Børs
Skilling
5 / 5

Sammendrag

Skilling er en handelsplattform som spesialiserer seg på CFDer, og som også tilbyr giring på transaksjonene. Dette gjør det lettere for erfarne tradere å få mer profitt ut av kapitalen sin. Samtidig er det mer risikabelt å handle med CFDer enn det er å handle den underliggende kryptovalutaen.

Skilling er en seriøs handelsplattform i sin industri, som tilbyr CFDer for et stort antall kryptovalutaer i tillegg til hundrevis av andre verdipapirer. Skilling har lisens fra CySEC på Kypros, og har tillatelse til å tilby tjenestene sine gjennom hele EU/EØS området, inkludert Norge.

Et stort pluss med Skilling er at de har stort fokus på Norge. For eksempel kan nordmenn bruke BankID for registrering på plattformen, som også er på norsk. I tillegg kan nordmenn overføre penger via nettbank til en norsk konto.

Fordeler
 • Regulert av Europeiske CySEC
 • Muligheter for å ha konto i norske kroner.
 • Enkel registrering med Bank ID
 • Konkurransedyktige gebyrer
 • Brukervennlig og vakker app
 • Relativt mange kryptovalutaer
 • Giring er tilgjengelig
Ulemper
 • Investering i kryptovaluta-CFDer betyr at du ikke kontrollerer den underliggende kryptovalutaen
 • CFDer regnes generals som en risikabel investering
Tradingpar 49 tradingpar for handel med kryptovaluta-CFDer.
49
Tjenester Demo konto, Handel med CFDer for kryptovaluta, aksjer, råvarer, Energi, aksjer, indekser, opp til 2x giring, copy trading, opplæringsmodul.
Børs
Innskudd/Uttak For Visa, Mastercard, trustly, Klarna og Swish er det ingen gebyr på innskudd eller uttak. For Skrill og Neteller ligger dette gebyret på mellom 0% og 2,9%. Når gevinst eller tap er i en annen valuta enn kontovalutaen din tar Skilling en vekslingsavgift. Vekslingsavgiften ligger på 0,7% av realisert gevinst eller tap.
0% - 2,9%
Gebyr Spread på $ 0,50 for BTC med lavere spread på andre kryptovalutaer. Taker/maker fee starter fra 0,1 % for premium kontoer, men går opp til 2,4% for noen altcoins for standardkontoer.
0,1% - 2,4%
Betalingsmetoder

Skilling

Anbefalt

Skilling anmeldelse

Den skandinavisk-eide fintech-plattformen Skilling ble først startet rundt midten av 2016 av Henrik Persson Ekdahl, Andre Lavold, og Mikael Riese Harstad. Teamet, som allerede hadde erfaring fra spill- og teknologinæringen, ble backet gjennom Optimizer Invest. Allerede i juni det samme året åpnet de dørene på malta der det første kontoret var basert.

Det neste året gikk med til rekruttering av nøkkelpersonell og utvikling av teknologiplattformen. Det var også i 2017 at Selskapet ble registrert på kypros. Året etter ble hovedkontoret etablert i Nicosia på Kypros, og bedriften fikk sin CySEC lisens som gjør det mulig for Skilling å tilby tjenestene sine i hele EU/EØS området. Det var først i 2019 at Skilling sin teknologiplattform ble gjort ferdig og kunne lanseres i Norge.

I dag holder Skilling til på Kypros, i London, på Malta, i Spania og på Seychellene. Formålet til Skilling er å tilby en handelsplattform som egner seg for alle, og ikke bare erfarne tradere. I dag tilbyr Skilling trading i mer enn 900 forskjellige finansielle instrumenter. Blant disse finner du CFDer for 49 forskjellige tradingpar innen kryptovalutamarkedet.

Handelsplattformen til Skilling er tilgjengelig for både Mac og PC. I tillegg er det også mulig å laste ned mobile apper for Google Play eller App Store.

1Teamet bak Skilling

Fra et lite team av grundere i 2016 har Skilling vokst seg til et selskap med 70 ansatte fra en rekke forskjellige land, og kontorer på Kypros, i London, på Malta og i Spania. I dag inkluderer teamet sine viktigste medlemmer Michael Kamerman, som er bedriften sin CEO og Co-founder, Fiona Soler (CFO), Lennart Clausen (Co-founder and Head of Trading), Andrew Haigh (CIO), David Hodge (CMO), Christoffer Hartman (Head of Legal), Judita Simkeviciute (Global Head of Compliance) og Christos Yerasimou (Trading Director).

