binance
Binance
4 / 5

Sammendrag

Binance er markedslederen i kryptoindustrien når det gjelder utvalg av produkter og tjenester. Disse inkluderer en kryptobørs, en desentralisert kryptobørs, meglertjenester, et P2P nettverk, mobile apper, kryptolommebøker, VISA-kort, giring og marginhandel, derivater inkludert futures, options, kryptovaluta-opplæring og mer.

Fordeler
  • Konkurransedyktige gebyrer
  • Stort utvalg av kryptovalutaer
  • Stort utvalg av produkter og tjenester
  • Giring og marginhandel tilgjengelig
  • God likviditet
  • SAFU fond som sikrer deg mot tap av verdier
  • Kjøp av kryptovaluta med kredittkort er tillatt
Ulemper
  • Til tider treg kundestøtte
  • Det verserer rykter om diskriminering av prosjekter som lister seg, og om om pump-and -dump aktiviteter
  • Kjøp og uttak med norske kroner krever veksling
Tradingpar Binance tilbyr mer enn 100 forskjellige kryptovalutaer tilgjengelig for kjøp og salg.
1193
Tjenester Kryptobørs, Desentralisert kryptobørs, Meglertjenester, P2P nettverk, Mobile apper, Kryptolommebøker, VISA-kort, Giring og marginhandel, Derivater inkludert futures, Options, Kryptovaluta-opplæring, Krypto lån og mer.
Alt-i-ett
Innskudd/Uttak På uttak på kommer det noen gebyrer som er der for å dekke kostnadene med network fees.
0 EUR / 1,5 EUR
Gebyrer Trading fees på mellom 0,05% og 0,1% for kjøp og salg. Med større volum får du lavere pris, i tillegg til at du får attraktive bonuser ved bruk av BNB-kryptovalutaen.
0.05% - 0.1%
Betalingsmetoder
binance

Binance

Anbefalt

Binance anmeldelse

Binance er verdens største kryptobørs, og dette er noe de har oppnådd til tross for konstante angrep fra diverse land sine myndigheter. Friheten fra regulering har gjort det mulig for Binance å utvikle flere tilbud og tjenester som de ellers ikke ville kunne tilby.

Likevel er det viktig å ta Binance sine stadige politiske problemer med i overveining når du vurderer om du Binance som din kryptobørs. Husk også at en mangel av juridisk hovedkontor, og en uklar organisasjonsstruktur gir deg få muligheter til å klage dersom du føler deg urettferdig behandlet.

Den største fordelen med Binance er sannsynligvis den veldig lave prisen på trading. I tillegg kommer et veldig bredt utvalg av tjenester som ingen andre kan matche, den beste likviditeten i markedet, veldig mange tradingpar å velge mellom, og Binance sin SAFU garanti som sikrer pengene dine mot hacking.

Ettersom Bitcoin blir stadig mer stabil og høyt priset er det mange som ser seg om etter andre kryptovaluta-prosjekter med potensiale for større vekst. Samtidig er det få alternativer å finne på norske kryptobørser.

Dette betyr at de fleste nordmenn som er seriøst interesserte i altcoins trenger å bevege seg inn på internasjonale kryptobørser. For mange nordmenn er Binance da et naturlig valg. I denne artikkelen går vi inn i detaljer på hvordan hvordan du registrerer deg på Binance, hvordan du kjøper kryptovaluta, og hvordan du lagrer den etter at du har kjøpt den.

Vi går også gjennom de viktigste funksjonene du har tilgang til og hvordan prisene er, hvordan nivået på sikkerheten er, og hvordan ryktet til Binance er i markedet.

1Registrering og kjøp av kryptovaluta på Binance

Registrering på få minutter

Binance Åpne konto

Registrering på Binance tar bare få minutter og er ikke vanskelig. I utgangspunktet trenger du bare e-postadressen din og et passord før du trykker på “Create Account” knappen for å komme i gang. Du har også muligheten til å bruke telefonnummeret ditt i stedet for e-post.

Binance åpne konto

Deretter vil du motta en e-post som inneholder en kode som du må skrive inn i feltet på det neste steget i registreringen.

Binance

Når du har fullført verifiseringen av e-posten vil er du bli videresendt til en velkomstside der du kan velge å sette inn kryptovaluta, kjøpe kryptovaluta med kredittkort, eller kjøpe kryptovaluta ved hjelp av P2P plattformen til Binance. Nede til høyre finner du en QR kode som tar deg til nedlastingssiden Binance sin mobilapp.

