Shiba Inu pris
kr 0.00 0.92%

Hva er SHIBA INU?

Om Shiba Inu og Dogecoin

Dogecoin-and-Shiba-Inu

Shiba Inu er kanskje best kjent for å være en utfordrer for meme-kryptovalutaen Dogecoin. Dette er også klart fra navnet, som refererer til hunderasen maskoten til Dogecoin tilhører. Både Dogecoin og Shiba Inu har det til felles at de i utgangspunktet ikke ble startet som særlig seriøse kryptovalutaer.

Både Dogecoin og Shiba Inu har også det til felles at de hovedsaklig har blitt populære som resultat av oppmerksomheten de har fått på Reddit og lignende steder. De har også begge opplevd sterk vekst på grunn av ytringer fra blant annet Elon musk og Vitalik Buterin.

Likevel er det mye som gjør Dogecoin og Shiba Inu forskjellige. En av de viktigste forskjellene er for eksempel at Dogecoin har sin egen blokkjede som er basert på kildekoden til Litecoin, mens Shiba Inu bruker Ethereum-baserte ERC20 tokens.

En annen viktig forskjell er mengden tokens som er i omløp. Shiba Inu er begrenset til en kvadrillion tokens, og er derfor i teorien en deflasjonsvaluta. Dogecoin har derimot ikke en begrensning på hvor mange tokens som kan utstedes. I stedet regulerer Dogecoin inflasjonen til kryptovalutaen. Inflasjonsnivået er synkende og forventes å nå 3% i løpet av de neste 5 årene.

Historien bak Shiba Inu

shib

Da Shiba Inu ble introdusert var den kun en av mange konkurrenter til den suksessfulle meme-kryptovalutaen Dogecoin. Noen av de andre, som de fleste kanskje ikke engang har hørt om, er Doge Cash, Akita Inu, Dogelon Mars, Metadoge V2, Baby Lovely Inu, Kiko Inu, Teddy Dog, The Cat Inu, og ShinZen. De fleste av disse kan ikke sies å være suksessfulle, men Shiba Inu er en helt annen annen historie.

Ifølge nettsidene til Shiba Inu ble kryptovalutaen i utgangspunktet publisert som et eksperiment i desentralisert spontan utvikling av desentraliserte samfunn. Ifølge Shiba Inu utvikleren, som går under pseudonymet Ryoshi, har det blitt gjort klart fra begynnelsen at ingen kontrollerer Shiba Inu, og at ingen som jobber på prosjektet er uerstattelige. Ryoshi hevder også at han ikke eier SHIB tokens.

Shiba Inu ble publisert midt i meme-coin rushet i 2021, og endte opp med å gi mange av  investorene sine helt utrolig profitt som følge av en prisstigning på utrolige 150 000 ganger i løpet av en 8 måneders tidsperiode. I dag er Shiba Inu sett på som en en seriøs kryptovaluta med sitt eget distribuerte økosystem, som sees som en seriøs Dogecoin-utfordrer.

Shiba Inu og Vitalik Buterin

shiba inu

En hendelse som endte opp med å bidra til mye oppmerksomhet rundt Shiba Inu var at teamet bak kryptovalutaen sendte fundt halbparten av SHIB-beholdningen, totalt 505 trillioner SHIB, til Vitalik Buterin sin kryptolommebok.

Dette ble av mange sett på som en litt rar handling, men viste seg på sikt å virke til fordel for SHIB investorer. Buterin bestemte seg nemlig for å “brenne” 90% av de mottatte SHIB tokenene “for å unngå unødvendig spekulasjon”. De resterende 10%, som på den tiden var verdt rundt en milliard dollar, donerte Buterin til veldedige formål.

Handlingene til Buterin endte opp med å få en veldig positiv innvirkning på SHIB-verdien ettersom nesten halvparten av den totale mengden av kryptovalutaen plutselig ble tatt ut av sirkulasjon over natta. Siden Shiba Inu er en deflasjonsvaluta med begrenset total mengde betydde dette at resterende SHIB tokens i sirkulasjon teoretisk sett umiddelbart nesten fordoblet verdien sin.

Slik virker Shiba Inu

Siden Shiba Inu bruker Ethereum sin ERC 20 standard betyr dette at prosjektet også har den samme konsensusmekanismen som Ethereum. Med andre ord er den nå en Proof of Work kryptovaluta (som man kan mine), men dette vil i den nære fremtiden endres til Proof of Stake når Ethereum gjør de endelige endringene på blokkjeden sin. Dette er en endring som forventes å fullføres i 2022.

