittet vurderer vi de vanligste betalingsmåtene nordmenn bruker når de kjøper Ethereum.

Kjøpe Ethereum med kredittkort

Internasjonalt er det relativt vanlig å kjøpe kryptovaluta med VISA og Mastercard. Her har norske kryptobørser vanligvis begrensninger. Det pleier nemlig ikke å være mulig å bruke kredittkort som betalingsmiddel hos disse kryptobørsene.

Det er likevel mange nordmenn som bruker norske kredittkort til å kjøpe Ethereum på internasjonale plattformer slik som Binance, Coinbase, eToro, Coinmama, og andre steder.

En ulempe med å kjøpe Ethereum med kredittkort er at dette vanligvis innebærer transaksjoner med kredittkort noe høyere transaksjonskostnader enn bankoverføringer. Dette er fordi mange selgere må ta høyde for kostnadene med chargebacks. Til gjengjeld er det ofte raskere å bruke kredittkort til å overføre penger, slik at du ikke taper penger, eller går glipp av gode muligheter når de plutselig oppstår.

Kjøpe Ethereum med PayPal

En annen populær betalingsmetode er PayPal. Men det har lenge vært vanskelig å bruke PayPal som betalingsmetode for å kjøpe Ethereum. I likhet med kredittkort har dette også mye å gjøre med faren for chargebacks. eToro er blant de mest populære plattformene som lar deg kjøpe Ethereum med Paypal.

I tillegg finnes det en rekke P2P plattformer, slik som Localbitcoins og Paxful, der individuelle selgere godtar PayPal som betalingsmåte. PayPal, i samarbeid med Paxful, holder nå også på med å gjøre det mulig å kjøpe og holde kryptovaluta med PayPal kontoer. Dette er fortsatt på et tidlig stadie, og er foreløpig bare tilgjengelig i noen utvalgte markeder.

Kjøpe Ethereum med kontanter

Å kjøpe Ethereum med kontanter er fullt mulig. Alt du trenger for å kjøpe Ethereum med kontanter er en kryptolommebok, penger, og en person som er villig til å selge deg Ether.

Det er ofte det å finne en person du kan handle med som er mest utfordrende når du skal kjøpe Ethereum for kontanter, men det finnes plattformer som kan hjelpe deg med dette en av de best kjente er Paxful. En fordelene med å kjøpe Ethereum med kontanter er at transaksjoner er raske, og ofte kan gjennomføres uten frustrerende KYC/AML prosesser.

Kjøpe Ethereum med bankoverføring i Norge og internasjonalt

Det å kunne kjøpe Ethereum med norske kroner er en fordel for de fleste nordmenn siden man slipper å betale for unødvendig veksling inn og ut av utenlandsk valuta. MiraiEx er en av de norske kryptobørsene som lar deg kjøpe Ethereum med norske kroner.

I tillegg har MiraiEx en veldig lettvint prosess for registrering. Du kan lett gjennomføre registrering ved hjelp av Vipps og BankID. Dette korter ned de langdryge prosessene for red\gistrering og KYC som du ofte må slite deg gjennom på utenlandske plattformer. En tilleggsbonus er at du får nærmest umiddelbare bankoverføringer med Bank ID.

Kjøpe Ethereum via Nordnet

Investering i Ethereum er noe mange er interessert i, men samtidig føler noen det som unødvendig å måtte sette seg inn i slike ting som Ethereum wallets og det tekniske rundt oppbevaring og transaksjoner.

Med Nordnet er det mulig å investere i derivater som speiler kursen til Ethereum uten at investoren å du trenger å tenke på noe av det tekniske rundt kjøp og oppbevaring av Ether. eToro er et annet selskap som tilbyr en lignende tjeneste, men som tillegg også lar deg overføre din Ether til din egen kryptolommebok dersom du skulle ønske det.

6Hvor du kan kjøpe Ethereum

Kryptomeglere

For mange er meglerplattformer den enkleste måten å kjøpe Ethereum. På slike plattformer får du en enkelt pris, som kanskje er litt høyere enn det du hadde betalt på en kryptobørs. Til gjengjeld er meglerplattformer mye mer brukerevennlige enn kryptobørser.

