eToro
eToro
5 / 5

Sammendrag

eToro er en plattform for mange aktiva, som tilbyr både investering i aksjer og kryptovaluta og trading med CFD-er.

CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring.

68 % av CFD-kontoer taper penger. Investering i kryptoaktiva er uregulert i enkelte EU-land og Storbritannia det vil si at du har ingen forbrukerbeskyttelse og kapitalen din er i fare.

Fordeler
 • Spre risikoen ved å investere i en bredere portefølje
 • Brukervennlig
 • Tilgang til giring på visse produkter
 • Copy-trading som lar nybegynnere trade som profesjonelle
 • Et bra utvalg av kryptovalutaer
 • Millioner av brukere gir god likviditet
 • Kjøp med kredittkort er tillatt
Ulemper
 • Treg kundestøtte
 • Krever veksling av norske kroner
 • Kryptovaluta kan bare flyttes ut ved hjelp av kryptolommeboken til eToro, som bare støtter et begrenset utvalg av kryptovalutaene på eToro
 • “Inactivity fee” som koster deg $10 i måneden dersom du ikke trader aktivt
Tradingpar Tilbyr alle de mest populære kryptovalutaene
78
Tjenester kryptobørs, kryptolommebok, mobile apper, giring og marginhandel(for noen investeringer), handel med kryptovaluta, aksjer, råvarer, CFDer og mer.
Alt-i-ett
Innskudd/Uttak eToro tar ingen gebyrer på innskudd, mens uttak koster deg $5 pluss hva det eventuelt koster å veksle om valuta
0 kr / ~49kr
Gebyr Gebyr på $10 per måned for kontoer uten transaksjoner
0,75% - 5% (spread)
Betalingsmetoder
eToro

eToro

Anbefalt

Kryptovaluta investeringer er ikke regulert i noen EU land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Du risikerer din kapital.

eToro anmeldelse

Blokkjede-teknologi hektes i de fleste sammenhenger opp mot Bitcoin. Og selv om blokkjede og Bitcoin definitivt henger tett sammen er det allikevel viktig å holde de to adskilt. Blokkjede har nemlig blitt en revolusjonerende flodbølge innen digital innovasjon og utvikling, også helt uavhengig av kryptovaluta-prosjektet den begynte med.

1Kjøp av kryptovaluta på eToro

eToro er en populær handelsplattform for kryptovaluta, blant annet fordi den er ett av de enkleste stedene å forholde seg til for førstegangskjøpere av kryptovaluta. En annen grunn til at eToro er populær er på grunn av det store utvalget av både kryptovaluta, valuta, råvarer, aksjer og CFDer, som gjør det mulig å få en mer balansert portefølje, alt på ett sted.

Hvordan du kjøper kryptovaluta på eToro

Dersom du handler Bitcoin eller annen kryptovaluta på eToro slipper du å sette opp en egen kryptolommebok på forhånd, samtidig som du når som helst kan gjøre dette i etterkant. Dette gjør prosessen med å komme i gang med eToro særdeles lettvint.

Vi har delt inn prosessen for å komme i gang med kryptovaluta på eToro i 3 enkle steg som du finner forklart under.  

 • 1. Åpne konto Det er veldig enkelt å åpne en eToro-konto. Det eneste du trenger for å gjøre dette er å velge brukernavn og passord, etterfulgt av navn, e-post og telefonnummer. Etter at du har bekreftet e-postadressen din får du øyeblikkelig tilgang til eToro handelsoversikten din.

eToro åpne konto

 • 2. Innskudd – Inne i handelsoversikten vil du nå finne muligheten til å sette inn penger. eToro er veldig fleksible når det gjelder hvordan du gjør dette. Du kan blant annet velge mellom SEPA bankoverføring, kredittkort/debetkort(VISA, MasterCard, Discover), Klarna, PayPal og Neteller.

eToro Innskudd

 • 3. Kjøp og salg Så snart som du har penger på eToro kontoen din kan kan du velge gå til kryptovaluta-alternativet i “Trade markets” handelsoversikten. Der du kan handle  kryptovaluta, i tillegg til en rekke kryptovaluta-baserte produkter.

eToro kjøp og salg

Husk!

Med eToro er det veldig lett å komme i gang, og du har muligheten til å kjøpe kryptovaluta eller andre verdipapirer for opptil 20 000 kroner uten at du trenger å gjøre ferdig KYC prosessen. Husk likevel på at du må gjennomgå den fullstendige KYC prosessen for å kunne ta ut penger fra eToro. Det er derfor anbefalt å heller ordne dette fra starten av for å unngå trasige overraskelser når man skal ta ut pengene sine.

