coinbase
Coinbase
4 / 5

Sammendrag

Coinbase er en alt-i-ett plattform som inneholder en rekke tjenester inkludert kryptomegling, kryptobørs med avanserte funksjonaliteter, VISA-kort, kryptolommebok.

Fordeler
  • Veldig brukervennlig
  • Stort utvalg av kryptovalutaer
  • Stort utvalg av produkter og tjenester
  • God likviditet
  • Børsnotert i USA med alle nødvendige lisenser for lovlig drift
  • VISA-kort for enkel bruk av kryptovaluta
  • Verdensledende på sikkerhet og compliance
Ulemper
  • Litt høyere priser enn andre internasjonale kryptobørser
  • Kjøp og uttak med norske kroner krever veksling
Antall Coins/Tokens Tilbyr kjøp av 83 Coins
244
Tjenester Kryptomegling, kryptobørs med avanserte funksjonaliteter, VISA-kort, kryptolommebok. stablecoin (USDC), opplæringsprogram (Coinbase Earn), og tjenester for institusjonelle investorer.
Alt-i-ett
Innskudd / Uttak Innskudd er gratis, mens uttak koster 0,15 Euro med SEPA bankoverføring
0 EUR / 0,15 EUR
Gebryrer Kredittkorttransaksjoner er dyrest, og kan koste deg rundt 4%, mens bankoverføring vanligvis koster rundt 1,5%. Konkurransedyktige transaksjonsgebyrer på 0,25% eller lavere.
0.25% - 4%
Betalingsmetoder
coinbase

Coinbase

Anbefalt

Coinbase anmeldelse

Selv om kryptoindustrien nå begynner å bli noen år gammel er det fortsatt mange som er nybegynnere når det det gjelder investering i og bruk av kryptovaluta. Den veldig enkle og brukervennlige meglertjenesten til Coinbase er en av de eldste og mest brukte handelsplattformene for kryptovaluta, og er fortsatt favoritten blant førstegangskjøpere i kryptomarkedet.

I denne artikkelen gir vi deg litt bakgrunnsinformasjon om Coinbase, og forteller deg det du trenger å vite om registrering på Coinbase eller Coinbase Pro. Vi går også inn på lagring av kryptovaluta på Coinbase og i Coinbase sin kryptolommebok. I tillegg ser vi på hvilke forskjellige tjenester du finner på Coinbase, og hvordan disse er priset.

1Slik kommer du i gang med Coinbase

1. Før du starter

Du kan registrere deg hos Coinbase enten med nettleseren på en datamaskin eller ved hjelp av Coinbase appen på en smarttelefon. Når du skal registrere deg bør du ha tilgang til en stabil internettforbindelse for å unngå avbrudd som kan føre til krøll i prosessen.

Sørg også for at du har identifikasjonsdokumentet ditt (for eksempel passet ditt) for hånden før du starter. Du må også ha den mobiltelefonen du skal registrere for hånden ettersom du vil motta en kode på SMS.

2. Registrering av e-post

Du starter registreringen på nettsidene til Coinbase fra nettleseren din. Du har også anledningen til å laste ned og bruke Coinbase appen på Android eller iOS. Pass på at nettleseren din er oppdatert før du registrerer deg med en datamaskin. Dersom du bruker en mobiltelefon bør du sikre deg at operativsystemet er oppdatert før du setter i gang.

Coinbase registrering Steg 1 Coinbase registrering Steg 1-1

Når du velger “sign up” på sidene til Coinbase vil du bli spurt om å oppgi navnet ditt og e-postadressen din, og vil deretter bli bedt om å velge et passord for kontoen din, før du kan godkjenne vilkårene og trykke på “Create Account”.

Du vil deretter få en e-post som du bruker for å bekrefte at e-postadressen din er riktig, og fungerer som den skal. Trykk på lenken i e-posten fra no-reply@coinbase.com for å bekrefte e-posten. Du kan nå logge deg inn med e-posten og passordet du akkurat har registrert.

3. Registrering av telefonnummer

Det neste du må gjøre er å legge til telefonnummeret ditt og trykke på “Send Code” dersom du registrerer deg med en datamaskin, eller ved å trykke på “Continue” om du bruker mobilen din for registreringen. Du vil motta en SMS med en kode som du må bruke til å bekrefte telefonnummeret ditt.

