Software wallet
Exodus
4 / 5

Exodus kort forklart

Det brukervennlige og vakre brukergrensesnittet gjør det Exodus til en ypperlig kryptolommebok for både nybegynnere og viderekomne. Exodus støtter 138 ulike kryptovalutaer, og lar deg administrere kryptovalutaen din både på datamaskin og mobiltelefon samtidig. Siden Exodus er en HD wallet er kryptovalutaen din fortsatt trygg dersom datamaskinen eller telefonen din blir borte eller går i stykker.

Siden Exodus og TREZOR er kompatible med hverandre kan det vakre og brukervennlige grensesnittet til Exodus kan brukes i kombinasjon med den markedsledende sikkerheten til TREZOR. Exodus gir deg også ekstra lettvint kjøp og salg av kryptovaluta direkte inne i lommeboken ved hjelp av den desentraliserte kryptobørsen til Exodus.

Fordeler
  • Veldig brukervennlig
  • Støtter 138 coins og tokens
  • Brukervennlig Android og iOS app
  • Tapt eller ødelagt kryptolommebok kan gjenopprettes med frøfrasen
  • Innebygget desentralisert kryptobørs for kjøp og salg av kryptovaluta direkte inne i lommeboken
  • Kompatibel med TREZOR hardware wallets
Ulemper
  • Ikke open source
  • Tilkoblet internett
  • Begrenset mulighet til å bestemme network fees
Type Exodus er en software wallet, også kalt en hot wallet, som er internett-tilkoblet, og som du kan bruke på datamaskinen din eller telefonen din.
Programvare (Software wallet)
Pris Firmaet bak Exodus tjener penger på gebyrene du betaler hvis du velger å bruke kryptobørsen til Exodus.
Gratis
Støtter Støtter 138 kryptovalutaer, eller 1649 kryptovalutaer dersom brukt i kombinasjon med TREZOR
138 coins

Exodus

Anbefalt

Exodus – produktinformasjon

Opprinnelse

Exodus-prosjektet ble først startet av Daniel Castagnoli og JP Richardson i 2015. Siden den gang har prosjektet utviklet seg fra å være en multivaluta-kryptolommebok, til å også tilby en integrert desentralisert kryptobørs og en porteføljeoversikt.

Exodus

1Støttede kryptovalutaer

Kryptolommeboken til Exodus støtter per i dag et stadig voksende utvalg av 138 kryptovalutaer som er håndplukket blant markedets mest populære. Vær oppmerksom på at ikke alle kryptovalutaer som kan lagres i Exodus kryptolommeboken er tilgjengelige for kjøp og salg på kryptobørsen til Exodus. For eksempel er dette tilfelle med en rekke ERC20 tokens som er kompatible med Exodus-kryptolommeboken, men som ikke tilbys på kryptobørsen.

2Integrasjon med TREZOR

En kryptolommebok som er tilkoblet internett er mindre sikker enn en cold wallet, slik som  eksempel en hardware wallet. Dette er noe Exodus tar på alvor, og de har derfor gjort det mulig å integrere en TREZOR hardware wallet med Exodus-lommeboken din.

Du kan dermed starte med Exodus som en gratis og brukervennlig software wallet. Når du begynner å opparbeide deg en verdifull portefølje er det naturlige steget å bruke Integrasjonen med TREZOR for å beskytte verdiene dine. Da kan du nemlig bruke det brukervennlige og velkjente brukergrensesnittet til Exodus til å administrere alle de forskjellige kryptovalutaene som støttes av TREZOR hardware wallet.

Exodus med Trezor

3Både sikker og brukervennlig  

Software wallets har rykte på seg for å ha dårlig sikkerhet, men dette gjelder ikke Exodus. Dette er i seg selv en sikker kryptolommebok. Likevel er Exodus fortsatt en hot wallet, og kan derfor ikke beskytte deg mot visse situasjoner som oppstår som følge av din egen uforsiktige oppførsel dersom enheten din for eksempel er infisert med spyware.

Dette kommer av at du oppbevarer nøklene dine på en enhet som er tilkoblet internett. Dersom du derimot bruker en cold wallet, slik som TREZOR, holdes nøklene dine fysisk adskilt fra eventuelle hackere. Vanligvis betyr dette et dilemma der du må velge mellom sikkerheten til en cold wallet eller brukervennligheten og lettvintheten til en hot wallet, men takket være Integreringen med TREZOR trenger dette ikke være tilfelle med Exodus.

4Slik kommer du i gang med Exodus

Last ned

Exodus er en fantastisk brukervennlig kryptolommebok som det er veldig lett å komme i gang med. Det første steget er naturlig nok at du laster ned Exodus sin programvare fra de offisielle nettsidene til Exodus. Du har valget mellom å laste ned programvaren for mobil kryptolommebok for Android eller iOS. Desktop versjonen er tilgjengelig for Windows, Mac og Linux. I de neste stegene vil vi fokusere på desktop versjonen for Windows.