Verifisering av KYC data

For kryptovaluta-innskudd og uttak trenger du bare å gjennomgå registreringsprosessen. Dersom du også vil sette inn og ta ut fiat-valuta må du i tillegg gå gjennom KYC prosessen som hjelper Binance med å forsikre at du er den personen du sier du er.

Pass på at du har alt du trenger for hånden før du begynner på prosessen, og at du har en stabil internettforbindelse. Hele prosessen må nemlig fullføres på 15 minutter, og du må unngå å trykke på “refresh” knappen i nettleseren i løpet av denne prosessen. Du starter KYC prosessen ved å gå til “Identification” som du finner menyen.

Binance

Neste steg er å trykke på “verify” for personlig informasjon, velge nasjonaliteten din og trykke på “start”.

Binance

Skriv deretter inn den personlige informasjonen din og trykk på knappen som sier “Go to Advanced Verification” for å gå til det neste steget i KYC prosessen som vil være opplasting av identitetspapirer.

For å fullføre dette neste steget trenger du å laste opp bilde av en gyldig type identifikasjon. Dette kan for eksempel være pass, ID-kort eller førerkort. Du har muligheten til å velge mellom å laste opp en eksisterende bildefil eller ta bilde med webcam eller mobiltelefon.

Binance

Etter opplasting av ID-dokumentet ditt er det tid for å smile for fotografen. Du må nå nemlig ta bilde av deg selv for at Binance skal kunne verifisere at du er den samme personen som på ID-dokumentet ditt. Dette gjøres ved at du først trykker på bilde-området og deretter på “Submit & Continue”.

Deretter vil du bli spurt om å fortsette til ansiktsverifisering. Du kan gjøre ansiktsverifiseringen ved å trykke på “Begin Verification” dersom du vil gjøre det på datamaskinen din. Du har også muligheten til å scanne QR koden dersom du vil gjøre dette i Binance appen.

Prosessen med å verifisere dataene dine gjøres i de fleste tilfeller automatisk, og vil derfor vanligvis ta under en time. Det hender likevel at det er mye pågang på systemet. Da kan verifiseringen ta opptil 36 timer. Det hender også at manuell verifisering kreves. Da kan prosessen ta flere dager.

Dersom verifiseringen ikke virker den første gangen kan du gjenta den. Dette kan du gjøre opptil 10 ganger per dag.

Kjøp av kryptovaluta

Du har flere forskjellige alternativer for å kjøpe kryptovaluta på Binance. Du kan kjøpe direkte ved hjelp av forenklede “Buy Crypto” funksjonaliteten, eller gjøre innskudd og handle kryptovaluta gjennom kryptobørsen. Du kan betale med kredittkort, debetkort eller bankoverføring. Du kan også betale gjennom tredjepartsløsninger slik som Simplex, Banxa og Paxos. Dersom du bruker P2P plattformen har du i tillegg mer enn 100 forskjellige betalingsmåter å velge mellom.

2Kort om Binance

Da Binance introduserte sin forretningsmodell, med stort utvalg av kryptovalutaer og lave gebyrer ble det en umiddelbar suksess. I dag er Binance verdens største kryptobørs målt i handelsvolum med utrolige 1,4 millioner transaksjoner per sekund, og rundt en milliard dollar i inntekter per kvartal.

Det er ikke så lett å si akkurat hvor Binance hører hjemme. Kanadisk-kinesiske Changpeng Zhao (“CZ”), som er Grunnleggeren til Binance, sier selv at hovedkontoret til Binance er der han er. Da Binance startet i 2017 var bedriften først basert i Kina, men det varte ikke lenge før de flyttet til Japan da Kina innførte forbud mot kryptobørser allerede det samme året.

Da det også ble vanskeligere å drive med kryptovaluta i Japan flyttet Binance videre til Malta der Binance sine avdelinger for kundestøtte og overholdelse av regler for tiden er basert. Samtidig har Decrypt avslørt at Binance har hatt et selskap registrert  på Caymanøyene siden 2017. Det er blant annet her Binance registrerte navnet sitt og logoen sin.

Til tross for Binance sine stadige konflikter med myndighetene i forskjellige land er kryptobørsen veldig populær blant kryptoinvestorer. Innen krypto-miljøer er det bred enighet rundt at regulering fra myndigheter av kryptoindustrien så langt har vært negativ, og har blitt brukt for å holde industrien tilbake. Mange ser derfor Binance sin jurisdiksjonsgymnastikk som positiv og et tegn på beundringsverdig kreativitet.