2Om CFDer og kryptovaluta-CFDer

På handelsplattformen til Skilling investerer du i CFDer. Som nevnt ovenfor har plattformen over 900 forskjellige CFDer å velge mellom. ut av disse finner du 49 forskjellige tradingpar for kryptovaluta.

CFD er en forkortelse for Contract For Difference. En CFD er en avtale hvor forskjellen mellom åpningskursen og sluttkursen gjøres opp med kontanter. Handel med CFDer innebærer ingen levering av fysiske varer eller andre underliggende verdier. I kryptovaluta-CFDer er de underliggende verdiene kryptovaluta.

Med andre ord er kryptovaluta CFDer en løsning for å nyte godt av veksten i kryptomarkedet uten at du trenger å kjøpe selve kryptovalutaen. En fordel med dette er at du ikke trenger teknisk kunnskap om slike ting som kryptolommebøker og lignende for å kunne investere i kryptovaluta.

Siden CFDer kun dreier seg om forskjellen mellom kjøpsprisen og salgsprisen på et senere tidspunkt gir CFDer deg også muligheten til å få mer ut av kapitalen din. Samtidig er det viktig å huske på at CFDer teknisk sett innebærer like store muligheter for tap som det gjør for profitt. Av denne grunn anses CFDer som risikable for uerfarne tradere.

3Gebyrer på Skilling

Gebyrene på Skilling-plattformen er transparente, og er relativt lave for denne typen handelsplattform. Hovedsaklig består gebyrene av et spread for trading, taker/maker fee, en vekslingsavgift, og renter på posisjoner med giring.

Spread, taker- og maker fee

På Skilling ligger spread på $ 0,50 for BTC. For andre kryptovalutaer gjelder andre spreads som vist på sidene til Skilling. Taker/maker fee starter fra 0,1 % for premium kontoer, men går opp til 2,4% for noen altcoins for standardkontoer.

Gebyrer på innskudd/uttak og vekslingsavgift

I de fleste tilfeller tar Skilling ikke betalt for innskudd eller uttak. Dette gjelder for eksempel for Visa, Mastercard, Trustly, Klarna og Swish som har null gebyrer på innskudd eller uttak. Når det gjelder Skrill og Neteller så er dette litt forskjellig. Med disse tjenestene ligger gebyrene for innskudd eller uttak på mellom 0% og 2,9%.

I tillegg har Skilling en vekslingsavgift. Dette er en avgift som legges på når du har gevinst eller tap i en annen valuta enn kontovalutaen din. Vekslingsavgiften ligger på 0,7% av den realiserte gevinsten eller tapet når en CFD-kontrakt avsluttes.

Husk også at selv om Skilling ikke tar seg betalt for innskudd eller uttak, så kan det fortsatt hende at banken eller den tjenesten du bruker tar gebyrer for tjenestene sine.

Administrasjonsgebyr

Skilling har også et administrasjonsgebyr. Dette er et gebyr som gjelder for åpne handler. Administrasjonsgebyret, som ligger på 0,9% påkommer i 30-dagers intervaller.

4Tilgjengelige kryptovalutaer

Skilling tilbyr et utvalg av CFDer for 49 tradingpar for kryptovaluta fordelt på de følgende 43 kryptovalutaene:

Bitcoin, Kucoin, Barcelona, Link, BinanceCoin, Theta, Chiliz, Polkadot, Aave, AC MILAN, PSG, Cardano, Fantom, Avalanche, Cosmos, Axie Infinity, Sandbox, Uniswap, Atletico Madrid, Tron, PancakeSwap, Juventus, Decentraland, Crypto.com, Dogecoin, Harmony, Enjin Coin, Waves,

Bitcoin SV, Stellar, Shiba Inu, VeChain, Huobi, Ripple, Ethereum, Solana, Litecoin, Terra, Bitcoin Cash, IOTA, Tezos

5Tjenester og funksjonaliteter

Giring og marginhandel

Ett av tilbudene Skilling tilbyr kundene sine er giring og marginhandel. Giring lar deg ta større posisjoner enn det du har egenkapital til. Egenkapitalen din, som her kalles margin, er garantien din som du stiller til sikkerhet for handelen.

