ledger
Hardware Wallet
Ledger Nano S
4 / 5

Ledger Nano S i korte trekk

Fordeler
 • Blant markedets mest brukte hardware wallets
 • Støtter over 1500 coins og tokens
 • Eget operativsystem
 • Liten, lett håndterbar og med stilig design
 • Støtte for Android og iOS
 • Kan trygt brukes på datamaskiner med datavirus, malware eller spyware
 • Støtte for Android og iOS
 • Kan gjenopprettes med en frøfrase dersom den blir ødelagt eller stjålet
 • Rimelig pris
 • Noe rimeligere enn hovedrivalen TREZOR T
Ulemper
 • Lagringsplass for kun 4-18 kryptovaluta-apper om gangen
 • Ikke open source
 • Noen brukere klager på manglende kundestøtte
 • Noen klager på batteriets levetid
Type Hardware wallets (Cold Wallet) er den sikreste måten å lagre kryptovaluta på. Hardware wallets er aldri tilkoblet internett, og de er kun tilkoblet enheten din noen få minutter mens du sender kryptovaluta
Maskinvare (Hardware wallet)
Pris Pris er omregnet fra dollar eller euro. Du kan i tillegg påregne noe ekstra utgifter i toll og MVA.
kr 600,-
Støtter Støtter over 1500 kryptovalutaer og tokens
BTC, ETH, ERC-20 + 1500
ledger

Ledger Nano S

Anbefalt

Ledger Nano S anmeldelse

Ledger Nano S var i 2016 det første produktet fra Ledger. Utviklingen startet to år tidligere i 2014 da selskapet ble etablert. Siden den gang har produktene til Ledger oppnådd stor popularitet i kryptomarkedet, med mer enn 1 million Ledger hardware wallets solgt til kunder i mer enn 165 land.
Ledger nano S

1Støttede kryptovalutaer

Ledger sine produkter støtter i utgangspunktet mer enn 1500 forskjellige kryptovalutaer og tokens, men med Ledger Nano S må du velge hvor mange av disse du håndterer om gangen på grunn av Ledger Nano S sin begrensede kapasitet til å lagre apper. Vanligvis vil du kunne lagre mellom 4 og 18 apper på en gang. Hvor mange apper du kan lagre kommer an på størrelsen til de individuelle appene du har installert.

Dette kan høres ut som relativt liten kapasitet for de som er glade i å investere i mange altcoins. Heldigvis kan du når som helst slette apper og installere nye uten at det på noen måte har innvirkning på de lagrede kryptovalutaene.

2Ledger Nano S Sikkerhet

En Ledger Nano S er omtrent så sikkert som du i dag kan lagre kryptovaluta, men enhver lenke er kun så sterk som det svakeste leddet. Når det gjelder hardware wallets er det svakeste leddet ofte deg selv. Les videre under for noen tips som kan hjelpe deg til å unngå noen av de verste fellene.

Salg av Ledger hardware wallets med en forhåndsutfylt frøfrase er en populær metode scammere bruker til å stjele kryptovaluta. Husk alltid at en ekte Ledger aldri kommer med forhåndsutfylt frøfrase, og så snart du har skrevet ned frøfrasen første gang og sjekket den vil den aldri bli vist igjen. Skriv derfor også ned frøfrasen på et trygt sted der uvedkommende ikke har tilgang til den, og der den ikke kan bli ødelagt.

Når verdiene som lagres i kryptovaluta begynner å bli store kan det kan være lurt å’ skrive ned frøfrasen på noe som tåler mer enn papir. Cryptosteel, som er designet for å sikre frøfraser mot flom, brann, tidens tann, nysgjerrige øyne og andre farer. og er blant de mest populære løsningene i markedet for sikring av frøfraser.

3Brukervennlighet

Prosessen for å komme i gang med den Ledger Nano S tar bare få minutter. Delen av prosessen som er mest tidkrevende er kanskje å skrive ned frøfrasen.