Binance sin jurisdiksjonsgymnastikk har også gitt dem større frihet til å introdusere nye produkter og tjenester uten for mye vanskeligheter med kronglete prosesser rundt tillatelser og regelverk i individuelle markeder. Et eksempel på dette er giring og marginhandel som for eksempel har gitt Binance et viktig fortrinn foran Coinbase, som for sin del ble nødt til å avslutte den samme typen tjeneste på grunn av press fra amerikanske myndigheter.

3Tjenester og funksjonaliteter hos Binance

Med et handelsvolum på 668 milliarder dollar i måneden er Binance den største kryptobørsen i verden. Binance tilbyr et utvalg av produkter og tjenester som er unikt i kryptoindustrien. Produktene og tjenestene inkluderer kryptobørsen, en desentralisert kryptobørs, meglertjenester, et P2P nettverk, flere mobile apper, kryptolommebok, VISA-kort, giring og marginhandel, og en rekke derivater inkludert futures, options, kryptovaluta-opplæring og mer.

Binance har også et av de beste utvalgene av listede kryptovalutaer i verden, med over 500 forskjellige kryptovalutaer tilgjengelige for kjøp og salg.

Meglerplattform for forenklet kjøp og salg

Binance ble i utgangspunktet etablert som en handelsplattform for mer viderekomne tradere, men etter hvert har de beveget seg inn i markedet for nybegynnere. Dette inkluderer også en enkel og brukervennlig meglerplattform kalt “Buy Crypto”, som lar deg kjøpe og selge kryptovaluta uten mange av de kompliserte funksjonalitetene du må forholde deg til dersom du bruker kryptobørsen.

Kryptobørs

Kryptobørsen til Binance er integrert med meglerplattformen. Dette betyr at du enkelt kan fortsette med den profesjonelle kryptobørsen til Binance så snart som du er klar for det. Kryptobørsen er fullstappet med profesjonelle funksjonaliteter og produkter slik som for eksempel limit order, stop loss, giring og marginhandel, futures, vanilla options og mer.

Desentralisert kryptobørs

Binance DEX

Rollen til desentraliserte kryptobørser spiller en stadig viktigere rolle i kryptomarkedet. De sentraliserte kryptobørsene fasiliterer kjøp og salg av kryptovaluta ved hjelp av smartkontrakter og algoritmer. De fleste desentraliserte kryptobørser administreres i dag av brukerne av kryptobørsen, og ikke av en formell organisasjon.

Noen fordeler med desentraliserte kryptobørser er at de vanligvis slipper slitsomme KYC-prosesser, men et resultat av dette er at man som regel ikke kan bruke fiat-valuta på desentraliserte kryptobørser.

Binance DEX, som er den desentraliserte kryptobørsen utviklet av Binance, er i dag en av de mest populære desentraliserte kryptobørsene med mer enn 100 forskjellige kryptovalutaer tilgjengelig for kjøp og salg.

P2P-handelsplattform

P2P transaksjoner er transaksjoner som går direkte mellom kjøper og selger. Dette kan være praktisk fordi det gir mye fleksibilitet når det gjelder betalingsmåte, og siden det ofte krever lite i form av KYC prosesser. Et vanlig problem når du kjøper direkte fra en selger er at det kan være vanskelig å finne en en selger når du ønsker å kjøpe.

P2P-handelsplattformen til Binance hjelper kjøpere og selgere med å komme i kontakt med hverandre. I tillegg ordner Binance en smartkontrakt som setter pengene i escrow slik at kjøpet sikres. Det er partene i transaksjonen som selv bestemmer prisen på transaksjonen, men Binance hjelper kjøpere med å lettere finne selgere som tilbyr den prisen de er villige til å betale.

Binance VISA-kort

Binance Kredittkort

Norge er ett av landene der Binance sitt VISA-kort er tilgjengelig. Med dette kortet gjør Binance det like lett å bruke kryptovaluta som vanlig fiat-valuta. Med dette kortet kan du nemlig betale med kryptovaluta på de mer enn 60 millioner steder som aksepterer betaling via VISA.

For å gjøre kryptovalutaen din tilgjengelig på kortet ditt er alt du trenger å gjøre å overføre kryptovalutaen din til den digitale lommeboken tilhørende kortet ditt. All kryptovaluta du har på kortet vil kun bli vekslet om fra kryptovaluta når du gjør et kjøp. Du finner ut mer om VISA-kortet på nettsidene til Binance.

