Topp 5 wallets for 2022

All kryptovaluta lagres i lommebøker. Hvis du ikke har din egen kryptolommebok betyr det i praksis at pengene dine kontrolleres av noen andre, og det finnes nok av eksempler på hvor galt det kan gå. 

Johannes Jønsson
krypto wallet lommebøker
Hopp til
  De fem beste lommebøkene for 2022 er:
  1. Enklest
   trezor-one
   Trezor T
   5 / 5
   • Støtter de aller fleste populære coins og tokens.
   • Regnes for en av de sikreste måtene å oppbevare kryptovaluta på, og kan til og med trygt brukes selv på datamaskiner som er utsatt for spyware, virus og annen malware
   • Dersom enheten blir borte eller går i stykker kan verdiene dine fortsatt gjenopprettes ved hjelp av en frøfrase
   Les oppsummering
  2. Enklest
   ledger
   Ledger Nano X
   4 / 5
   • Støtter de aller fleste populære coins og tokens. Kan brukes med ca 100 forskjellige coins og tokens samtidig
   • Regnes for en av de sikreste måtene å oppbevare kryptovaluta på, og kan til og med trygt brukes selv på datamaskiner som er utsatt for spyware, virus og annen malware
   • Dersom enheten blir borte eller går i stykker kan verdiene dine fortsatt gjenopprettes ved hjelp av en frøfrase. (Seed Phrase)
   Les oppsummering
  3. Enklest
   ledger
   Ledger Nano S
   4 / 5
   • Støtter over 1500 populære coins og tokens
   • Kan brukes med mellom 4 og 18 ulike coins og tokens samtidig
   • Kan trygt brukes på datamaskiner utsatt for spyware, virus og annen malware
   • Kan gjenopprettes ved hjelp av en frøfrase dersom enheten blir borte eller går i stykker
   Les oppsummering
  4. Enklest
   trezor-one
   Trezor One
   5 / 5
   • Støtter de aller fleste populære coins og tokens.
   • Regnes for en av de sikreste måtene å oppbevare kryptovaluta på, og kan til og med trygt brukes selv på datamaskiner som er utsatt for spyware, virus og annen malware
   • Dersom enheten blir borte eller går i stykker kan verdiene dine fortsatt gjenopprettes ved hjelp av en frøfrase
   Les oppsummering
  5. Enklest
   electrum
   Electrum
   4 / 5
   • 10% av alle bitcoin-transaksjoner gjøres med Electrum wallet.
   • Stor fokus på sikkerhet med multisig-funksjonalitet, 2-faktor autentisering og cold storage lokalt på enheten din.
   • Electrum er laget med spesiell tanke på Bitcoin, og er fokusert på å gi deg best mulig transaksjonshastighet og ressursbruk. Den gjør også det beste ut av de forskjellige funksjonalitetene som er tilgjengelige på Bitcoin-blokkjeden, men som mange andre glemmer.
   Les oppsummering

  krypto wallets lommebøker

  Ved å oppbevare kryptovalutaene dine i en kryptolommebok er pengene dine generelt mye bedre sikret, men det er stor forskjell på lommebøker. I denne artikkelen tar vi deg gjennom en del av de grunnleggende kunnskapene rundt å lagre kryptovaluta i digitale lommebøker. I tillegg går vi gjennom de forskjellige typene lommebøker, deres styrker og svakheter.

  Hva er kryptolommebøker, private nøkler og offentlige nøkler?

  Kort forklart så er kryptolommebøker en slags digitale nøkkelholdere. Kryptolommebøker er nemlig hovedsaklig programvare som brukes for å oppbevare og administrere bruk av private nøkler eller “private keys” og offentlige nøkler eller ”public keys” for kryptovalutaen din.

  De private nøklene dine

  Du kan sammenligne de private nøklene med PIN-koden du bruker når du autoriserer transaksjoner i minibanken. Ved å taste inn PIN-koden vet minibanken at du er en person som har rett til å gjennomføre transaksjoner. I Bitcoin og annen kryptovaluta brukes de private nøklene for å sende kryptovaluta. De private nøklene stammer fra frøfrasen.

  De offentlige nøklene dine

  De offentlige nøklene trengs for å motta betalinger på blokkjeden, litt på samme måten som en e-postadresse brukes for å motta e-post. I likhet med e-post kan du også motta transaksjoner uten å være tilkoblet, men du må koble deg til for å sende.