Exodus

Installasjon

Etter at du har lastet ned programmet vil du bli spurt om å tillate automatisk installasjon som du må si ja til. Installasjonen vil vanligvis være unnagjort på noen få sekunder. Så snart appen er ferdig installert kan du trykke på Exodus-snarveien på skrivebordet ditt for å begynne med å bli kjent med kryptolommeboken.

Frøfrase og passord

Etter installasjonen trenger du å sikre kontoen din ved å sette opp en hemmelig frøfrase som består av 12 tilfeldig valgte ord. Det er denne frøfrasen du bruker dersom du trenger å gjenopprette kontoen, så pass på at du holder den hemmelig og oppbevarer den på et sikkert sted. Du vil også bli spurt om å lage et sikkert passord som du bruker når du logger inn til daglig.

Sende kryptovaluta

Prosessen for å sende kryptovaluta med Exodus er veldig intuitiv. Gå til porteføljen din og velg kryptovalutaen du ønsker å sende, og trykk deretter på “Send”.

Ved å trykke på tannhjulsikonet som du finner øverst i venstre hjørne vil du få et fullt utvalg av funksjonaliteter for å sende den valgte kryptovalutaen. Du vil blant annet få feltet for å lime inn adresse eller scanne QR-kode for mottakeren, skrive en personlig melding og hvor mye kryptovaluta som skal sendes enten i kryptovaluta eller omregnet til fiat-valuta. Dersom du sender Bitcoin eller Ethereum har du også muligheten til å justere hvor mye network fees du ønsker å betale ved hjelp av glidebryteren.

Motta kryptovaluta

Å motta kryptovaluta med Exodus er enda enklere. Naviger først til den kryptovalutaen du skal motta og trykk på “Receive”. Du vil nå se en QR kode og en adresse. Del disse med den som skal betale deg ved å kopiere denne adressen for å lime den inn i en chat, invoice eller lignende, eller bruk funksjonen for å sende den via e-post.

 

5Oppsummering

Exodus tilbyr både nybegynnere og viderekomne et trygt og oversiktlig økosystem for lettvint kjøp og salg av kryptovaluta rett fra lommeboken din uten å måtte overføre dem til en tredjepart sin kryptobørs. Den vakre, funksjonelle og brukervennlige designen til Exodus gjør at overgangen fra konvensjonell valuta til kryptovaluta føles lettvint og uanstrengt.

Lommeboken er kompatibel med 138 av de mest populære kryptovalutaene, og dersom du bruker integrasjonen med TREZOR sine hardware wallets utvides dette til alle kryptovalutaer som støttes av TREZOR. En tilleggsfordel er selvfølgelig at TREZOR også gir deg markedsledende sikkerhet for verdiene dine i kombinasjon med Exodus sin markedsledende design og brukervennlighet.

Du kan ta med deg Exodus hvor som helst med apper for både Windows, Linux, Mac, Android og iOS. Du installerer appen lokalt på enheten din, og nøklene dine lagres også sikkert i kryptert form på enheten din.

Vanlige spørsmål om Exodus

Hva er Exodus?

Exodus er en software wallet, også kalt en hot wallet, som er internett-tilkoblet, og som du kan bruke på datamaskinen din eller telefonen din.

Hva skjer med kryptovalutaen min dersom jeg mister enheten der Exodus er installert?

Så lenge du har tatt vare på frøfrasen din er kryptovalutaen din trygg. Frøfrasen kan brukes til å gjenopprette kryptolommeboken og alt innholdet på en annen enhet.

Hvilke kryptovalutaer støtter Exodus?

I dag er Exodus kompatibel med 138 forskjellige kryptovalutaer. Dette er et antall som øker jevnt. For å se den oppdaterte listen av støttede kryptovalutaer kan du sjekke sidene til Exodus.

Er Exodus gratis?

Ja, du kan bruke Exodus sin kryptolommebok uten å betale for den. Firmaet bak Exodus tjener penger på gebyrene du betaler hvis du velger å bruke kryptobørsen til Exodus.

Er Exodus sikker?

Ja, Exodus er en sikker kryptolommebok. Du må likevel huske at ettersom Exodus er tilkoblet internett gir det hackere større spillerom. For å oppbevare store mengder kryptovaluta bør du alltid velge en hardware wallet. TREZOR kan da være en særlig god ide på grunn av at den er kompatibel med Exodus.

Exodus
Type Exodus er en software wallet, også kalt en hot wallet, som er internett-tilkoblet, og som du kan bruke på datamaskinen din eller telefonen din.
Programvare (Software wallet)
Støtter Støtter 138 kryptovalutaer, eller 1649 kryptovalutaer dersom brukt i kombinasjon med TREZOR
138 coins
Pris Firmaet bak Exodus tjener penger på gebyrene du betaler hvis du velger å bruke kryptobørsen til Exodus.
Gratis