2eToro Bakgrunnsinformasjon

eToro, som opprinnelig ble startet under navnet RetailFX ble opprinnelig ble grunnlagt av de to brødrene Yoni Assia og Ronen Assia, sammen med David Ring. Firmaet som først ble etablert i Tel Aviv, Israel i 2007, er nå en gigant med 16 millioner brukere, og kontorer i Israel, Kypros, London og Australia. I 2010 revolusjonerte eToro industrien sin med den sosiale trading-plattformen de i dag er kjent for.

eToro var i utgangspunktet en handelsplattform for handel med råvarer, aksjer, valuta, indekser, og CFDer, men i 2014 ble også kryptovaluta lagt til på plattformen. Videre fremskritt kom i 2019 da eToroX ble startet for å kunne imøtekomme behovene til en økende mengde institusjonelle investorer innen kryptovaluta.


Bitcoin btc

3eToro valgmuligheter og funksjonaliteter

eToro er en plattform der tradere kan boltre seg med et stort utvalg av forskjellige kryptovalutaer, aksjer, og andre verdipapirer. I tillegg tilbys både profesjonelle tradere og nybegynnere muligheten til å nyte godt av et bredt utvalg av avanserte funksjonaliteter som vi går gjennom i detalj i dette avsnittet.

Stort utvalg av kryptovaluta-investeringer

For øyeblikket eToro tilbyr spekulering i 26 av de mest populære kryptovalutaene. Du har også muligheten til å spekulere i mange forskjellige trading par slik som BTC-gull, samt 77 forskjellige kryptovaluta-kryptovaluta og kryptovaluta-fiat valuta trading par.

eToro Kryptolommebok

eToro kryptolommebokDersom du er en kryptoinvestor har eToro det meste av det du trenger, inkludert sin egen integrerte kryptolommebok. Dette er viktig dersom du for eksempel kjøper Bitcoin eller Ethereum for å holde på dem som en langsiktig investering. Før du starter med å bruke kryptolommeboken til eToro er det viktig at du er klar over begrensningene denne har.

Ifølge hjelpesidene til eToro kan denne kryptolommeboken for øyeblikket bare brukes til å oppbevare Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, og Stellar. Dette er noe som forventes å endre seg i nær fremtid. Følg med på hjelpesidene til eToro for den mest oppdaterte informasjonen angående dette.

Dersom du planlegger å bruke eToro for å kjøpe kryptovaluta som en langsiktig investering er det også greit å være klar over at du vil bli belastet et månedlig “inactivity fee” som ligger på rundt $10 hvis du ikke driver med aktiv trading.

Dersom du ønsker å sende kryptovalutaene dine til en ekstern kryptolommebok gjøres dette ved å først sende dem til eToro-kryptolommeboken din. Det begrenser de kryptovalutaene du kan ta ut av eToro til de kryptovalutaene som støttes av eToro sin kryptolommebok.

CopyTrader

eToro er en sosial trading plattform. Dette betyr at den legger til rette for kommunikasjon og diskusjon mellom tradere på plattformen. En av de mest interessante sosiale funksjonene på eToro plattformen er CopyTrader som lar uerfarne investorer trade som profesjonelle ved å automatisk kopiere aktivitetene til mer erfarne tradere.

Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater

eToro Copytrader


Copy Portfolio

I tillegg har eToro nylig introdusert en funksjon kalt Copy Portfolio. Der du kan kopiere hele porteføljer, slik som for eksempel en samling av de beste traderne, porteføljer basert på en spesifikk industri, råvare eller lignende.

eToro Copy Portfolio

Giring

eToro GiringGiring, der du låner penger for å øke effekten av trading-aktiviteten din, er en effektiv måte å få mer ut av begrenset kapital. Med giring kan du mangedoble utbyttet av profitten din, men husk at du med giring betaler en slags daglige renter kalt overnight fee, som kan spise opp en god del av profitten din dersom de forventede prisforandringene tar lengre tid enn forventet.

I tillegg er det viktig å huske på at giring ikke bare virker slik at det kan mangedoble profitten din, men at det også mangedobler tapet ditt dersom ting ikke går slik som forventet. Giring er for øyeblikket ikke tilgjengelig for investering i kryptovaluta på eToro etter at eToro stoppet dette i januar 2021 på bare 4 timers varsel, noe som førte til en del klager for eToro.

Stop Loss og Trailing Stop Loss

eToro Stopp lossStop loss-funksjonaliteten er en viktig funksjonalitet som gjør at du kan sove godt om natten uten å bekymre deg for at verdien på en aksje eller andre verdipapirer du har investert i faller under det nivået du har satt.