Coinbase registrering Steg 2 Coinbase registrering Steg 2-1

4. Registrering av personlig informasjon

Coinbase er et børsnotert selskap i USA, og krever derfor en hel del informasjon om kundene sine for å tilfredsstille KYC kravene for myndighetene der. Det du vil bli spurt om vil vanligvis inkludere Informasjon som er på ID-dokumentet ditt, slik som navn og fødselsdato, samt adresse.

Andre spørsmål du må regne med å måtte svare på er hva du vil bruke Coinbase til, hva du jobber med, hvem arbeidsgiveren din er, og hvor pengene dine kommer fra. Etter disse spørsmålene vil du bli spurt om å velge land for å fortsette til verifisering av identiteten din. Grunnen til at du blir spurt om å velge land er fordi det kan variere litt hvordan prosessen er for forskjellige land.

5. Verifisering av identitet (KYC)

Coinbase registrering Steg 3

Verifisering av identiteten din vil i første omgang skje når du registrerer deg, men for å forhindre svindel kan Coinbase også kreve at du bekrefter identiteten din igjen senere. Det er for eksempel vanlig at Coinbase igjen krever verifisering av identiteten din hvis du forandrer betalingsinformasjonen din eller gjør andre viktige endringer på kontoen din. Verifisering av identiteten din skjer ved at du laster opp, eller tar bilde av IDen din.

6. Innbetaling

Det neste steget er å sette inn penger på kontoen din på Coinbase. For norske kunder kan du velge mellom både bankoverføring og bankkort. På sidene til Coinbase finner du komplett informasjon om alle de forskjellige mulighetene for innskudd.

Coinbase registrering Steg 4

2Coinbase sine tjenester

Kryptomegling

Meglerplattformen til Coinbase er den opprinnelige tjenesten til Coinbase. denne plattformen er også en av de enkleste og mest brukervennlige løsningene du finner for å komme i gang med kjøp og salg av kryptovaluta.

Coinbase Kryptomegling

Kryptobørs

Coinbase Pro er kryptobørsen til Coinbase. Dette er en plattform som er integrert med meglertjenesten, men som er tilpasset spesielt med tanke på de mer erfarne investorene. Coinbase Pro oppleves ofte som litt komplisert for de nyeste investorene, men mange Coinbase-investorer velger å flytte over til Coinbase Pro ettersom de får litt mer erfaring.

Coinbase Kryptobørs

Det er veldig lettvint å flytte fra Coinbase til Coinbase Pro. Den samme innloggingsinformasjonen kan brukes, og kryptovalutaen din kan med letthet overføres til Coinbase Pro, der erfarne tradere har tilgang til Stop Loss, limit order, market orders og andre avanserte funksjoner.

Oppbevaring av kryptovalutaen din (Kryptolommebok)

Når du kjøper kryptovaluta må denne lagres i digitale lommebøker. Den kryptovalutaen du handler med inne på Coinbase plasseres automatisk i en kryptolommebok som administreres av Coinbase, men det er fullt mulig å flytte kryptovalutaen din når som helst til en kryptolommebok som du velger.

Coinbase Kryptolommebok

Coinbase regnes som en av de sikreste og mest seriøse kryptobørsene, men dette gjør den selvfølgelig også til en av de mest attraktive målene for hackere, som naturligvis stadig prøver seg. Selv om det finnes noen gode grunner for å ha kryptovaluta sittende inne på en kryptobørs, slik som for eksempel beskytte seg mot drastiske svingninger med en stop loss funksjon, eller for å ha dem lett tilgjengelige på kort varsel når gode muligheter oppstår i markedet, anbefaler de fleste å ta kryptovalutaen din ut av kryptobørsen når du ikke trader aktivt.

Coinbase har utviklet Coinbase Wallet som du selv kontrollerer 100%, og som du kan bruke til sikrere oppbevaring av kryptovaluta. Coinbase Wallet støtter over 500 forskjellige tokens, også inkludert NFT tokens. Kryptolommeboken til Coinbase er brukervennlig, og integrert med desentraliserte kryptobørser slik at du har muligheten til å veksle direkte inne fra lommeboken.

Coinbase Wallet er tilgjengelig for deg uansett om du bruker Coinbase sin kryptobørs eller ikke. Du kan også forøvrig bruke en hvilken som helst annen kryptolommebok for å lagre kryptovaluta du kjøper på Coinbase. For å lagre store verdier er det for eksempel anbefalt å bruke en hardware wallet som kan gi ekstra sikkerhet. Ledger og TREZOR er blant de mest populære produsentene av hardware wallets.

