Ethereum pris nå
kr 17,722.81 -0.17%

Anbefalte Ethereum Lommebøker

Under finner du de mest populære Ethereum lommebøkene på markedet:

ledger

Ledger Nano X

Anbefalt
Støtter 1500 coins
Hardware wallet
trezor-one

Trezor T

Anbefalt
Støtter 1649 coins
Hardware wallet

Exodus

Anbefalt
Støtter 138 coins
Software Wallet

Velg riktig Ethereum Wallet – Guide Ethereum lommebok

1Hva er en Ethereum Wallet

Ethereum Wallet

Ethereum lommebok: hvem kontrollerer dine Ether?

Nøklene til Ethereum sin kryptovaluta, Ether, må lagres i en kryptolommebok. Her har du mange forskjellige alternativer for hvor disse kan lagres. Det er mulig å lagre dem i en papir-wallet, en hardware wallet, en nettbasert hot wallet eller en kryptolommebok som administreres av en tredjepart, slik som en kryptobørs, kyptomegler eller lignende.

Den lettvinte løsningen er å beholde kryptovalutaen din inne på en kryptobørs. Dette har også sine fordeler. For eksempel er det på mange kryptobørser mulig å bruke funksjoner slik som “stop loss” der du automatisk selger kryptovalutaen din dersom prisen faller under et visst nivå. Med andre ord kan lagring av Ether på en kryptobørs redusere risikoen med svingninger i markedet.

Samtidig finnes det andre viktige ulemper med å bruke kryptobørser til å lagre Ethereum. For eksempel finnes det useriøse kryptobørser og meglere. Det er ofte ikke før uhellet er ute at du finner ut hvilke kryptobørser som er useriøse.

Et eksempel på dette er Thodex i Tyrkia. Mange så denne kryptobørsen som et seriøst foretak, helt til selskapet sin CEO, stakk av med verdier tilsvarende hundrevis av millioner dollar i kryptovaluta.

Thodex er en av de mest nylige påminnelsene om at kryptovaluta bare tilhører deg dersom du kontrollerer de private nøklene, og at du kun bør bruke kryptobørser til å oppbevare begrensede mengder kryptovaluta mens du bruker dem for aktiv trading.

Kryptobørser er også veldig attraktive mål for hackere på grunn av de store verdiene som lagres der, og man finner mange eksempler på folk som har blitt frastjålet kryptovalutaen sin gjennom kryptobørser. Ofte er det heller ikke selve kryptobørsen som kan holdes ansvarlig, ettersom det i mange tilfeller faktisk er svakheter på brukerne sine egne telefoner eller datamaskiner som utnyttes.

2ETH wallet teknologien

Ethereum Wallet

I likhet med Bitcoin har Ethereum også private nøkler og offentlige nøkler. Du bruker den private nøkkelen for å bevise at du har retten til å utføre transaksjoner med dine Ether på blokkjeden. De offentlige nøklene brukes til å lage Ethereum adressene dine som du bruker for å motta ETH-transaksjoner.

Kryptolommebøker er programvare som du bruker til å oppbevare og administrere de private og offentlige nøklene dine. Det er for tiden BIP39-teknologien som er den mest brukte standarden for kryptolommebøker. Denne standarden gjør det enkelt å bruke engangsadresser, som bedre ivaretar personvernet og sikkerheten i transaksjoner.

I denne artikkelen gir vi en grunnleggende innføring i de forskjellige typene kryptolommebøker som finnes, forskjellene og likhetene mellom disse, og hvordan de ulike typene kryptolommebøker best kan brukes. Vi gir deg også noen eksempler på populære kryptolommebøker fra de forskjellige kategoriene.

Kort om HD kryptolommebøker

Hierarkisk Deterministiske kryptolommebøker, eller HD-lommebøker, er den mest brukte teknologien for kryptolommebøker i dag. Det var implementeringen av BIP39 som gjorde det mulig å utvikle HD-lommebøker, der en frøfrase på 12 eller 24 ord fungerer som en slags backup, og kan brukes til å gjenopprette lommeboken dersom den går tapt.

HD Wallet

En annen viktig funksjonalitet som ble introdusert med HD-wallets var trestrukturen som gjør det mulig å kontrollere mange nøkler med en hovednøkkel, og som derfor gjør det mye lettere å bruke engangsadresser for sikrere transaksjoner og bedre personvern.