Trailing stop loss har en lignende funksjon som stop loss, men i stedet for å være satt på et fast nivå settes trailing stop loss som en dynamisk verdi der du kan bestemme hvor mange prosent kursen skal falle eller stige før en ordre for salg eller kjøp skal aktiveres.

eToroX

eToroX, som også drives av eToro er en kryptobørs som retter seg inn mot institusjonelle investorer og andre profesjonelle investorer. På denne kryptobørsen kan investorer handle fiat-valuta mot forskjellige typer kryptovaluta ved hjelp av eToro sine egne stablecoins, som er ERC20 tokens bygget på Ethereum blokkjeden.

eToro har utviklet stablecoins som representerer totalt 17 valutaer, inkludert USD, EUR, GBP, JPY, RUB, CAD, CNY, AUD, NZD, CHF. I tillegg har eToroX også stablecoins som representerer gull og sølv. Stablecoins sees generelt sett som en bra løsning så lenge eToro har nok likviditet til å når som helst løse inn disse stablecoins i fiat valuta når dette trengs.

4Hva det koster å bruke eToro

eToro tar ingen gebyrer på innskudd, mens uttak koster deg $5 pluss hva det eventuelt koster å veksle om valuta. I tillegg finnes det mange andre ulike gebyrer som er aktuelle for ulike tjenester. Noen av disse er relevante for kryptovaluta, mens andre kun er relevante for handel i andre typer verdier. Du finner en fullstendig liste over de forskjellige gebyrene på sidene til eToro.

En ting å være oppmerksom på er at eToro har til gjengjeld et spread på transaksjonene som er høyt i forhold til mange andre kryptobørser. For eksempel er spread i dag 0.75 for BTC og 1,9 for ETH. en annen ting å være oppmerksom på er at eToro har et gebyr på $10 per måned for kontoer uten transaksjoner.

5Kundeopplevelse

Du vil finne en veldig blandet tilbakemelding når det gjelder kundeopplevelsen til eToro. Plattformen er veldig brukervennlig og grei å bruke. Den har også over 16 millioner brukere, og er i sterk vekst, noe som i seg selv tilsier at en stor del av kundene sannsynligvis er fornøyde.

Samtidig finnes det en del sinte kunder på nettet. Det virker som de fleste av disse klager på enten at systemet til tider kan være nede når mye skjer i markedet og mange brukere logger seg på, eller på kundestøtten.

Da vi kontaktet kundestøtten for å få svar på et enkelt spørsmål spørsmål fikk vi beskjed om at vi kunne forvente en responstid på opptil 14 dager, så her har eToro etter vår mening lagt lista en hel del for lavt. Den trege kundestøtten har sannsynligvis skylda for mange av de sinte omtalene man finner på nettet.

En ting som er påfallende med omtalene til eToro er at folk enten ser ut til å være fornøyde eller veldig misfornøyde. Her er det også viktig å ta i betraktning at folk som er misfornøyde ofte er mer flittige i å skrive omtaler enn de som er fornøyde.

I tillegg handles store verdier i form av CFDer på eToro, og selv om slike verdipapirer kan gi veldig høy profitt dersom man vet hva man gjør, så er faktum at 67% av småinvestorer som investerer i CFDer taper penger på eToro. Det er lett å se hvordan dette kan føre til en del misfornøyde brukere, selv om mange av disse kun har sin egen uforsiktighet å takke for tapene sine.

6Konklusjon

eToro er en handelsplattform som enten er elsket og hatet blant småinvestorer, og den ser ut til å bli stadig mer populær, med over 16 millioner brukere. eToro er særlig godt tilpasset nye investorer med mindre erfaring når det gjelder trading.

Det sosiale miljøet der tradere kan kommunisere med hverandre, og der du kan kopiere andre tradere, gjør nemlig eToro til et utmerket sted å opparbeide seg erfaring innen trading.

Brukergrensesnittet til eToro er såpass enkelt og oversiktlig at de fleste ikke har bruk for kundestøtte, men dersom du trenger hjelp fra eToro sin kundestøtte må du belage deg på å være tålmodig med responstid på opptil 2 uker. Plattformen til eToro er også kjent for å tidvis oppleve problemer når mye skjer i markedet og det blir stor belastning på systemressursene til eToro.