  Den offentlige nøkkelen din er ikke det samme som adressen din, men det er den offentlige nøkkelen som brukes til å opprette adressen din der du kan motta betalinger. Den offentlige nøkkelen din er laget med den private nøkkelen din, som igjen stammer fra frøfrasen din.

  HD Wallet teknologien

  Siden den ble introdusert i BIP39 er det HD wallet teknologien som klart dominerer blant kryptolommebøker. Hvis du har en HD wallet er frøfrasen veldig viktig å ta vare på. Med denne frasen på 12 eller 24 tilfeldig valgte ord kan du gjenopprette kryptovaluta-verdiene dine hvor som helst.

  Gjenopprettelsen er mulig fordi din beholdning av kryptovaluta ikke egentlig finnes i kryptolommeboken din, men er lagret i nodene på blokkjeden. Kryptolommeboken brukes for å holde styr på nøklene som beviser hvilken kryptovaluta på blokkjeden som tilhører deg.

  Frøfrasen som er kilden til alle nøklene dine kan brukes til å gjenopprette de private nøklene dine, og derfor også hele kryptolommeboken din. Du kan derfor miste kryptolommeboken din uten å risikere å miste verdiene dine så lenge du har tatt vare på frøfrasen. Dette betyr også at du derfor faktisk også kan bruke frøfrasen til å bytte kryptolommebok uten at du trenger å utføre transaksjoner på blokkjeden.

  Med andre ord er frøfrasen hovednøkkelen din til kryptovaluta-verdiene dine, som du kan bruke til å få tilgang til verdiene dine hvor som helst, når som helst. Det sier seg derfor selv at du derfor bør ta ekstra godt vare på frøfrasen din, og at du for eksempel aldri bør oppbevare den på telefonen, datamaskinen, eller andre enheter som er tilkoblet internett.

  Sørg for at du skriver ned frøfrasen tydelig og i rett rekkefølge slik at du ikke risikerer å glemme den, og hold den unna uvedkommende til enhver tid.

  Forskjellige typer av kryptolommebøker

  Det er vanlig å kategorisere kryptolommebøker som custodial wallets, hot wallets, eller cold wallets. Under går vi inn på hva som er forskjellen mellom disse typene lommebøker.

  Custodial Wallets

  Enkelt forklart er Custody Wallets løsninger der noen andre tar hånd om lagringen av kryptovalutaen din på dine vegne. Rent praktisk betyr dette at en tredjepart har kontrollen på dine private nøkler. Med custody wallets er du derfor avhengig av at leverandøren av tjenesten lar deg kjøpe, selge eller flytte på kryptovalutaen din.

  En av de vanligste typen custody wallet er såkalte Exchange Wallets. De fleste som har handlet på vanlige kryptobørser kjenner til at du må overføre verdiene dine til kryptobørsen før du kan starte med trading. Dette gjør det veldig lett og effektivt å utføre transaksjoner, slik at du lettere kan dra fordel av svingninger i markedet.

  I tillegg har Exchange wallets den fordelen at du ofte kan bruke dem med for eksempel limit order og stop loss funksjonaliteter, som gjør at du kan sikre deg mot tap om markedet går feil vei.

  En gruppe investorer som vanligvis foretrekker custodial tjenester er institusjonelle investorer som håndterer andre sine penger, og som ikke har lyst til å bry seg med alt det tekniske rundt kryptolommebøker. De bruker derfor profesjonelle tjenester som kan ta ansvar for alt det tekniske og garantere for sikkerheten til kryptovalutaen.

  Hot wallets

  Kryptolommebøker som er tilkoblet internett kalles hot wallets. Du kan som regel installere hot wallets på mobiltelefoner eller datamaskiner. Det er hot wallets som for tiden er den mest brukte typen kryptolommebok. De er ofte brukervennlige, og veldig praktiske å bruke for nybegynnere.

  Hot wallets kan brukes hvor som helst på mobiltelefonen din, noe som gjør dem veldig praktiske for daglig bruk. Det er litt større sjanse for hacking hvis du oppbevarer kryptovalutaen din i en hot wallet, men denne risikoen er likevel som regel ikke nevneverdig større enn risikoen for at nettbanken din skulle bli hacket. En stor fordel med hot wallets i forhold til custody wallets er at det til enhver tid er du som kontrollerer de private nøklene.

