trezor-one
Hardware wallet
Trezor One
5 / 5

TREZOR ONE i korte trekk

TREZOR ONE byr også på flere innovative funksjonaliteter som er gode å ha. Blant annet kan du bruke enheten som en passord administrator for sikker lagring og bruk av passord på nettet. Du kan også velge transaksjonshastighet og fees på mange krypto-transaksjoner.TREZOR ONE er også kompatibel for bruk i kombinasjon med mange hot wallets, exchanges og andre tjenester.

Fordeler
  • Støtter 1649 av de mest populære coins og tokens i markedet
  • Android og iOS app
  • Du kan bruke frøfrasen til å gjenopprette en tapt eller ødelagt TREZOR ONE enhet
  • Bra kundestøtte
  • Open source
  • Mulighet for å bruke flere passord og kontoer for bedre beskyttelse av verdiene dine
  • Sikker løsning for oppbevaring av kryptovaluta, som også trygt kan brukes på datamaskiner med datavirus
  • Mulighet for sikker lagring av passord for andre tjenester på nettet.
Ulemper
  • Ingen Bluetooth
  • Har en kjent svakhet som gjør at det er mulig å hacke den for en person med fysisk adgang til enheten og det rette utstyret.
Type Hardware wallets (Cold wallet) er den sikreste måten å lagre kryptovaluta på. Hardware wallets er aldri tilkoblet internett, og de er kun tilkoblet enheten din noen få minutter mens du sender kryptovaluta
Maskinvare (Hardware Wallet)
Pris Pris er omregnet fra dollar eller euro. Du kan i tillegg påregne noe ekstra utgifter i toll og MVA.
kr 600,-
Støtter Støtter 1649 kryptovalutaer og tokens
BTC, ETH, ERC-20 + 1649 coins
trezor-one

Trezor One

Anbefalt

Trezor T anmeldelse

Informasjon som er lagret på nettet er et konstant mål for malware og hackere. Det var av denne grunnen at TREZOR ONE ble introdusert som verdens første hardware wallet som sikrer kryptovalutaen din bedre ved å lagre den offline.

Fordi TREZOR ONE bruker BIP32 standarden trenger du heller ikke bekymre deg for at du skal miste enheten din eller at den skal bli ødelagt. Så lenge du har tatt godt vare på frøfrasen din kan innholdet i kryptolommeboken din enkelt gjenopprettes i hvilken som helst BIP32-kompatibel kryptolommebok.

1TREZOR ONE – verdens første hardware wallet

Trezor Model One

TREZOR ONE tok kryptomarkedet med storm da den først ble introdusert som verdens første hardware wallet i Januar 2014. Siden den gang har denne modellen vist seg å ha det de aller fleste trenger fra en hardware wallet. I Selv etter at TREZOR Model T ble introdusert har den eldre modellen fortsatt å være et populært billigere alternativ

Siden den først ble introdusert i markedet har TREZOR ONE fått mange oppdateringer på programvare siden, og disse er oppgraderinger som har blitt gjort både for den eldre og den nyere modellen.

Ettersom SatoshiLabs sin programvare er åpen kildekode betyr det at mange andre kryptolommebøker i markedet har nytt godt av oppdateringene, og har fulgt på med å også implementere disse endringene. Det kan dermed sies at TREZOR er de uoffisielle industristandarden for hardware wallets.

2TREZOR One Støtte for coins og apper

TREZOR støtter 1649 coins og tokens. Dette er det samme for begge de eksisterende modellene. Mange av disse, men ikke alle støttes direkte i Trezor Wallet. Dersom den kryptovalutaen det gjelder ikke er å finne i Trezor Wallet er det mulig å koble seg til tredjeparts-løsninger for disse kryptovalutaene.

Listen av tredjeparts-løsninger som er kompatible med TREZOR er lang og blir stadig lengre. Listen inneholder i dag blant annet Electrum, Etherwall, Exodus, MetaMask, Mycelium, og MyEtherWallet.

Trezor t stotte coins

3TREZOR ONE sikkerhet

Sikkerhet er naturligvis hovedpunktet når det gjelder hardware wallets. TREZOR ONE, som ble introdusert i markedet i 2014 har så langt aldri blitt hacket eksternt, men det er ikke bare ekstern hacking man har å bekymre seg for når det gjelder sikring av kryptovaluta.

Hacking med fysisk tilgang

Kraken Security Labs beviste i 2019 at det er mulig å hacke TREZOR hardware wallets med fysisk tilgang til enheten. Hackingen krever utstyr til en verdi av bare $75, og kan ifølge Kraken Security Labs gjøres på 15 minutter. Dette er en god påminnelse om at man bør passe på å oppbevare enheten på et sikkert sted.