USDC

USDC er en stabil kryptovaluta som er bundet til verdien av USD. Dette vil si at for hver USDC finnes det 1 USD som holdes av Coinbase. USDC regnes som en av de aller mest pålitelige stablecoins i markedet fordi de er veldig åpne når det gjelder pengebeholdningen sin, og har jevnlig revisjon fra anerkjente revisjonsfirma.

Coinbase Earn

Coinbase har siden de startet hatt fokus på nybegynnere. Coinbase Earn er et godt eksempel på hvorfor nybegynnere liker Coinbase. Dette er en tjeneste som hjelper nybegynnere med å studere og få en bedre forståelse for kryptovalutaer ved hjelp av opplæringsvideoer og quizzer for de forskjellige for de forskjellige kryptovalutaene. For hvert kurs brukerne gjennomgår vil de bli betalt litt for tiden sin i form av forskjellige kryptovalutaer.

Dette høres kanskje litt utrolig ut at du kan få gratis kryptovaluta bare for å lære om kryptovalutaer du kanskje uansett ville kjøpt, men dersom du tenker på markedsposisjonen til Coinbase, og deres fokus på nybegynnere begynner man å forstå fordelene med et slikt program for Coinbase.

Coinbase VISA kort

VISA-kortet til Coinbase, Coinbase Card, har bidratt til å gjøre gjøre det mye enklere å bruke kryptovaluta hvor som helst. Dette er fordi kryptovalutaen din umiddelbart omregnes til lokal valuta når du gjør kjøp i lokale butikker eller gjør uttak i minibanker på samme måte som du ellers ville gjort med kortet fra banken din.

Coinbase Visakort

Kortet kan brukes på alle steder der VISA aksepteres, og transaksjonene gjennomføres umiddelbart. Du har en app som du bruker til å bestemme hvilken kryptovaluta du til enhver tid bruker, og som du kan bruke til å holde øye med aktiviteten på kortet ditt.

Institusjonelle investorer

Coinbase tilbyr profesjonelle custody-tjenester for oppbevaring av kryptovaluta. Meglertjenesten Prime, og Commerce, som lar bedrifter motta betaling i kryptovaluta. I tillegg til dette har Coinbase en Ventures-avdeling som hjelper krypto-prosjekter med å finne finansiering. Det gode ryktet til Coinbase, både når det gjelder sikkerhet og når det gjelder overholdelse av regler og forskrifter, gjør Coinbase til en attraktiv partner for institusjonelle investorer.


Bitcoin btc
Ethereum eth

3Coinbase Gebyrer

Coinbase og Coinbase Pro er to helt forskjellige tjenester, og det er av denne grunn du vil finne ut at gebyrene på de to stedene er ganske forskjellige. Coinbase, som er en meglerplattform, vil gi deg høyere gebyrer enn Coinbase Pro siden coinbase tar på seg litt mer risiko når de selger kryptovaluta til deg, og derfor må ta høyere marginer. Dette er også en tjeneste som er tilrettelagt for nybegynnere, noe som det er vanlig å betale for.

Du betaler for alle transaksjonene dine på meglerplattformen til Coinbase, enten det gjelder kjøp eller salg. Det kan variere mye hvor mye transaksjonen koster. Kredittkorttransaksjoner er dyrest, og kan koste deg rundt 4%, mens bankoverføring vanligvis koster rundt 1,5%.

For de som driver med hyppige kjøp og salg av kryptovaluta er disse prisene for høye. Mer sofistikerte tradere som trenger priser og tjenester bedre tilpasset tradere kan derfor benytte seg av kryptobørsen Coinbase Pro. Denne kryptobørsen konkurrerer naturligvis med andre kryptobørser, og har derfor konkurransedyktige transaksjonsgebyrer på 0,25% eller lavere.

4Sikkerheten til Coinbase

Coinbase er ett av verdens mest attraktive mål for hackere. Likevel har kryptobørsen, til forskjell fra mange av de andre kryptobørsene i markedet, så langt unngått å bli hacket. Dette er til tross for stadige forsøk.

California Department of Financial Oversight har mottatt mer enn hundre klager på uautoriserte transaksjoner i forbindelse med Coinbase siden 2016, men det viser seg at ingen av disse kan tilskrives feil eller svakheter hos Coinbase, men at feilen i disse sakene ligger hos kunden eller andre involverte parter.

Ofte kan de uautoriserte transaksjonene tilskrives hacking av enheten til kunden, som deretter har blitt brukt til å ta kontroll over kontoene til kundene. I følge myndighetene i USA er sikkerheten til Coinbase absolutt i henhold til de pålagte standardene.