  Cold Wallets

  Kryptolommebøker som ikke er tilkoblet internett kalles cold wallets. Denne typen kryptolommebøker regnes så langt for å være umulige å hacke uten å ha fysisk tilgang. Selv om cold wallets ikke er tilkoblet internett er det fortsatt mulig å motta kryptovaluta når som helst på en slik adresse.

  Paper wallets var den første typen cold wallet. En paper wallet innebærer at du skriver ut den private nøkkelen og adressen på et papirark, ofte i form av en QR kode. Det sier seg nesten selv at et papirark er vanskelig å hacke, men paper wallets har andre svakheter.

  For eksempel risikerer du at skriften falmer over tid, eller at papiret blir angrepet av ild, fukt eller skadedyr. En annen svakhet med papirlommebøker er at du uansett må importere nøklene inn i en digital lommebok for å kunne utføre transaksjoner.

  Hardware wallets er i dag den beste tilgjengelige måte å lagre kryptovaluta på. Hardware wallets er små elektroniske enheter gjenstander som lagrer private nøkler og holder dem trygge for deg. Noen eksempler på de mest populære hardware wallets i dag er Ledger Nano S, Ledger Nano X, TREZOR T, og TREZOR One.

  Siden Hardware wallets er bygget med HD Wallet teknologien trenger du ikke bekymre deg hvis de går i stykker. Ved hjelp av frøfrasen din kan du lett gjenopprette kryptolommeboken med alt innholdet intakt.

  Hardware wallets er det tryggeste alternativet fordi de er fysisk adskilt fra internett. De er også designet slik at de også beskytter de private nøklene dine hvis du bruker dem på en enhet med datavirus eller spyware. Dette er fordi hardware wallets signerer transaksjoner uten å vise de private nøklene dine til blokkjeden.

  Hvordan velge kryptolommebok

  Hvilken kryptolommebok som passer for deg kommer an på forutsetningene dine og bruken din. I avsnittet under går vi gjennom noen av de tingene som vil påvirke hvilken kryptolommebok som passer for deg.

  Lagrede verdier som skal lagres og hvor hyppig de brukes

  Store verdier bør alltid lagres i en cold wallet, slik som for eksempel en hardware wallet, når de ikke er i bruk. Hvis du derimot er en nybegynner som bare eksperimenterer med litt kryptovaluta vil en brukervennlig hot wallet, som du kan bruke helt gratis, ofte være en bedre løsning.

  Prisen på kryptolommeboken

  For de som bare planlegger å lagre noen få hundrelapper vil det sjelden være verdt pengene å investere i en hardware wallet. Da lønner det seg sannsynligvis heller å bruke en brukervennlig og lettvint kryptolommebok.

  Kompatibilitet med forskjellige typer kryptovaluta

  Det er slett ikke alle kryptolommebøker som er kompatible med alle typer kryptovaluta. Det er derfor viktig at du sjekker om de kryptovalutaene du planlegger å kjøpe er kompatible med den kryptolommeboken du velger.

  Delt tilgang til midlene dine

  En multisig-kryptolommebok er en kryptolommebok der du kan kreve signaturer med mer enn en privat nøkkel for å autorisere transaksjoner. Dette er litt på samme måte som bankkontoer der man må ha signaturer fra flere personer for å kunne utføre en transaksjon.

  Multisig wallets brukes ofte i situasjoner med to eller flere eiere av en kryptolommebok, og der ett visst antall eiere (for eksempel 2 av 3 eiere) må godkjenne en transaksjon. En annen fordel med multisig funksjonaliteten er at den kan brukes til å forsikre at man fortsatt har tilgang til kryptovalutaen dersom en av nøklene blir borte.

  Dermed kan du for eksempel ha en nøkkel i en safe hjemme, en i lommeboken og gi en tredje nøkkel til en venn som backup. Dermed kan du spørre om å få denne dersom du skulle være uheldig å miste lommeboken, eller dersom huset ditt skulle brenne ned mens du er ute.