Hacking med fysisk tilgang

Heldigvis finnes det fortsatt en måte å sikre seg på. Når enheten hackes vil hackeren få tilgang til den 24-ords frøfrasen din. Dersom du aktiverer et BIP39-passord vil dette opprette en egen kryptolommebok inne på enheten som krever frøfrasen pluss BIP39-passordet for å åpnes. Hackeren vil ikke ha noen mulighet for å vite om han faktisk har kommet seg inn i den faktiske lommeboken din eller om han bare har tilgang til en lurekonto med lite eller ingen innhold.

$5 wrench attack

Hacking er som regel det sentrale temaet når det gjelder sikkerhet og kryptovaluta, og dette er helt klart et problem, men det er bare et lite fåtall av tyver som er sofistikerte nok til å kunne hacke en hardware wallet selv med fysisk tilgang til den.

$5 wrench attack

Det mange eiere av kryptovaluta har en tendens til å glemme er at det finnes mange enklere måter å oppnå tilgang til en kryptolommebok. En av de mest innlysende går populært under navnet “$5 wrench attack”, og går rett og slett ut på å true offeret til å gi tilgang.

Designen til TREZOR betyr at du til en viss grad kan sikre deg mot denne typen angrep. Du kan gjøre dette ved å sette opp en såkalt “lurekonto”. Dette er rett og slett bare en konto du kan sette opp med mindre mengder kryptovaluta i. Dermed kan du bare gi passordet til lurekontoen til en angriper, som ikke har mulighet til å vite at dette bare er en lurekonto, og dermed begrense tapene dine uten å risikere en unødvendig konfrontasjon med potensielt voldelige angripere.

Scam med forhåndsutfylt frøfrase

En favoritt blant scammere er å selge deg en hardware wallet med forhåndsutfylt frøfrase. Selv om det kan se legitimt ut er det selvfølgelig ikke det. Scammeeren vil bruke frøfrasen din til å gjenopprette lommeboken og stjele pengene dine. Bruk derfor aldri en hardware wallet som kommer med en eksisterende frøfrase.

4Slik setter du opp TREZOR ONE

Steg 1: Når du starter med TREZOR ONE er det viktig at du først forsikrer deg om at ingen har tuklet med innpakningen og/eller enheten din. Sjekk at ingen av forseglingene er brutt. Det er særlig viktig at klistremerket med hologram som er plassert over USB-inngangen er på plass og intakt slik at du vet at enheten ikke har blitt koblet til en datamaskin.

Steg 2: Deretter er det anbefalt å sette opp Trezor Bridge for å fasilitere kontakten TREZOR ONE og nettleseren du bruker. Vær sikker på at du laster ned Trezor Bridge fra nettsidene til TREZOR. Fjern forseglingen og koble TREZOR ONE til datamaskinen ved hjelp av den medfølgende USB kabelen.

Steg 3: Følg deretter instruksjonene på displayet til TREZOR One-enheten din, og åpne trezor.io/start i en Chrome eller Mozilla Firefox nettleser, og velg Trezor ONE. Deretter vil du bli spurt om å godta installasjonen av oppdatert versjon av TREZOR sin firmware. Vent til installasjonen er ferdig og enheten har startet på nytt. Trykk deretter på “Create a new wallet” og bekreft valget ditt.

Trezor backup

Steg 4: Du vil bli fortalt at kryptolommeboken ikke er backet opp.Trykk på “create a backup in 3 minutes” for å fortsette med denne prosessen. Merk deg advarslene når det gjelder frøfrasen. Disse er det viktig at du har lest og at du forstår.

Trezor seed phraseSteg 5: Frøfrasen din er en sammensetning av 24 tilfeldig valgte ord i en spesifikk rekkefølge. Det er viktig at du skriver denne ned korrekt ettersom den av sikkerhetsmessige grunner ikke kan vises igjen etter at du først har aktivert TREZOR ONE. Du har deretter muligheten til å navngi TREZOR enheten din for å gjøre det lettere å identifisere den dersom har flere TREZOR-enheter koblet til datamaskinen din.

Sette Trezor pin

Steg 6: Du går deretter videre til å sette en hemmelig PIN-kode på mellom 4 og 9 tegn for enheten din. Du vil bruke denne PIN-koden hver gang du kobler til TREZOR ONE. PIN-koden settes ved å velge tastene uten tall på datamaskinen din. Du vil kunne se tallene du velger på TREZOR ONE som vist på illustrasjonen over.

Trezor setup ferdig

Steg 7: Når du er ferdig med å sette opp enheten din er det lurt å sørge for å abonnere på e-post fra TREZOR og følge dem på sosiale media. Slik vil du alltid være informert om viktige ting skulle skje som har å gjøre med sikkerheten til kryptolommeboken din. Det er også lurt å lagre en snarvei til TREZOR wallet i nettleseren din for å finne lettere frem til siden senere.