3Typer Ethereum lommebøker

Ethereum Lommebok

Utvalg av kryptolommebøker er i dag stort, og de ulike lommebøkene har sine spesielle fordeler og ulemper. Likevel er det vanlig å kategorisere disse som hot wallets, cold wallets eller custodial-løsninger.

Hot wallets er kryptolommebøker som er tilkoblet internett. Disse kommer som regel i form av en app eller programvare du installerer på enheten din, men de kan også være 100% på nettet slik at du ikke trenger gjennomgå installasjon lokalt.

Cold wallets er kryptolommebøker som ikke er tilkoblet internett. Vanlige typer cold wallets er papir-wallets eller eller såkalte hardware wallets, slik som for eksempel Trezor og Ledger, som ikke kobles til internett.

Custodial-løsninger er egentlig ikke en egen type wallet, men heller en løsning der noen andre lagrer kryptovalutaen din for deg. Dette kan for eksempel være en kryptobørs, eller en annen type tjenesteyter som spesialiserer seg på lagring av kryptovaluta. I custodial-løsninger vil vanligvis størstedelen av verdiene lagres i cold wallets. Fordelen med custodial-løsninger er at du slipper å tenke på det tekniske med lagring av kryptovaluta, mens ulempen naturligvis er at noen andre kontrollerer kryptovalutaen din.

Under gårt vi inn i en mer detaljert beskrivelse av disse forskjellige typene kryptolommebøker.

Ethereum paper wallet

Ethereum Paper Wallet

Den første typen cold wallet som fantes for Ethereum var Ethereum paper wallets. Med en Ethereum paper wallet kan du skrive ut de private nøklene dine og QR kodene som som du vil bruke for å gjennomføre Ethereum-transaksjoner.

Papirlommebøker har ingen måte de kan bli tilkoblet internett på, så de regnes å være blant de mest sikre når det gjelder hacking. Det er også mulig å sikre papirlommebæker med passord, slik at en person som har fått tak i papirlommeboken fortsatt ikke kan bruke den uten passordet.

Selv om papirlommebøker er sikre er de ikke uten ulemper. Papir er relativt skjørt, og man kan for eksempel risikere blekket på utskriften falmer med tiden. Fuktighet, skadedyr eller lignende kan også gjøre skriften uleselig. Det er naturligvis mulig å ha kopier av papirlommeboken, men desto flere kopier du har desto større er naturligvis sjansen for at uvedkommende får tak i en av dem.

Hardware ETH wallet

Ethereum Hardware Wallet

I dag er de fleste enige om at hardware wallets, som ikke er tilkoblet internett, er den beste løsningen for å holde dine Ether trygge. Ledger Nano S, Ledger Nano X, TREZOR T, og TREZOR One er noen av de mest populære hardware lommebøkene som er tilgjengelige i Norge.

Alle disse er HD-lommebøker, og bruker en frøfrase som kan brukes som en backup dersom du mister hardware-lommeboken, eller dersom den går i stykker. På grunn av at hardware wallets holder de private nøklene dine fysisk adskilt fra datamaskinen du bruker beskytter de også de private nøklene dine dersom du bruker dem på en datamaskin som har virus eller annen malware.

Nettbasert Ethereum lommebok Norge

I Norge er det hot wallets og exchange wallets som er vanligst. Innen denne kategorien finner du mange ulike kryptolommebøker, med det til felles at de er tilkoblet internett. Dette gjør dem veldig praktiske å bruke, ettersom de lett kan installeres på en datamaskin eller en mobiltelefon. De er også kjent for å være brukervennlige, ofte med mange nyttige ekstrafunksjoner.

Siden hot wallets er tilkoblet internett er det alltid litt høyere odds for at de kan bli hacket dersom du for eksempel får malware på telefonen eller datamaskinen din.

Ethereum exchange wallets i Norge

Det er langt mellom krypto-wallet prosjektene i Norge. Men dersom du ser på exchange wallets vil du finne alternativer. Den norske kryptobørsen MiraiEx gir deg for eksempel en ETH wallet som du kan bruke til å lagre Ethereum inne på kryptobørsen.

Selv om man generelt skal være forsiktig med å ha penger sittende på kryptobørser, så er MiraiEx og andre norske kryptobørser som er godkjent av det norske finanstilsynet regnet som seriøse, og relativt trygge å bruke for nordmenn.