Dersom du skal kjøpe Ethereum for større beløp får du ofte en bedre deal gjennom OTC megler. Disse er bedrifter som spesialiserer seg på transaksjoner i størrelsesorden $10 000 og oppover.

Kaupang Krypto en kjent norsk meglerplattform. Internasjonalt er Coinbase og Coinmama noen av de best kjente meglertjenestene i markedet. Binance sin meglertjeneste er også veldig populær.

Kryptobørser

Kryptobørser setter kjøpere og selgere i kontakt med hverandre. De tar et lite gebyr, ofte kalt kurtasje, for denne tjenesten. Det finnes i dag hovedsaklig to typer kryptobørser som er veldig forskjellige. Disse er sentraliserte og desentraliserte kryptobørser.

Sentraliserte kryptobørser er det mange i dag forbinder med kryptobørser. I denne typen kryptobørser brukes en sentral ordrebok som mottar ordrer for kjøp og salg. Deretter matches disse med ordrer internt på kryptobørsens interne servere og systemer.

Sentraliserte kryptobørser drives av et team, og er registrerte enheter. Det er i dag også mulig å kjøpe kryptovaluta med fiat valuta på de fleste sentraliserte kryptobørser. Disse kryptobørsene har også som regel krav om KYC/AML.

Desentraliserte kryptobørser fasiliterer også kjøp og salg av kryptovaluta, men disse er teknologiplattformer som gjør dette ved hjelp av smartkontrakter. Desentraliserte kryptobørser drives ikke av en bedrift, men av samfunnet til kryptobørsen. På grunn av desentraliserte kryptobørser ikke er formelle organisasjoner har de ikke muligheten til å fasilitere kjøp av kryptovaluta med fiat-valuta. De bruker som regel ikke KYC/AML.

Dersom du ønsker å kjøpe Ethereum med norske kroner er Firi, NBX, eller BitNord noen av de norske kryptobørsene du har å velge mellom, mens Kaupang krypto er en norsk meglerplattform. Mange nordmenn foretrekker å bruke internasjonale plattformer, enten på grunn av større utvalg av kryptovalutaer, eller lavere kurtasje. Noen av de mest aktuelle internasjonale alternativene vil for mange nordmenn være eToro, Coinmama, Bitpanda, Kraken, Bitstamp, CEX.io, Coinbase Pro eller Binance.

P2P plattformer og kjøp fra privatpersoner

Du kan kjøpe Ethereum fra hvem som helst som har Ethereum, enten det nå skulle være fra naboen din, noen du jobber med eller en helt ukjent person du treffer på nettet. En stor fordel med direkte transaksjoner mellom privatpersoner er at du unngår å måtte betale gebyrer. Det er også mer lettvint lettvint å gjøre transaksjoner uten å måtte styre med KYC prosesser.

Det som gjør at P2P-transaksjoner kan være litt vanskelige er at det ikke alltid er like lett å finne en selger eller kjøper når du trenger det. Dette problemet løses på en elegant måte av P2P plattformer. Dette er nemlig plattformer som tilrettelegger for at individuelle kjøpere og selgere lettere kan finne hverandre. Partene i transaksjonen bestemmer selv priser og hvordan transaksjonen gjennomføres. Paxful er en kjent P2P plattform. I tillegg har Binance også en populær P2P plattform.

7Oppbevaring av Ether

Ether må lagres i en kryptolommebok. Det finnes mange forskjellige å velge mellom, og noe de fleste er enige i er at de fleste seriøse kryptolommebøker er å foretrekke foran å ha pengene verdiene sittende i lommeboken til en kryptobørs. Likevel kan det være greit å forstå forskjellene på disse, samt de viktigste tingene å huske på når du lagrer dine Ether. 

Prisen på kryptolommeboken og mengdene Ether som lagres

Sikkerhetsnivået er en av de viktigste forskjellene mellom kryptolommebøker, men mer sikkerhet kommer ofte på bekostning av brukervennlighet. Hardware wallets er for eksempel mer kompliserte enn software wallets. 