Giring er tilgjengelig for de fleste av Skilling sine tilbud, men nivået av giring varierer. For kryptovaluta er begrensningen satt til 2x giring. Dette betyr at du kan handle med dobbelt så mye som du har i kontanter (marginen din). Nivået som tillates for giring er lavere for kryptovaluta enn for mange av de andre produktene på handelsplattformen til Skilling, dette er for å begrense risikoen som forbindes med svingningene i kryptomarkedet som til tider kan være veldig store.

Fordelen med å bruke giring når du trader kryptovaluta er at du har muligheten til å for eksempel tjene dobbelt så mye med den samme egenkapitalen. Samtidig er det viktig å huske på at du også eksponerer deg mot å potensielt også tape dobbelt så mye.

6Skilling Trader

Skilling Trader er en plattform som har blitt utviklet av Skilling sine egne eksperter. Plattformen tilbyr en brukervennlig og intuitiv brukeropplevelse som passer for både nybegynnere og mer erfarne tradere. Skilling trader er tilgjengelig både for web og mobil, og gir brukeren en ultrarask utførelse av ordrer.

Copy Trading

Copy trading er en en form for sosial trading som lar deg automatisk kopiere trading-strategien til profesjonelle tradere. Dette gjøres ved at midlene som settes til side for en spesifikk copytrading-strategi settes til side på en spesifikk konto. Systemet vil deretter automatisk kjøpe og selge basert på transaksjonene til den traderen du følger.

Skilling MetaTrader 4

MetaTrader 4, som også går under forkortelsen MT4, er en programvare som er designet for tradere som driver med handel av valuta og futures. Den gir tradere tilgang til et stort utvalg av verktøy, tekniske indikatorer, tilleggsmoduler og bots for automatisert handel. MetaTrader 4 støttes av et stort samfunn av tradere, og har vært den dominerende industristandarden gjennom de siste 20 årene.

 

På grunn av at Skilling sin standard handelsplattform ikke støtter MetaTrader 4 har Skilling utviklet en egen plattform som er kompatibel med MetaTrader 4 for å møte behovene til erfarne traders som allerede er vant med å bruke MT4.

Skilling cTrader

For de mer sofistikerte brukerne har Skilling utviklet en egen plattform som er kompatibel med cTrader. Dette er en plattform som gir brukerne tilgang til et større utvalg av grafer og verktøy, ordretyper og hastighet for å åpne og lukke trades. Skilling cTrader gir brukerne et stort utvalg av indikatorer, avansert risk management og andre funksjoner slik som for eksempel Algoritmisk trading med C# og .net

7Sikkerhet og rykte

Skilling er regulert av Kypros sin Securities and exchange commission CySEC. For å kunne bli godkjent av CySEC er det krav om et høyt nivå av sikkerhet for brukerne. Skilling sin plattform bruker SSL for å sikre at alle data er kryptert før de sendes over nettet, slik at penger og personlig informasjon er trygge.

En annen ting som gjør Skilling til et sikkert valg er det solide teamet. Bedriften har mer enn 70 ansatte som jobber med utvikling, drift og kundestøtte. Dette betyr at du kan regne med å få hjelp dersom du har problemer, og at eventuelle problemer og sikkerhetsrisikoer kan fikses raskt dersom de oppstår.

Skilling er ellers et skandinavisk eid selskap, og har et klart fokus mot det skandinaviske markedet, med nettsider som er tilgjengelige på både norsk og svensk.

8Registrering og innskudd

Registrering hos Skilling er veldig lettvint. Siden skilling er godkjent for handel med verdipapirer innen EU/EØS har de også tillatelse fra det norske Finanstilsynet til å tilby tjenestene sine til norske brukere. Siden Skilling har skandinavisk eierskap er det norske markedet blant de markedene Skilling fokuserer mest på.

Foruten at Skilling tilbyr en plattform på norsk språk har skilling også inkludert muligheten for nordmenn til å registrere seg ved hjelp av Bank ID. Dette betyr at det er mulig for kunder å gjøre unna registreringen nærmest umiddelbart.

Det første du trenger å gjøre er å registrere og verifisere en e-postadresse (som blir brukernavnet ditt) og velge et sikkert passord for innlogging. Så snart som du har gjort dette vil du få tilgang til kontoen din, men du vil kun ha muligheten til trading i demomodus.