Kryptolommebok og lagring av kryptovaluta

Binance kryptolommebok

Siden folk har forskjellige behov, og bruker kryptovaluta på ulike måter finnes det ingen fasitsvar hva som er den beste måten for deg å lagre kryptovalutaen din. Hva som er rett for deg kommer an på bruksmønsteret ditt. Avgjørende faktorer her er hvor store verdier du skal lagre og hvor ofte du trenger tilgang til dem.

Andre avgjørende faktorer er hva strategien din er for kryptovaluta-investeringen din. Dersom du for eksempel trader aktivt vil det være nødvendig å beholde kryptovalutaen din inne på en kryptobørs. Dersom du derimot for eksempel kjøper Bitcoin for å holde som en langsiktig investering, er det sannsynligvis lurere å sikre investeringen din i en cold wallet.

Selv om mange ser det som sikrere å holde pengene sine i en egen kryptolommebok finnes det også viktige fordeler med å holde pengene på en kryptobørs. En fordel er at du har lett kan utføre transaksjoner på kort varsel når gode muligheter dukker opp i markedet. Du kan også sette en automatisk “stop loss” som forhindrer at du taper penger på drastiske bevegelser i markedet.

Software wallets er kjent som det mest brukervennlige alternativet når det gjelder kryptolommebøker. Av denne grunn er det som regel disse som foretrekkes av nye kryptovaluta-investorer.

For mange som benytter seg av Binance er Trust Wallet et naturlig valg av software wallet. Trust Wallet, som ble kjøpt av Binance i 2018 er nå den offisielle kryptolommeboken for Binance plattformen, og er også kompatibel med den desentraliserte kryptobørsen Binance DEX.

I dag er Trust wallet brukt av over 5 millioner brukere. Den er kompatibel med 40 forskjellige blokkjeder. Du står naturligvis også fritt til å bruke andre eksterne kryptolommebøker. Foruten Trust Wallet er noen av de andre mest populære software-lommebøkene Exodus, Electrum eller Edge.

Dersom du lagrer relativt store mengder kryptovaluta er det som regel anbefalt å oppbevare en del av verdiene dine i en hardware wallet, mens du har den delen av kryptovalutaen din som brukes aktivt enten på en kryptobørs, eller i en software wallet.

4Gebyrer

Binance har blant de aller laveste gebyrene i verden, med trading fees på mellom 0,05% og 0,1% for kjøp og salg. Med større volum får du lavere pris, i tillegg til at du får attraktive bonuser ved bruk av BNB-kryptovalutaen.

Du betaler ikke Binance for innskudd eller uttak, men det er vanlig at du må betale banken din noen gebyrer her. Kredittkort er som regel den innskuddsmetoden som er dyrest. For nordmenn påkommer det også ofte ekstrakostnader for veksling til og fra Dollar eller Euro. Innskudd av kryptovaluta koster ingenting, men på uttak påkommer det noen gebyrer som er der for å dekke kostnadene med network fees. Hvor mye dette er kan variere litt.

5Sikkerhet

For øyeblikket regnes Binance som en av de tryggeste kryptobørsene å bruke. Dette er til tross for at Binance ble hacket i 2019, og kryptovaluta til en verdi av 7000 BTC ble stjålet. Dette ble en test for Binance, som bestod med glans.

De fikset problemet innen en uke, og tok på seg fullt ansvar, som innebar at de refunderte tapet til en verdi tilsvarende 40 millioner dollar ved hjelp av selskapets “SAFU-fond”. SAFU-fondet er et fond der 10% av alle kryptobørsen sine inntekter blir satt til side i tilfelle slike hendelser.

en annen grunn for at Binance regnes som sikkert er det at serverne til kryptobørsen er fordelt på mange forskjellige datasenter i stedet for å være sentralisert på noen få steder slik som mange andre kryptobørser gjør det. Dette gjør Binance til en av de kryptobørsene som er mest motstandsdyktige mot cyberangrep og nedetid.

Binance har også stoppet flere tyveriforsøk rettet mot individuelle brukere. Dette gjøres ved hjelp av et AI-basert sikkerhetssystem. Alt i alt går det klart frem at Binance tar sikkerheten på alvor.

6Navn og rykte

Binance sitt rykte er et kapittel for seg selv. Det går klart frem at flertallet liker Binance, men det har også oppstått noen relativt alvorlige klager og beskyldninger opp gjennom årene. I tillegg har Binance en kontinuerlig strøm av problemer med myndighetene i forskjellige land.