4Ledger Live Appen

Ledger Live funksjonalitetene er en av de tingene som skiller Ledger fra TREZOR-baserte hardware ewallets. I Ledger Live kan du blant annet kjøpe og selge kryptovaluta inne i Ledger Live-appen. Du kan bruke appen både på datamaskinen din, iPhone eller Android.

En ting som gjør Ledger forskjellig fra alle de TREZOR-baserte løsningene som er tilgjengelige i markedet er det at Ledger har bestemt seg for å bruke individuelle apper for hver kryptovaluta. Dette gjør det kanskje litt mer tungvint å bruke Ledger for noen, men samtidig betyr det økt sikkerhet. Dette er fordi ingen enkelt kryptovaluta som installeres vil kunne ha innvirkning på andre installerte kryptovalutaer.

Enheten har en begrenset kapasitet for installasjon av apper, men appene kan slettes og erstattes med andre apper uten at det har noen innvirkning på de kryptovalutaene som er lagret i Ledger Nano S. I tillegg har du muligheten til å bruke Ledger Nano S i kombinasjon med 25 forskjellige kryptolommebøker og tjenester inkludert MyEtherWallet, MetaMask, Binance DEX, MyCrypto, med flere.

5Instruksjoner for å sette opp Ledger Nano S

Det er overraskende lett å komme i gang med Ledger Nano S. I avsnittet som følger går vi gjennom prosessen steg for steg.

Ledger Live Installasjon

Det første du trenger å gjøre er å laste ned og installere Ledger Live på datamaskinen din. Ledger Live installasjonen er nødvendig for å sette opp og administrere forskjellige kryptovalutaer i Ledger Nano S. Pass på at du laster ned Ledger Live fra Ledger sine offisielle sider.

Når du er ferdig med installasjonen har du muligheten til å velge utseende på Ledger Live, før du trykker på “Get Started” og “Set up as a new device”.  Velg deretter “Ledger Nano S” for å fortsette.

Sett opp ny kryptolommebok

Koble deretter til Ledger Nano S med den medfølgende USB kabelen. Av sikkerhetsmessige grunner er det viktig at du faktisk benytter den kabelen du fikk tilsendt av Ledge. Når du kobler deg til vil du bli vist en velkomstmelding på Ledger-skjermen. Naviger til “Set up as a new device”, og trykk på begge knappene samtidig for å bekrefte valget og fortsette.

Valg av PIN-kode

Når du setter opp en ny kryptolommebok blir du bedt om å velge en PIN-kode på mellom 4 og 8 siffer ved hjelp av knappene på Ledger Nano S. Deretter vil du bli spurt om å bekrefte PIN-koden. Du bør oppbevare denne koden på et sikkert sted ettersom det er denne koden du kommer til å bruke hver gang du skal bruke Ledger Nano S.

Skriv ned frøfrasen

Det neste du vil bli bedt om å gjøre er å skrive ned frøfrasen. Denne kalles vanligvis “Recovery Phrase”, og er en sammensetningen av 24 tilfeldig valgte ord. Frøfrasen er særdeles viktig ettersom du kan bruke den dersom du på et senere tidspunkt trenger å gjenopprette verdiene dine. Husk at du bør forhindre at uvedkommende har adgang til frøfrasen din ettersom den gir full tilgang til krypto-verdiene dine.

Sikkerhetssjekk og Integritetssjekk

Så snart som at frøfrasen er unnagjort vil du gjennomgå en sjekkliste. Dette er en funksjon som er laget for å forsikre at det er du som selv har laget frøfrasen og PIN-koden for enheten. Etter at du har besvart disse spørsmålene vil du bli spurt om å koble fra og plugge enheten inn igjen, skrive inn PIN-koden og fortsette til Ledger Manager. Det neste som skjer vil være at en integritetssjekk kjøkes som sjekker at Ledger Nano S versjonen er ekte.