I tillegg holder Shiba Inu på med å utvikle sin egen Ethereum layer 2 blokkjede som vil hjelpe med å redusere prisene på SHIB transaksjoner og transaksjoner på Shiba Inu sin ShibaSwap DEX.

ShibaSwap

shibaswap

Shiba Inu har inspirert et aktivt økosystem rundt den populære distribute kryptovalutaen. En viktig del av dette økosystemet har blitt ShibaSwap, som er Shiba Inu prosjektet sin egen desentraliserte kryptobørs (DEX).

En DEX slik som ShibaSwap er en protokoll som gjør det mulig for brukere å handle direkte med hverandre uten at det er nødvendig å bruke en tredjepart slik som for eksempel Binance eller Coinbase. Andre lignende DEXer som mange kjenner til inkluderer UniSwap på Ethereum Blokkjeden og PancakeSwap på Binance Smart Chain.

ShibaSwap-protokollen ble først tilgjengelig for bruk i midten av 2021, og tilbyr mange av de samme funksjonalitetene som du finner på andre DEXer, inkludert token swapping, liquidity pools, staking og en NFT markedsplass. ShibaSwap har også sitt eget system med såkalte BONE tokens som lar eierne stemme på avgjørelser i den desentraliserte styringen av ShibaSwap.

Shibarium – Shiba Inu sin egen blokkjede

shibarium

Shiba Inu og den desentraliserte kryptobørsen ShibaSwap er blant de mange prosjektene som har slitt med de svindyre transaksjonsgebyrene på Ethereum-blokkjeden. Det forventes at Ethereum sin oppgradering til Proof of Stake konsensusmodell i 2022 endelig vil løse dette problemet, men Shiba Inu samfunnet sitter ikke og venter på at andre skal løse problemene sine.

Teamet bak Shiba Inu er nemlig godt på vei med å bygge sin egen blokkjede. Denne nye blokkjeden, som går under navnet Shibarium, er en Ethereum layer 2 scaling solution. Kort forklart betyr dette at Shibarium vil være en egen blokkjede, men at et sammendrag av transaksjoner med jevne mellomrom skrives inn i Ethereum-blokkjeden i en “rollup” samletransaksjon.

Dette gir Shiba Inu fordelene av å ha sin egen blokkjede, inkludert muligheter for skalering og lavere priser, samtidig som transaksjonene kan fortsette å sikres av den solide Ethereum blokkjeden. Den nye oppgraderingen vil også gjøre det mulig å bruke Shiba Inu for gaming. Det siste nye er at en privat versjon av Shiberium testnet allerede har gjennomgått to faser med privat testing, og at en offentlig versjon av Shibarium sitt testnet er rett rundt hjørnet og nesten klar for publisering.

Shiba Inu pris og SHIB som en investering


I løpet av den største oppturen til Shiba Inu var mange som gjorde det overraskende bra. En kryptolommebok opplevde for eksempel å stige i verdi fra rundt 8 000 dollar til 5 milliarder dollar i løpet av litt over et år…ikke verst kan man vel si.

Selv om veldig mange investorer har tjent seg rike på investering i Shiba Inu er det viktig å huske på at denne kryptovalutaen, i likhet med Dogecoin, i utgangspunktet var ment å være et eksperiment, og ikke egentlig et seriøst prosjekt. Mange seriøse investorer ser fortsatt på Shiba Inu som en veldig risikabel investering, og det er helt klart en fare for at kryptovalutaen kan tape seg i verdi like fort som den steg.

Institusjonelle investorer holder seg for det meste unna Shiba Inu. Den enorme veksten virker som den kommer nesten utelukkende fra mindre individuelle investorer. Noen sammenligner veksten i Shiba Inu med situasjonen rundt GameStop og AMC i aksjemarkedet der individuelle investorer organiserte seg rundt Reddit for å kollektivt presse opp prisen på disse aksjene.

Kjøpe Shiba Inu i Norge

Shiba Inu ble raskt en populær kryptovaluta og konkurrent for Dogecoin, men i likhet med Dogecoin er heller ikke Shiba Inu like lett å kjøpe i Norge som for eksempel Bitcoin eller Ether.

De norske kryptobørsene har enda ikke startet handel med Shiba Inu, men kryptomegleren Kaupang krypto er en norsk leverandør som kjøper og selger Shiba Inu.

For de fleste norske kjøpere er det likevel vanligere å kjøpe Shiba Inu på utenlandske kryptobørser som har større SHIB handelsvolum.

En slik utenlandsk kryptobørs der SHIB tokens er tilgjengelige er eToro. Denne kryptobørsen er blant de enkleste å bruke, og lar deg handle Shiba Inu helt uten å trenge å sette deg inn i det tekniske rundt kryptovalutaen, kryptolommebøker og lignende.