For lagring av store verdier anbefales det alltid at du investerer i en hardware wallet. Internett-tilkoblede software wallets kan være mer enn godt nok for å lagre mindre verdier, særlig dersom de brukes ofte.  

Tilgjengelighet, brukervennlighet og personvern

Mottak av kryptovaluta krever ikke at du er tilkoblet internett, og alle kryptolommebøker er derfor ganske like på dette punktet. Det er når du skal sende transaksjoner at du vil føle hvor mye enklere en nettbasert kryptolommebok er. Disse er også ofte lettere å komme i gang med og bruke enn hardware wallets, og du kan ofte bruke dem på forskjellige enheter slik at de alltid er tilgjengelige når du trenger dem. 

Hardware wallets er mindre tilgjengelige, og mindre praktiske, men fordelen med disse er at de er sikrere, og passer seg derfor bedre for større verdier som ikke flyttes så ofte. Hardware-lommebøker er også helt anonyme, men det finnes også andre nettbaserte kryptolommebøker som er anonyme, og ikke spør deg om noen personlig informasjon.

Støtte for andre kryptovalutaer

Støtte for andre kryptovalutaer blir også stadig viktigere ettersom utvalget av kryptovalutaer fortsetter å stige, og vi ser stadig flere nye og interessante prosjekter ta form. Veldig mange av de populære kryptolommebøkene er kompatible med Ethereum, men før du bestemmer deg for en kryptolommebok kan det være greit å tenke seg om hvilke kryptovalutaer man kommer til å investere i, og velge en lommebok som støtter disse. 

8Ofte stilte spørsmål

Hvordan kjøper du Ethereum?

Ether kan kjøpes ansikt til ansikt, via P2P-nettverk, via kryptobørser eller meglere. Indirekte investeringer i Ethereum ved hjelp av derivater er også mulig på plattformer som Nordnet og eToro.

Er det mulig å handle Ethereum med kredittkort?

Ja, det er mange som kjøper Ethereum med kredittkort. En stor fordel med denne typen Ethereum kjøp er at transaksjonstiden reduseres. Du kan blant andre handle Ethereum med kredittkort hos eToro, Binance, Coinbase og Coinmama.

Er det mulig å kjøpe Ether med PayPal?

Ja, men det er ganske begrenset hvilke plattformer som godtar PayPal som betalingsmiddel. De viktigste av disse er eToro, og en rekke P2P-plattformer der individuelle selgere ofte godtar PayPal for betaling.

Er det mulig å handle Ethereum med kontanter?

Ja, du kan handle Ethereum med kontanter, for eksempel dersom du møter noen som ønsker å selge ansikt til ansikt. Det er mulig å finne Ethereum-selgere på Reddit eller Facebook. I tillegg finnes det P2P-plattformer der du kan komme i kontakt med selgere som vil selge Ether for kontanter.

Hvor kan jeg kjøpe Ethereum?

Kjøp Ethereum i Norge hos Firi. Eller på andre meglerplattformer, sentraliserte eller desentraliserte kryptobørser, fra OTC meglere, gjennom P2P nettverk, eller direkte fra privatpersoner.

Er det mulig å kjøpe Ether på Nordnet?

Ja, når du kjøper Etherium hos Nordnet kjøper du ikke faktiske Ether som du selv kontrollerer, men i stedet en slags derivater som avspeiler prisen til Ether. Rent praktisk betyr dette at du kan investere i Ethereum uten at du trenger å sette deg inn i det tekniske.

Ethereum
eth
logo
Pris Nåværende pris
kr 20,011.00
Prisendring 24t Prisending de siste 24 timer
kr -299.54
-1.50%
Volum 24t Hvor mye som ble handlet i løpet av de siste 24 timene.
kr 76,221,409,986.00
Markedsverdi Den totale markedsverdien som sirkulerer.
kr 2,406,452,887,024.00
Forsyning Mengden coins som sirkulerer på markedet og er i offentlige hender.
120,230,938.88 eth

Kryptovaluta investeringer er ikke regulert i noen EU land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Du risikerer din kapital.