  Et populært bruksområde for multisig wallets er kryptobørser og andre organisasjoner som har ansvaret for andre sine verdier. Dette er fordi multisig funksjonaliteten effektivt sikrer deg mot  både tap av nøkler, tyveri og underslag. De brukes også ofte i escrow tjenester der partene får hver sin nøkkel, og der en uavhengig tredjepart holder en nøkkel som kan benyttes i tilfelle uenighet oppstår.

  Personvern

  Dersom det blir kjent at du kontrollerer store mengder kryptovaluta kan dette gjøre deg til et attraktivt mål for kriminelle. Personvern er derfor av største viktighet for mange kryptovaluta-investorer.

  Ettersom transaksjonene på blokkjeden er åpne for alle er det derfor nødvendig å bruke en lommebok som ikke kan bidra til å identifisere deg. Dette betyr at du trenger en en kryptolommebok som ikke krever noen form for registrering av personlig informasjon.

  Ikke alle er komfortable med å gjøre det selv

  De fleste krypto-investorer er redde for å få verdiene sine frastjålet, men faktum er at når kryptovaluta går tapt skjer dette veldig ofte på grunn av uhell og tabber. Internettbaserte hot wallets blir stadig mer brukervennlige, og er i dag i stadig større grad tilpasset nybegynnere, men det finnes fortsatt feller du kan gå i dersom du er mindre teknisk anlagt.

  Av denne grunn vurdere mange å bruke eksterne tjenester som tar seg av det tekniske med å holde kryptovalutaen for seg på en profesjonell måte.

  De mest populære kryptolommebøkene

  1
  trezor-one
  Trezor T
  5 / 5
  Det beste med Trezor T
  • Støtter de aller fleste populære coins og tokens.
  • Regnes for en av de sikreste måtene å oppbevare kryptovaluta på, og kan til og med trygt brukes selv på datamaskiner som er utsatt for spyware, virus og annen malware
  • Dersom enheten blir borte eller går i stykker kan verdiene dine fortsatt gjenopprettes ved hjelp av en frøfrase
  Trezor Tnøkkelinfo
  Type Hardware wallets (Cold wallet) er den sikreste måten å lagre kryptovaluta på. Hardware wallets er aldri tilkoblet internett, og de er kun tilkoblet enheten din noen få minutter mens du sender kryptovaluta Maskinvare (Hardware Wallet)
  Støtter Støtter 1649 kryptovalutaer og tokens BTC, ETH, ERC-20 + 1649 coins
  Pris Pris er omregnet fra dollar eller euro. Du kan i tillegg påregne noe ekstra utgifter i toll og MVA. kr 1500,-

  TREZOR One fra Satoshi Labs var den første versjonen av hardware wallets som ble introdusert i markedet. Både denne modellen, og den nyere modellen, TREZOR T, støtter mer enn 1000 forskjellige kryptovalutaer. TREZOR bruker HD standarden slik at det er mulig å enkelt gjenopprette kryptolommeboken ved hjelp av frøfrasen din.

  Fordeler
  • Støtter 1649 coins og tokens
  • Android og iOS app
  • Tapt eller ødelagt kryptolommebok kan gjenopprettes med frøfrasen
  • Bra kundestøtte
  • Open source
  • Mulig å bruke flere passord og kontoer for bedre beskyttelse av verdiene dine
  • Sikker løsning for oppbevaring av kryptovaluta, som også trygt kan brukes på datamaskiner med datavirus
  Ulemper
  • Ingen Bluetooth

  TREZOR har en rekke interessante funksjonaliteter, inkludert mulighet for å stille inn transaksjonshastighet, og kompatibilitet med en rekke andre tjenester. En av de som det kan være verdt å nevne er for eksempel integrasjonen med Exodus. I tillegg kan du også bruke TREZOR som en password manager for alle passordene dine.