Passord for Ledger Live

Etter at passord og integritetssjekk er unnagjort vil du måtte sette opp et sikkert passord for Ledger Live. Husk at hvis du glemmer passordet vil kryptovalutaen som du har lagret fortsatt trygg, men du må regne med å måtte sette opp Ledger Live på nytt.

Oppdatering av Ledger Live Firmware

Når du har satt opp Ledger må du passe på at du har den rette versjonen. Du kan gjøre dette med “update firmware” knappen når du logger inn.

Installasjon av kryptovaluta-apper på Ledger Live

Så snart som Ledger Live kontoen din er aktiv er det lett å installere appene for kryptovalutaene du trenger. Bekreft valgt kryptovaluta ved å trykke på begge knappene for å starte synkronisering av kontoene dine. Appen kan når som helst slettes uten risiko for at den tilhørende kryptovalutaen forsvinner.

Ledeger Nano S

6Sending og mottak av kryptovaluta

Hvis du ønsker å sende kryptovaluta trykker du først på “Send” i Ledger Live-menyen. Deretter velger du kontoen du ønsker å sende fra, og adressen du sender til. Trykk deretter på “Continue”. Det anbefales å skrive inn mottakeradressen ved hjelp av QR kode eller copy+paste for å unngå feil i adressen du sender til.

Du har muligheten til å skrive inn den spesifikke summen du ønsker å sende, eller velge “Send Max” for å sende alt som er inne i lommeboken. Fordelen med Ledger Nano S er at du kan velge Network fee før du sender en transaksjon. Du kan deretter plugge inn Ledger Nano S for verifisering av transaksjonene.

Vanlige spørsmål om Ledger Nano S

Hvor mange ulike kryptovalutaer kan du lagre i Ledger Nano S?

Ledger Nano S støtter over 1500 forskjellige coins og tokens, men på grunn av den begrensede lagringsplassen kan du kun installere apper for mellom 4-18 av disse på samme tid.

Hva skjer med kryptovalutaen min dersom Ledger Nano S blir ødelagt?

Kryptovaluta lagres på blokkjeden. Dette betyr at du, dersom din Ledger Nano S blir borte eller blir ødelagt, kan gjenopprette den ved hjelp av frøfrasen din.

Kan Ledger Nano S hackes?

Så langt er det ikke kjent at Ledger Nano S har blitt hacket eksternt, men du bør fortsatt være forsiktig, og du bør aldri gi uvedkommende tilgang til den fysiske Ledger-enheten din.

Hvorfor trenger jeg en hardware wallet?

Hardware wallets er en sikrere måte å lagre kryptovaluta på ettersom de ikke er tilkoblet internett, og siden de, i motsetning til datamaskiner og mobiltelefoner, ikke lett kan hackes.

Må Ledger Nano S kobles til Internett?

Alle kryptovaluta-transaksjoner skjer på blokkjeden. Det betyr at du alltid kan motta transaksjoner uansett om du er tilkoblet internett eller ikke. På den annen side trenger du å koble deg til for å bruke de private nøklene i kryptolommeboken til å godkjenne utgående transaksjoner.

Hva koster Ledger Nano S?

Ledger Nano X koster i overkant av 600 kroner fra produsenten. Du kan i tillegg påregne noe ekstra utgifter i toll og MVA.

Ledger Nano S
ledger
Type Hardware wallets (Cold Wallet) er den sikreste måten å lagre kryptovaluta på. Hardware wallets er aldri tilkoblet internett, og de er kun tilkoblet enheten din noen få minutter mens du sender kryptovaluta
Maskinvare (Hardware wallet)
Støtter Støtter over 1500 kryptovalutaer og tokens
BTC, ETH, ERC-20 + 1500
Pris Pris er omregnet fra dollar eller euro. Du kan i tillegg påregne noe ekstra utgifter i toll og MVA.
kr 600,-