Deretter kan du fortsette registreringen med Bank ID som er det enkleste. For de som ikke har mulighet til eller ikke ønsker å bruke Bank ID er det også mulig å gå gjennom en prosess for opplasting av gyldig legitimasjon slik som er vanlig på de fleste internasjonale kryptobørser og handelsplattformer.

Etter at registreringen er fullført er det nødvendig å gå gjennom en standard KYC (Know Your Client) prosess som er pålagt av myndighetene. Denne er i form av en rekke spørsmål som du må krysse av i, og ligner på det de fleste i dag er vant med når de har å gjøre med banker og finansinstitusjoner. Denne prosessen kan unnagjøres på et par minutter.

Så snart du er ferdig med KYC-prosessen kan du starte med å overføre penger til Skilling-kontoen din. Overføring av penger til Skilling-kontoen din kan gjøres via en rekke forskjellige betalingsmåter som følger:

 • Bankoverføring via nettbank til kundekonto i Norge
 • Visa/MasterCard
 • Klarna
 • Swish
 • Skrill
 • Neteller
 • Trustly

9Oppsummering

Skilling er en handelsplattform som spesialiserer seg på CFDer, og som også tilbyr giring på transaksjonene. Dette gjør det lettere for erfarne tradere å få mer profitt ut av kapitalen sin. Samtidig er det mer risikabelt å handle med CFDer enn det er å handle den underliggende kryptovalutaen.

Skilling er en seriøs handelsplattform i sin industri, som tilbyr CFDer for et stort antall kryptovalutaer i tillegg til hundrevis av andre verdipapirer. Skilling har lisens fra CySEC på Kypros, og har tillatelse til å tilby tjenestene sine gjennom hele EU/EØS området, inkludert Norge.

Et stort pluss med Skilling er at de har stort fokus på Norge. For eksempel kan nordmenn bruke BankID for registrering på plattformen, som også er på norsk. I tillegg kan nordmenn overføre penger via nettbank til en norsk konto.

Ofte stilte spørsmål om Skilling

Hva er Skilling?

Skilling er en handelsplattform som tilbyr et bredt tilbud av muligheter for handel med kryptovaluta, aksjer, råvarer, valuta og CFDer.

Hvor mange kryptovalutaer er tilgjengelige på Skilling?

43 kryptovalutaer og 49 forskjellige tradingpar er tilgjengelige på Skilling.

Er Skilling en norsk handelsplattform?

Skilling er en skandinavisk eid handelsplattform med hovedkontor i Nicosia på Kypros. Skilling er regulert av Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) og Seychelles Financial Service Authority (FSA).

Er Skilling Norsk?

Nei, Skilling er basert på Kypros, men bedriften er skandinavisk eid, og har stor fokus på Norge og det skandinaviske markedet.

Hva er fordelene med Skilling?

Skilling har en veldig brukervennlig plattform som er enkel å bruke for både nybegynnere og erfarne tradere. Det er også mulig for profesjonelle tradere å få mye ut av kapitalen ettersom Skilling tilbyr handel med CFDer og giring.

Hva er ulempene med Skilling?

Når du handler kryptovaluta på Skilling kontrollerer du ikke selve kryptovalutaen selv. I stedet driver du handel med CFDer. Dette er risikabelt, og mange uerfarne tradere ender opp med å tape penger på CFDer.

Skilling
Tradingpar 49 tradingpar for handel med kryptovaluta-CFDer.
49
Tjenester Demo konto, Handel med CFDer for kryptovaluta, aksjer, råvarer, Energi, aksjer, indekser, opp til 2x giring, copy trading, opplæringsmodul.
Børs
Innskudd/Uttak For Visa, Mastercard, trustly, Klarna og Swish er det ingen gebyr på innskudd eller uttak. For Skrill og Neteller ligger dette gebyret på mellom 0% og 2,9%. Når gevinst eller tap er i en annen valuta enn kontovalutaen din tar Skilling en vekslingsavgift. Vekslingsavgiften ligger på 0,7% av realisert gevinst eller tap.
0% - 2,9%
Gebyr Spread på $ 0,50 for BTC med lavere spread på andre kryptovalutaer. Taker/maker fee starter fra 0,1 % for premium kontoer, men går opp til 2,4% for noen altcoins for standardkontoer.
0,1% - 2,4%
Betalingsmetoder