  trezor-one

  Trezor T

  Anbefalt
  2
  ledger
  Ledger Nano X
  4 / 5
  Det beste med Ledger Nano X
  • Støtter de aller fleste populære coins og tokens. Kan brukes med ca 100 forskjellige coins og tokens samtidig
  • Regnes for en av de sikreste måtene å oppbevare kryptovaluta på, og kan til og med trygt brukes selv på datamaskiner som er utsatt for spyware, virus og annen malware
  • Dersom enheten blir borte eller går i stykker kan verdiene dine fortsatt gjenopprettes ved hjelp av en frøfrase. (Seed Phrase)
  Ledger Nano Xnøkkelinfo
  Type Hardware wallets er den sikreste måten å lagre kryptovaluta på. Hardware wallets er aldri tilkoblet internett, og de er kun tilkoblet enheten din noen få minutter mens du sender kryptovaluta Maskinvare (Hardware Wallet)
  Støtter Støtter over 1500 kryptovalutaer og tokens BTC, ETH, ERC-20 + 1500
  Pris Pris er omregnet fra dollar eller euro. Du kan i tillegg påregne noe ekstra utgifter i toll og MVA. kr 1200,-

  Ledger sine produkter Ledger Nano S og Ledger Nano X konkurrerer mer eller mindre direkte med TREZOR One og TREZOR T. I likhet med TREZOR følger også Ledger HD standarden, og kryptolommebøkene kan derfor gjenopprettes ved hjelp av frøfrasen din.

  Fordeler
  • Blant de aller mest populære løsningene sikker lagring av kryptovaluta
  • Støtter over 1500 coins og tokens
  • En av de beste tilgjengelige hardware wallet appene
  • Lagringsplass for rundt 100 apper (kryptovalutaer)
  • Liten, lett håndterbar og med stilig design
  • Mulighet for tilkobling med Bluetooth
  • Støtte for Android og iOS
  • Kan trygt brukes på datamaskiner med datavirus, malware eller spyware
  • Kan gjenopprettes med en frøfrase dersom den blir ødelagt eller stjålet Noe rimeligere enn hovedrivalen
  Ulemper
  • Noen ser Bluetooth som en unødvendig sikkerhetsrisiko
  • Markant høyere pris enn enklere modeller som Ledger Nano S eller TREZOR One
  • Ikke open source
  • Noen brukere klager på manglende kundestøtte

  I Ledger må man installere apper for kompatibilitet med forskjellige kryptovalutaer direkte i Ledger-enheten. Dette er forskjellig fra TREZOR der dette gjøres i appen du installerer på datamaskinen. Den oppgraderte Ledger Nano X har mulighet for å støtte lagring av større antall kryptovalutaer enn Ledger Nano S. I tillegg har den oppgraderte versjonen Bluetooth funksjonalitet, slik at du kan appen på på telefonen din til å administrere kryptovaluta hvor som helst og når som helst.

  ledger

  Ledger Nano X

  Anbefalt
  3
  ledger
  Ledger Nano S
  4 / 5
  Det beste med Ledger Nano S
  • Støtter over 1500 populære coins og tokens
  • Kan brukes med mellom 4 og 18 ulike coins og tokens samtidig
  • Kan trygt brukes på datamaskiner utsatt for spyware, virus og annen malware
  • Kan gjenopprettes ved hjelp av en frøfrase dersom enheten blir borte eller går i stykker
  Ledger Nano Snøkkelinfo
  Type Hardware wallets (Cold Wallet) er den sikreste måten å lagre kryptovaluta på. Hardware wallets er aldri tilkoblet internett, og de er kun tilkoblet enheten din noen få minutter mens du sender kryptovaluta Maskinvare (Hardware wallet)
  Støtter Støtter over 1500 kryptovalutaer og tokens BTC, ETH, ERC-20 + 1500
  Pris Pris er omregnet fra dollar eller euro. Du kan i tillegg påregne noe ekstra utgifter i toll og MVA. kr 600,-

  Mange sammenligner kryptolommeboken du har på mobiltelefonen din med lommeboken din. Her har du lettvint tilgang til kryptovalutaen du trenger å bruke fra dag til dag. Men dersom du har mye penger er det ikke anbefalt å gå rundt med dette i lommeboken din ikke sant?

  Det er her hardware wallets kommer inn. Hardware wallets, slik som Ledger Nano S kan i denne sammenheng sammenlignes med bankkontoen din. Der kan du trygt oppbevare større mengder kryptovaluta på en sikrere måte uten tilkobling til internett.

