Meglerplattformer

Johannes Jønsson Forklart

Meglertjenester finnes hovedsaklig i form av OTC(Over the Counter)-meglertjenester og nettbaserte meglerplattformer.

De fleste OTC-meglertjenester håndterer kun transaksjoner over et visst minimum. Noen steder kan dette minimumsbeløpet være så lavt som 10 000 dollar, men høyere minimumsbeløp, ofte rundt 100 000 dollar, er vanlige. Mange kryptobørser og meglerplattformer tilbyr egne OTC-meglertjenester for slike større transaksjoner.

Meglerplattformer er forskjellige fra OTC-meglertjenester i det at de kan håndtere automatisk megling for alle transaksjonsstørrelser. De kan gjøre dette fordi transaksjonene gjennomføres automatisk av plattformen, som betyr at hver transaksjon innebærer veldig små transaksjonskostnader for megleren.

Selv om prisene på meglerplattformer ligger litt over det du kan finne på kryptobørsene foretrekker ofte nybegynnere likevel å bruke meglertjenester. Dette er fordi de som regel er mye enklere å bruke, slik at man unngår å gjøre feil. Under finner du litt grunnleggende informasjon om noen av de mest populære meglerplattformene.   

Coinmama

Coinmama er en av de mest populære meglerplattformene for kjøp og salg av kryptovaluta. Meglerplattformen, som har vært aktiv siden 2013, tilbyr både Bitcoin og et begrenset utvalg av andre kryptovalutaer. Coinmama godtar både kredittkort og bankoverføring som betalingsmetode, og tilrettelegger for transaksjoner i størrelsesorden opptil en million dollar for verifiserte kontoer.

Coinmama er en veldig brukervennlig handelsplattform som gjennom årene har vist seg å være flinke på kundestøtte hurtig gjennomføring av transaksjoner.

Binance Buy Crypto

Binance, som naturligvis er best kjent for kryptobørsen sin har også en populær meglertjeneste kalt Buy Crypto. Til tross for navnet kan du både kjøpe og selge kryptovaluta gjennom meglertjenesten på plattformen til Binance. Binance sin Buy Crypto tjeneste er veldig brukervennlig, samtidig som de gir deg muligheten til å benytte en rekke forskjellige valutaer og betalingsmåter. 

Coinbase

Det var meglerplattformen til Coinbase som banet veien for den suksessen Coinbase er i dag. Coinbase er den klart mest populære meglerplattformen på grunn av sin brukervennlighet, et solid utvalg av kryptovalutaer, og seriøse fokus på sikkerhet. Veldig mange nordmenn begynte også med sine første kjøp av kryptovaluta på Coinbase. I dag tilbyr Coinbase et komplett økosystem med både kryptobørsen Coinbase Pro, og en egen kryptolommebok. 

Kaupang Krypto

Kaupang Krypto ble i utgangspunktet startet av en gruppe studenter fra NTNU i Trondheim i 2017, men siden 2020 har den norske bedriften vært en del av Arcane Crypto som er børsnotert på Nasdaq i Stockholm, og er også under tilsyn av det norske Finanstilsynet. 

Nordmenn kan enkelt registrere seg med norsk BankID. De kan også lett overføre penger for kryptovalutakjøp ved hjelp av nettbank. En fordel ved å kjøpe kryptovaluta hos Kaupang Krypto er at du kan betale for kryptovalutaen i norske kroner. I tillegg har de et ganske stort utvalg av kryptovalutaer. 

CEX.io Instant Buy

CEX.io er best kjent som en kryptobørs, men handelsplattformen til CEX.io tilbyr også en veldig enkel og brukervennlig meglertjeneste kalt Instant Buy. Med denne tjenesten kan du enkelt og greit kjøpe kryptovaluta til en fastsatt pris på få minutter. Denne tjenesten gir deg priser som er litt høyere, men den er til gjengjeld vennlig brukervennlig.

I denne guiden