Rykter angående uetiske handlinger

Prosessen for Introduksjon av nye kryptovalutaer på Binance er en ting som har fått kritikk de siste årene. Blocknet er en av de som har gått ut med beskyldninger mot Binance, der de hevder at Binance spurte etter urimelig mye detaljert teknisk informasjon. Blocknet mener at Binance selv brukte informasjonen for utviklingen av et konkurrerende prosjekt.

To andre klager kommer fra Digibyte og Elastos som forteller at de opplevde utpressing og manipulasjon. Noen påstår også at Binance ved flere anledninger har spilt en aktiv rolle i “pump-and-dump” aktiviteter, men dette er ingen lett sak å bevise. Pump-and-dump bør uansett ikke være noen stor bekymring for velinformerte investorer med langsiktige strategier. Det kan også resultere i skyhøy profitt for investorer som holder hodet kaldt, og som har apetitt for risiko.

Nedetid, utbetalinger og kundestøtte

De fleste kryptobørser opplever nedetid i perioder med ekstremt høy aktivitet, Binance er ingen unntak på dette punktet, og de har en stor mengde av veldig aktive brukere. Utbetaling av penger er et annet område der folk ofte klager. Dette er heller ikke et problem som er unikt for Binance, og det har sin naturlige forklaring.

Problemet er at kryptobørser av sikkerhetsmessige grunner holder vel over 90% av kryptovalutaen i cold storage. For å kunne utføre større betalinger, for eksempel i perioder med stor pågang, må ytterligere ressurser frigjøres fra cold storage. Dette er en manuell prosess som tar tid.

De voldsomme svingningene når det gjelder interesse i kryptomarkedet er noe som også er et problem for kapasiteten kundestøtten til de fleste kryptobørser, inkludert Binance. Resultatet er at ressursene, som kanskje til vanlig er tilstrekkelige, blir overveldet i perioder når interessen tar av, og mange nye brukere, som også trenger mer hjelp, lokkes inn i markedet.

Problemer med myndigheter

Binance har siden starten av kontinuerlig hatt problemer med myndighetene i diverse land. Dette har til en stor grad å gjøre med at de har gjort sitt beste for å unngå regulering i en industri der reglene i stor grad har vært uklare. Amerikanske myndigheter har vært relativt aggressive, noe som har ført til at Binance ikke er tilgjengelig for brukere med en amerikansk IP adresse.

Likevel har Binance så langt vært bredt tilgjengelig for amerikanere dersom de bruker en VPN-tjeneste for å skjule IP-adressen sin. Binance opplever også problemer i Europa, der de anklages for ikke å ha betalt noe skatt, siden handelen til Binance angivelig ikke håndteres av deres enhet på Malta.

Nylig har også FCA blokkert Binance fra å utføre regulerte aktiviteter i Storbritannia. En av grunnene til blokkeringen var Binance sin uklare struktur, med mangel av et klart hovedkontor å forholde seg til for myndighetene.

Avgjørelsen blokkerer ikke britiske borgere fra å bruke tjenesten, men har gjort det vanskeligere for briter å blant annet sende penger til Binance fra noen banker, inkludert Natwest, Barclays og Santander. Betalingsformidlings-selskapet Clear Junction har også sluttet med overføringer til Binance.

Dette er ikke noe isolert tilfelle, en er en trend som vi nå også har vært vitne til i Italia, Thailand, Japan og Tyskland. Disse slagene er problematiske for Binance ettersom det blir vanskeligere for brukere å gjøre innskudd på Binance, men er slett ikke uoverkommelige. Ettersom kryptovaluta er uregulert er det lett gjort for brukere å kjøpe kryptovaluta andre steder for så å sende den til Binance for trading.

Binance
binance
Tradingpar Binance tilbyr mer enn 100 forskjellige kryptovalutaer tilgjengelig for kjøp og salg.
1193
Tjenester Kryptobørs, Desentralisert kryptobørs, Meglertjenester, P2P nettverk, Mobile apper, Kryptolommebøker, VISA-kort, Giring og marginhandel, Derivater inkludert futures, Options, Kryptovaluta-opplæring, Krypto lån og mer.
Alt-i-ett
Innskudd/Uttak På uttak på kommer det noen gebyrer som er der for å dekke kostnadene med network fees.
0 EUR / 1,5 EUR
Gebyrer Trading fees på mellom 0,05% og 0,1% for kjøp og salg. Med større volum får du lavere pris, i tillegg til at du får attraktive bonuser ved bruk av BNB-kryptovalutaen.
0.05% - 0.1%
Betalingsmetoder