Utvalget av kryptovaluta på eToro er relativt begrenset i forhold til aksjer valutaer og annet som handles på eToro, og spread er en del større enn hos andre kryptobørser, men til gjengjeld har du på eToro muligheten til å opparbeide deg en mer balansert investeringsportefølje med alle de forskjellige tilbudene eToro tilbyr.

eToro gjør det lettvint å komme i gang med kryptovaluta ettersom du egentlig ikke trenger å sette deg inn i det tekniske rundt Bitcoin og andre kryptovalutaer. Du har også muligheten til å overføre kryptovaluta ut av eToro via eToro sin kryptolommebok, men her må du være oppmerksom på at dette ikke gjelder alle kryptovalutaene som er tilgjengelige.

Generelt sett kan vi si at eToro er et bra og veldig brukervennlig alternativ for deg som planlegger aktiv trading med en balansert portefølje. For de som spesialiserer seg utelukkende på kryptovaluta, er mindre aktive, kan en mer spesialisert kryptobørs være mer passende.

Disclaimer:

eToro er en multi-aktiva plattform som tilbyr både investering i aksjer og kryptoaktiva, samt handel med CFDer.

Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har høy risiko for å tape penger raskt på grunn av innflytelse. 68 % av private investorkontoer taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Presentert handelshistorikk er mindre enn 5 hele år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutning.
Kopihandel er en porteføljestyringstjeneste levert av eToro (Europe) Ltd., som er autorisert og regulert av Cyprus Securities and Exchange Commission.

Investering i kryptoaktiva er uregulert i enkelte EU-land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

Ofte stilte spørsmål om eToro

Hva er eToro?

eToro er en handelsplattform som lar deg handle med en rekke forskjellige produkter, inkludert kryptovaluta, valuta, aksjer, råvarer og CFDer.

Hva er eToroX

eToroX er også en kryptobørs som drives av eToro, og som leverer tjenester som er spesielt tilpasset behovene til institusjonelle investorer.

Kan jeg ta ut kryptovaluta fra eToro?

Ja, men dette er per i dag ikke mulig for alle de tilgjengelige kryptovalutaene. Kryptovaluta må tas ut gjennom eToro sin kryptolommebok, så hvilke kryptovalutaer du kan ta ut begrenses av hvilke kryptovalutaer som støttes av kryptolommeboken.

Hvordan kjøpe kryptovaluta på eToro?

Kryptovaluta kan kjøpes med bankoverføring, kredittkort, PayPal, og en rekke andre betalingsmåter.

Krever eToro KYC?

Det er ikke nødvendig å gjennomgå KYC prosessen for å sette inn penger og begynne med handel på eToro, men vær oppmerksom på at du uansett må gå gjennom denne prosessen før penger kan tas ut igjen fra eToro. Det kan derfor være lurt å få dette unnagjort tidlig.

Hva bør jeg vite om CFDer?

Contracts for Difference, som vanligvis forkortes til CFDer er finansielle derivater som lar deg spekulere i om hvorvidt verdien på et instrument kommer til å stige eller falle. Du kan investere i CFDer uten å eie de underliggende verdiene, og du kan derfor spekulere i prissvingningene med en relativt liten investering.

CFDer kan være veldig profitable, men regnes som høyst risikable investeringer som uerfarne investorer som regel ender opp med å tape penger på.

eToro og CFD`er:

eToro er en multi-aktiva plattform som tilbyr både investering i aksjer og kryptoaktiva, samt handel med CFDer.

Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har høy risiko for å tape penger raskt. 68 % av private investorkontoer taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Presentert handelshistorikk er mindre enn 5 hele år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutning.

Kopihandel er en porteføljestyringstjeneste levert av eToro (Europe) Ltd., som er autorisert og regulert av Cyprus Securities and Exchange Commission.

Investering i kryptoaktiva er uregulert i enkelte EU-land og Storbritannia. Det er dermed ingen forbrukerbeskyttelse og kapitalen din er i fare.

eToro USA LLC tilbyr ikke CFD-er og gir ingen representasjon og påtar seg intet ansvar med hensyn til nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved å bruke offentlig tilgjengelig ikke-enhetsspesifikk informasjon om eToro.

eToro
eToro
Tradingpar Tilbyr alle de mest populære kryptovalutaene
78
Tjenester kryptobørs, kryptolommebok, mobile apper, giring og marginhandel(for noen investeringer), handel med kryptovaluta, aksjer, råvarer, CFDer og mer.
Alt-i-ett
Innskudd/Uttak eToro tar ingen gebyrer på innskudd, mens uttak koster deg $5 pluss hva det eventuelt koster å veksle om valuta
0 kr / ~49kr
Gebyr Gebyr på $10 per måned for kontoer uten transaksjoner
0,75% - 5% (spread)
Betalingsmetoder

Kryptovaluta investeringer er ikke regulert i noen EU land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Du risikerer din kapital.