4Finn beste Ethereum Wallet for deg

Det kan være stor forskjell på behovene til brukere av kryptolommebøker. Dette betyr at en lommebok som er bra for noen kanskje ikke egner seg så godt for andre. I avsnittet under har vi gått gjennom noen av de mest populære kryptolommebøkene for Ethereum, og hvilken type brukere de passer for, slik at du lettere kan identifisere den som passer for deg.

MyEtherWallet

Passer for

 • Støtter ETH og ERC20 tokens
 • Støtter Flere brukere (multisig)
 • Lavt budsjett (gratis), eller i kombinasjon med en hardware wallet
 • Passer både nybegynnere og teknisk avanserte brukere
 • Anonymitet og personvern (Samler ikke inn personlig informasjon)

MyEtherWallet ble først introdusert i 2015, og er en av de mest populære kryptolommebøkene for Ethereum-brukere. Den er nettbasert og gratis, og er laget spesielt for å administrere Ether. MyEtherWallet regnes som veldig sikker og er basert på åpen kildekode, slik at hvem som helst kan verifisere sikkerheten til kryptolommeboken.

For enda bedre sikkerhet kan MyEtherWallet også brukes i kombinasjon med en rekke hardware wallets. Denne kryptolommeboken brukes ikke bare for Ether, men kan også brukes til å administrere alle ERC20 tokens. Du kan også bruke den til interaksjon med smartkontrakter på Ethereum-blokkjeden.

LedgerLedger

Passer for

 • Ideell for lagring av store verdier
 • Støtter Bitcoin, Ethereum og andre altcoins
 • Støtter Flere brukere (multisig)
 • Passer bedre for teknisk avanserte brukere, og brukere med erfaring innen kryptovaluta
 • Gir mulighet for anonymitet for bedre personvern

Ledger, kommer i versjonene Nano S og Nano X gir. Begge versjonene holder de private nøklene dine adskilt fra datamaskinen din. Du kan også gjenopprette Ledger hardware wallets ved hjelp av frøfrasen dersom den skulle gå tapt. Ledger kobles til datamaskinen med en USB kabel. Den nyeste versjonen, Ledger Nano X, kommer også med Bluetooth funksjonalitet, og en mobil app som lar deg bruke den mens du er ute og farter. Den har også litt større lagringskapasitet for forskjellige typer kryptovalutaer.

TREZORTrezor

Passer for

 • Ideell for lagring av store verdier
 • Støtter Bitcoin, Ethereum og andre altcoins
 • Støtter Flere brukere (multisig)
 • Passer bedre for teknisk avanserte brukere, og brukere med erfaring innen kryptovaluta
 • Gir mulighet for anonymitet for bedre personvern

Det var TREZOR som laget verdens første hardware wallet, TREZOR One. Siden den gang har de også introdusert Trezor T, som også støtter et stort antall kryptovalutaer. En av de tingene vi liker med TREZOR er at man kan velge transaksjonshastighet, slik at man kan justere hvor mye man betaler i network fees.

ExodusExodus

Passer for

 • Brukervennlig og mer praktisk for hyppig bruk
 • Brukere med lavt budsjett (gratis)
 • Støtter Bitcoin, Ethereum og andre altcoins
 • Veldig brukervennlig, og er derfor ideell for nybegynnere
 • Gir mulighet for anonymitet for bedre personvern

Det er få som er uenige i at Exodus er blant markedets aller best designede kryptolommebøker. Exodus støtter Ethereum og over hundre andre kryptovalutaer som du kan administrere på datamaskinen eller mobilen din. Exodus lar deg også gjenopprette gjenopprette den ved hjelp av en frøfrase.

En annen viktig fordel med Exodus er at TREZOR kan brukes i kombinasjon med Exodus. Dette betyr at man kan nyte brukervennligheten til Exodus og sikkerheten til TREZOR på en gang. Exodus wallet er gratis, og finansierer driften sin gjennom Exodus sin desentraliserte kryptobørs som du kan bruke direkte fra Exodus wallet appen.

EdgeEdge

Passer for

 • Brukervennlig og mer praktisk for hyppig bruk
 • Brukere med lavt budsjett (gratis)
 • Støtter Bitcoin, Ethereum og andre altcoins
 • Veldig brukervennlig, og er derfor ideell for nybegynnere
 • Gir mulighet for anonymitet for bedre personvern

Edge regnes for å være et alternativ som er både sikkert og lett for nybegynnere å sette seg inn i. Kryptolommeboken støtter Ethereum og mer enn 30 andre kryptovalutaer. Du kan også bruke Edge til å kjøpe og selge kryptovaluta direkte inne i kryptolommeboken. Dersom Edge-kryptolommeboken din skulle gå tapt kan den gjenopprettes ved hjelp av frøfrasen din. Det kreves ingen registrering med personlig informasjon for å kunne bruke Edge.