For eksempel innebærer dette at 98% av verdiene oppbevares i “cold storage” og befinner seg i bankhvelv og bankbokser over hele verden. Alle Coinbase-kontoer sikres også med 2FA verifisering, SSL, og AES-256 kryptering.

Coinbase har også en lang rekke andre sikkerhetsrutiner som du finner mer informasjon om på sidene til Coinbase. I tillegg er Coinbase er en godkjent finansinstitusjon i USA, som betyr at USD verdiene dine på Coinbase opp til $250 000 er forsikret av USAs FDIC.

5Oppsummering

Dersom du er en nybegynner i handel med kryptovaluta er Coinbase omtrent så trygt som du kan få det, og enkelt gjør de det også for deg. I tillegg tilbyr de en bredde av løsninger som få kan matche, og et godt utvalg av kryptovalutaer med god likviditet. Kryptobørsen Coinbase Pro gir deg også relativt lave gebyrer som er på linje med andre kryptobørser internasjonalt.

Disse tjenestene inkluderer En meglerplattform som er veldig lett å bruke, en kryptobørs for de litt viderekomne, en kryptolommebok som hvem som helst kan bruke, og et VISA-kort, slik at du kan bruke kryptovalutaen din hvor du måtte ønske det. Coinbase tilbyr også en rekke spesialtilpassede tjenester for institusjonelle investorer, som allerede brukes av over 8000 institusjonelle investorer.

En av ulempene med Coinbase er at de ikke har anledning til å tilby giring og marginhandel slik som mange andre kryptobørser gjør. Dette var tidligere tillatt på Coinbase, men de ble anbefalt å avslutte dette siden det kunne være i strid med reglene. Coinbase fulgte opp med å avslutte denne tjenesten for å holde seg på den sikre siden.

En annen liten ulempe med Coinbase er at de støtter relativt få kryptovalutaer i forhold til andre kryptobørser som ofte støtter hundrevis av kryptovalutaer. Dette kommer av at Coinbase har relativt strenge kriterier for standarden på kryptovalutaer de tilbyr. For nordmenn er det naturligvis også en liten ulempe at du ikke kan handle direkte i norske kroner.

Etter vår mening er ulempene med Coinbase små i forhold til de store fordelene du har når du bruker Coinbase, og dette er derfor absolutt en kryptobørs som vi kan anbefale, særlig dersom du ikke har så mye erfaring med kryptovaluta enda.

Ofte stilte spørsmål om Coinbase

Hva er Coinbase?

Coinbase er en handelsplattform for kryptovaluta.

Plattformen tilbyr både Coinbase som er en meglerplattform der nybegynnere enkelt kan kjøpe og selge kryptovaluta gjennom en forenklet prosess, og Coinbase Pro som er en kryptobørs for mer erfarne tradere.

Coinbase har også en kryptolommebok som kan brukes i kombinasjon med, eller uavhengig av Coinbase plattformen.

Hvor mange kryptovalutaer er tilgjengelige på Coinbase?

Coinbase støtter over 70 forskjellige kryptovalutaer. Du finner en oppdatert liste av alle de støttede kryptovalutaene på hjelpesidene til Coinbase.

Har Coinbase en mobil app?

Coinbase har fire forskjellige apper for Coinbase, Coinbase Pro, Coinbase Wallet og Coinbase Card.

Hva ligger gebyrene på hos Coinbase?

På Coinbase ligger transaksjonskostnadene på mellom 1,5% og 4% alt etter hvilken betalingsmetode du bruker. Gebyrene til Coinbase Pro ligger på 0,25% eller mindre.

Er det trygt å bruke Coinbase?

Ja, Coinbase er et børsnotert selskap i USA, og er en av de aller største tryggeste og mest respekterte kryptobørsene i verden.

Coinbase
coinbase
Antall Coins/Tokens Tilbyr kjøp av 83 Coins
244
Tjenester Kryptomegling, kryptobørs med avanserte funksjonaliteter, VISA-kort, kryptolommebok. stablecoin (USDC), opplæringsprogram (Coinbase Earn), og tjenester for institusjonelle investorer.
Alt-i-ett
Innskudd / Uttak Innskudd er gratis, mens uttak koster 0,15 Euro med SEPA bankoverføring
0 EUR / 0,15 EUR
Gebryrer Kredittkorttransaksjoner er dyrest, og kan koste deg rundt 4%, mens bankoverføring vanligvis koster rundt 1,5%. Konkurransedyktige transaksjonsgebyrer på 0,25% eller lavere.
0.25% - 4%
Betalingsmetoder