Andre internasjonale kryptobørser som er populære for handel med SHIB inkluderer Coinbase, Binance, Huobi Global, og OKEx. Du finner også SHIB på mange desentraliserte kryptobørser, slik som Uniswap, 1inch, og 0x.

Konklusjon

Selv om kryptovalutaprosjekter er basert på teknologi er det populariteten og troverdigheten til prosjektene som til syvende og sist bestemmer om prosjektet får livets rett eller om det visner og faller hen i glemsel som så mange kryptoprosjekter har gjort. Shiba Inu er et av prosjektene som har greid å opparbeide den nødvendige populariteten for å holde ting gående.

Selv om Shiba Inu allerede har opplevd fantastisk stor oppgang er det ikke dermed sagt at eventyret er over. Nesten halvparten av alle SHIB tokens er allerede ute av bildet takket være Vitalik Buterin. I tillegg er Shiba Inu sin Layer 2 solution for Ethereum rett rundt hjørnet, slik at SHIB transaksjoner og transaksjoner på ShibaSwap DEX vil kunne gjøres mye billigere i fremtiden.

Det viktigste av alt er kanskje at Shiba Inu fortsatt har stigende popularitet i markedet. Siden Shiba Inu er en deflasjonsvaluta med begrenset total mengde vil et stadig økende antall brukere automatisk føre til en verdiøkning for kryptovalutaen.

Samtidig er Shiba Inu, i likhet med Dogecoin, en kryptovaluta som er bygget på populære trender, som kan være uforutsigbare. Det er derfor heller ikke utenkelig at andre ting vil overta som den neste trenden og føre til drastisk fall i verdien til SHIB.

Alt i alt er Shiba Inu i dag en populær kryptovaluta med bra potensiale for fremtidig vekst, men risikoen forbundet med denne kryptovalutaen er også relativt høy.

Ofte stilte spørsmål om Shiba Inu

Hva er Shiba Inu?

Shiba Inu er en populær meme-kryptovaluta med “hundetema” som av mange sees som en viktig konkurrent for Dogecoin. Shiba Inu er basert på Ethereum sin ERC 20 standard.

Hva er fordelene med Shiba Inu?

En viktig fordel med Shiba Inu er også at kryptovalutaen har grief å byggeh opp et solid miljø rundt seg. Siden Shiba Inu bruker Ethereum sin ERC 20 standard betyr dette at SHIB tokens kan lagres i Ethereum lommebøker.

Dette gjør det også lettere fra et teknisk perspektiv å bruke SHIB tokens i på Ethereum-baserte DeFi plattformer og Desentraliserte kryptobørser. Shiba Inu har også utviklet sin egen DEX kalt ShibaSwap.

Hva kan Shiba Inu brukes til?

Shiba Inu kan brukes som betalingsmiddel både på nettet og i virkelighetens verden. Et av de nye og spennende bruksområdene som forventes å bli mulige for SHIB så snart som den nye Shibarium blokkjeden er ferdig er også bruk i blokkjedebaserte dataspill.

Hvor mange SHIB tokens finnes i omløp?

Det finnes i dag 549,148,063,568,103 SHIB i omløp. Shiba Inu er en deflasjonsvaluta, som betyr at det ikke er mulig å lage flere SHIB tokens enn maksimumsantallet som er begrenset til

1,000,000,000,000,000 SHIB. 40% av den totale mengden SHIB har allerede blitt ødelagt av Vitalik Buterin.

Hvordan kjøpe SHIB i Norge?

Kaupang krypto er en kryptomegler som selger SHIB i Norge. Likevel er det kanskje vanligere at nordmenn kjøper SHIB gjennom utenlandske kryptobørser.

Noen  kryptobørser som er populære for kjøp av SHIB inkluderer eToro, Coinbase, Binance, Huobi Global, og OKEx. Desentraliserte kryptobørser, slik som Uniswap, 1inch, og 0x er også populære steder å kjøpe SHIB

Shiba Inu
SHIB
logo
Pris Nåværende pris
kr 0.00
Prisendring 24t Prisending de siste 24 timer
kr 0.00
+ 0.92%
Volum 24t Hvor mye som ble handlet i løpet av de siste 24 timene.
kr 6,622,992,181.13
Markedsverdi Den totale markedsverdien som sirkulerer.
kr 64,426,640,712.08
Forsyning Mengden coins som sirkulerer på markedet og er i offentlige hender.
589,735,030,408,322.75 SHIB

Kryptovaluta investeringer er ikke regulert i noen EU land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Du risikerer din kapital.