  Fordeler
  • Blant markedets mest brukte hardware wallets
  • Støtter over 1500 coins og tokens
  • Eget operativsystem
  • Liten, lett håndterbar og med stilig design
  • Støtte for Android og iOS
  • Kan trygt brukes på datamaskiner med datavirus, malware eller spyware
  • Støtte for Android og iOS
  • Kan gjenopprettes med en frøfrase dersom den blir ødelagt eller stjålet
  • Rimelig pris
  • Noe rimeligere enn hovedrivalen TREZOR T
  Ulemper
  • Lagringsplass for kun 4-18 kryptovaluta-apper om gangen
  • Ikke open source
  • Noen brukere klager på manglende kundestøtte
  • Noen klager på batteriets levetid

  Ledger Nano S følger HD standarden, som betyr at innholdet lett kan gjenopprettes ved hjelp av frøfrasen dersom du mister kryptolommeboken eller den går i stykker. Den er også kompatibel med mange hot wallets og desentraliserte kryptobørser.

  Både Ledger Nano S og den mer avanserte Ledger Nano X versjonen er i utgangspunktet kompatible med mer enn 1500 kryptovalutaer. Når det er sagt så må en egen app installeres på enheten for hver kryptovaluta som brukes. Den begrensede lagringskapasiteten til Ledger Nano S gjør det kun mulig å installere mellom 4-18 slike apper på en gang.

  ledger

  Ledger Nano S

  Anbefalt
  4
  trezor-one
  Trezor One
  5 / 5
  Det beste med Trezor T
  • Støtter de aller fleste populære coins og tokens.
  • Regnes for en av de sikreste måtene å oppbevare kryptovaluta på, og kan til og med trygt brukes selv på datamaskiner som er utsatt for spyware, virus og annen malware
  • Dersom enheten blir borte eller går i stykker kan verdiene dine fortsatt gjenopprettes ved hjelp av en frøfrase
  Trezor Onenøkkelinfo
  Type Hardware wallets (Cold wallet) er den sikreste måten å lagre kryptovaluta på. Hardware wallets er aldri tilkoblet internett, og de er kun tilkoblet enheten din noen få minutter mens du sender kryptovaluta Maskinvare (Hardware Wallet)
  Støtter Støtter 1649 kryptovalutaer og tokens BTC, ETH, ERC-20 + 1649 coins
  Pris Pris er omregnet fra dollar eller euro. Du kan i tillegg påregne noe ekstra utgifter i toll og MVA. kr 600,-

  TREZOR One fra Satoshi Labs var den første versjonen av hardware wallets som ble introdusert i markedet. Både denne modellen, og den nyere modellen, TREZOR T, støtter mer enn 1000 forskjellige kryptovalutaer. TREZOR bruker HD standarden slik at det er mulig å enkelt gjenopprette kryptolommeboken ved hjelp av frøfrasen din. 

  Fordeler
  • Støtter 1649 av de mest populære coins og tokens i markedet
  • Android og iOS app
  • Du kan bruke frøfrasen til å gjenopprette en tapt eller ødelagt TREZOR ONE enhet
  • Bra kundestøtte
  • Open source
  • Mulighet for å bruke flere passord og kontoer for bedre beskyttelse av verdiene dine
  • Sikker løsning for oppbevaring av kryptovaluta, som også trygt kan brukes på datamaskiner med datavirus
  • Mulighet for sikker lagring av passord for andre tjenester på nettet.
  Ulemper
  • Ingen Bluetooth
  • Har en kjent svakhet som gjør at det er mulig å hacke den for en person med fysisk adgang til enheten og det rette utstyret.

  TREZOR har en rekke interessante funksjonaliteter, inkludert mulighet for å stille inn transaksjonshastighet, og kompatibilitet med en rekke andre tjenester. En av de som det kan være verdt å nevne er for eksempel integrasjonen med Exodus. I tillegg kan du også bruke TREZOR som en password manager for alle passordene dine. 

  trezor-one

  Trezor One

  Anbefalt
  5
  electrum
  Electrum
  4 / 5
  Det beste med Electrum
  • 10% av alle bitcoin-transaksjoner gjøres med Electrum wallet.
  • Stor fokus på sikkerhet med multisig-funksjonalitet, 2-faktor autentisering og cold storage lokalt på enheten din.
  • Electrum er laget med spesiell tanke på Bitcoin, og er fokusert på å gi deg best mulig transaksjonshastighet og ressursbruk. Den gjør også det beste ut av de forskjellige funksjonalitetene som er tilgjengelige på Bitcoin-blokkjeden, men som mange andre glemmer.
  Electrumnøkkelinfo
  Type Electrum er en software wallet, også kalt en hot wallet, som er internett-tilkoblet, og som du kan bruke på datamaskinen din eller telefonen din. Programvare (Software wallet)
  Støtter Electrum er en bitcoin-lommebok som bare støtter Bitcoin (BTC). Bitcoin
  Pris Transaksjonsgebyr på ca 0,2 millibitcoin Gratis