CoinomiCoinomi

Passer for

 • Brukervennlig og mer praktisk for hyppig bruk
 • Brukere med lavt budsjett (gratis)
 • Støtter Bitcoin, Ethereum og andre altcoins
 • Veldig brukervennlig, og er derfor ideell for nybegynnere
 • Mange funksjonaliteter som også gjør den interessann for viderekomne brukere

Coinomi støtter Ethereum, pluss mer enn 125 andre blokkjeder, og til sammen tusenvis av forskjellige tokens. I tillegg tilbyr Coinomi støtte for segwit, Web3 og multi-seed. Den har også en DApp Browser og muligheten til å kjøpe og selge kryptovaluta inne i appen.

BRDBrd

Passer for

 • Brukervennlig og mer praktisk for hyppig bruk
 • Brukere med lavt budsjett (gratis)
 • Støtter Bitcoin, Ethereum og andre altcoins
 • Veldig brukervennlig, og er derfor ideell for nybegynnere
 • Gir mulighet for anonymitet for bedre personvern

Den relativt enkle BRD-kryptolommeboken er kjent for å være et sikkert og anonymt alternativ som ivaretar personvernet ditt, og som er lett å bruke for nybegynnere. Man trenger ikke registrere seg for å starte med BRD. Funksjonalitetene til denne kryptolommeboken er ikke fullt så mange som det man finner i mange andre kryptolommebøker, men dette er en av de tingene som også gjør den lettere å bruke for nybegynnere.

5Ofte stilte spørsmål

Hva menes med en frøfrase (Seed Phrase)?

En frøfrase (Seed Phrase) består av 12 eller 24 tilfeldig valgte ord som er relativt lette for mennesker å huske og å skrive ned. Du kan bruke frøfrasen til å gjenopprette kryptolommeboken din dersom den går tapt eller enheten du har den på blir  ødelagt.

Hva er en privat nøkkel?

En privat nøkkel er en slags kode du bruker for å kunne sende Ether på Ethereum-blokkjeden.

Hva er en offentlig nøkkel?

En offentlig nøkkel brukes for å lage Ethereum-adressen din, som du trenger for å kunne motta Ether på Ethereum-blokkjeden.

Hva skjer med mine Ether dersom Ethereum-lommeboken min blir ødelagt?

Dersom du har tatt vare på frøfrasen din trenger du ikke bekymre deg. Alle dine Ether lagres befinner seg ikke i Ethereum-lommeboken din, men er skrevet inn i Ethereum-blokkjeden. Du kan derfor bruke frøfrasen din til å gjenopprette lommeboken din.

Hvorfor trenger jeg en kryptolommebok?

Du bør ikke regne med at dine Ether er trygge på en kryptobørs. Den eneste måten du kan være sikker på at kryptovalutaen din er trygg er dersom du selv sikrer den. For å gjøre dette trenger du en kryptolommebok som er kompatibel med Ethereum-blokkjeden.

Hva brukes en multisig wallet til?

Multisig-wallets kan sammenlignes med en bankkonto der du trenger mer enn en signatur for å autorisere transaksjoner. Det er vanlig at kryptobørser og andre som har ansvar for andre sine verdier bruker multisig-lommebøkerfor å forhindre tap av nøkler, tyveri og underslag. I tillegg brukes mulitsig wallets også i escrow-tjenester.

Ethereum
eth
logo
Pris Nåværende pris
kr 17,722.81
Prisendring 24t Prisending de siste 24 timer
kr -30.82
-0.17%
Volum 24t Hvor mye som ble handlet i løpet av de siste 24 timene.
kr 26,612,986,616.00
Markedsverdi Den totale markedsverdien som sirkulerer.
kr 2,131,949,210,268.00
Forsyning Mengden coins som sirkulerer på markedet og er i offentlige hender.
120,228,897.05 eth

Kryptovaluta investeringer er ikke regulert i noen EU land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Du risikerer din kapital.

Investere i CFD: Dette er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. 82% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos denne tilbyderen.