  Electrum er en Bitcoin-lommebok som kun kan brukes for Bitcoin, og som tilbyr en rekke spesialiserte funksjonaliteter. For eksempel sørger cold storage-funksjonaliteten for å kryptere de private nøklene dine, og oppbevare disse offline mens de andre funksjonalitetene er tilkoblet internett. 

  Electrum kan også gi deg et ekstra nivå av sikkerhet ved å bruke Ledger, TREZOR og KeepKey sine hardware wallets som alle er kompatible med Electrum. Du kan også sikre deg mot tap av nøkler og andre uønskede hendelser ved hjelp av multisig-funksjonaliteten til Electrum. 

  Fordeler
  • Android og iOS app
  • Tapt eller ødelagt kryptolommebok kan gjenopprettes med frøfrasen
  • Kompatibel med Ledger, TREZOR og KeepKey hardware wallets
  • Fokus på transaksjonshastighet, enkelhet, og effektiv ressursbruk.
  • Multisig-funksjonalitet, 2-faktor autentisering og cold storage funksjon for bedre sikkerhet
  Ulemper
  • Støtter ingen altcoins
  • Tilkoblet internett
  • Regnes ikke som brukervennlig nok for nybegynnere
  electrum

  Electrum

  Anbefalt
  Sammenlign kryptolommebøker
  1
  trezor-one

  Trezor T

  Kjøp Trezor T Annonselenke
  2
  ledger

  Ledger Nano S

  Kjøp Ledger Nano S Annonselenke
  3
  ledger

  Ledger Nano X

  Kjøp Ledger Nano X Annonselenke
  4

  Exodus

  Exodus Annonselenke
  5
  electrum

  Electrum

  Electrum Annonselenke
  Type Electrum er en software wallet, også kalt en hot wallet, som er internett-tilkoblet, og som du kan bruke på datamaskinen din eller telefonen din. Maskinvare (Hardware Wallet) Maskinvare (Hardware wallet) Maskinvare (Hardware Wallet) Programvare (Software wallet) Programvare (Software wallet)
  Støtter Electrum er en bitcoin-lommebok som bare støtter Bitcoin (BTC).
  BTC, ETH, ERC-20 + 1649 coins
  BTC, ETH, ERC-20 + 1500
  BTC, ETH, ERC-20 + 1500
  138 coins
  Bitcoin
  Pris Transaksjonsgebyr på ca 0,2 millibitcoin
  Høy
  kr 1500,-
  Medium
  kr 600,-
  Høy
  kr 1200,-
  Lav
  Gratis
  Lav
  Gratis

  Ofte stilte spørsmål om Wallets

  Hva er en kryptolommebok?

  En kryptolommebok er en slags digital nøkkelholder. Kryptolommebøker er nemlig programvare som brukes for å oppbevare og administrere bruk av private nøkler og offentlige nøkler for kryptovalutaen din.

  Hva er forskjellen på hot wallets og cold wallets?

  Cold wallets er kryptolommebøker som er fysisk adskilt fra internett, slik som for eksempel hardware wallets eller paper wallets.  Hot wallets er software wallets som enten beginner seg på internett, eller som befinner seg på en internett-tilkoblet enhet.

  Hva er den tryggeste måten for oppbevaring av kryptovaluta?

  Den tryggeste måten å lagre kryptovaluta på er ved hjelp av en hardware wallet slik som for eksempel en TREZOR eller Ledger-enhet.

  Hva er den mest praktiske måten for oppbevaring av kryptovaluta?

  Dersom du bruker kryptovalutaen din til daglig er det mer praktisk å bruke en hot wallet slik som for eksempel Exodus eller Edge.

  Hva er en Custodial wallet?

  Custodial wallets er løsninger løsninger der noen andre tar hånd om lagringen av kryptovalutaen din for deg. En av de vanligste typen custody wallet er Exchange Wallets.