5Sende og motta kryptovaluta med TREZOR ONE

Sende kryptovaluta

Trezor sende krypto

Når du skal sende kryptovaluta med TREZOR ONE starter du med å velge hvilken kontoen du ønsker å sende fra i menyen og trykke på “Send”. Adressen du skal sende til bør limes inn for å unngå skrivefeil. Skriv så inn beløpet som skal sendes og ønsket nivå for network fees. Det er fullt mulig å sende transaksjoner til flere adresser samtidig. Dette er faktisk anbefalt siden du da sparer penger på network fees.

Når du har trykket på “Send” blir du bedt om å bekrefte transaksjonen din på TREZOR ONE. Husk å alltid sjekke at adressen er korrekt før du bekrefter. Det finnes ingen måte å reversere transaksjonen din på. Dersom du sender en transaksjon til feil adresse, eller til en adresse som ikke er kompatibel vil kryptovalutaen din gå tapt.

Motta Kryptovaluta

Trezor motta krypto

Å motta kryptovaluta er lett med TREZOR ONE. velg den ønskede kryptovalutaen fra menyen dersom den er i listen. Dersom den ikke finnes i listen kan du likevel ofte motta kryptovalutaen ved å bruke et annet brukergrensesnitt. Når du har valgt kryptovalutaen din trykker du på “Receive” og “Show full address” for å sjekke at adressen er rett.

I tillegg til adressen vil du også se en QR kode som du kan kopiere og sende eller lime inn for å motta betalinger.

Trezor kopiere QR kode

6TREZOR ONE sammenlignet med TREZOR T og Ledger Nano S

Trezor sammenlignet med ledger
Det er Ledger Nano S som regnes som den nærmeste konkurrenten til TREZOR One. Selv om Ledger Nano S er noe mindre enn TREZOR ONE er begge små, med en vekt på under 20g. en viktig forskjell på den fysiske utformingen mellom de to er at TREZOR er designet for bruk med en hånd, mens Ledger er designet for å brukes med to hender.

TREZOR sine produkter bruker alle åpen kildekode, noe som ikke er tilfelle med Ledger sine produkter. Dette betyr at det er vanskeligere for utenforstående å vurdere sikkerheten til Ledger.

En annen viktig forskjell mellom TREZOR ONE og Ledger Nano S er at de fleste kompatible kryptovalutaene allerede er installert i appen til TREZOR, mens du med Ledger må installere individuelle apper for hver kryptovaluta du bruker. Lagringsplassen for slike apper er relativt begrenset på Ledger Nano S. TREZOR er kompatibel med 1649 forskjellige kryptovalutaer, mens Ledger Nano S støtter over 1500 ulike tokens.

TREZOR Model T er for øyeblikket den mest avanserte modellen til TREZOR. Den har fortsatt det meste til felles med TREZOR ONE. I hovedsak er det touch-displayet som er hovedforskjellen mellom disse to modellene, i tillegg til en litt raskere prosessor som er nødvendig på grunn av det oppgraderte displayet, og en SD card slot.

Prismessig ligger TREZOR One rundt 100 kroner over Ledger Nano S i pris, mens flaggskipsmodellen TREZOR Model T er rundt 900 kroner dyrere enn TREZOR ONE.

7Hvorfor bruke TREZOR ONE

Kryptolommebøker som ligger på datamaskinen eller telefonen din er lette mål for hackere så snart de er infisert av malware. Ettersom mer og mer av livet vårt skjer online har antallet svakheter som registreres i datamaskinene våre også steget i takt med kompleksiteten. Dette betyr flere muligheter for kriminelle.

Software security risk

Disse mulighetene er det mange kriminelle hackere som utnytter. Det er Kina og Tyrkia som ligger verst an her. I disse landene er mellom 40-50% av alle datamaskiner infisert av malware. Norge er blant de landene som ligger best an her, men selv i Norge er mer enn hver femte datamaskin infisert med malware.

Malware infections

Med hardware wallets, slik som for eksempel TREZOR ONE isolerer du nøklene til kryptovalutaen din fra potensiell malware som kan befinne seg på datamaskinen eller telefonen din.

Alt i alt er TREZOR ONE en billig løsning fra markedslederen innen hardware wallets. Du får mange av de samme funksjonene som på TREZOR Model T, men til kun en tredjedel av prisen.

Vanlige spørsmål om TREZOR ONE

Hvor mange forskjellige kryptovalutaer kan lagres i TREZOR ONE?

TREZOR ONE støtter 1649 ulike coins og tokens. Dette er det samme for både TREZOR ONE og TREZOR T. Flere kryptovalutaer legges til i denne listen jevnlig. På sidene til TREZOR finner du alltid en oppdatert liste over alle de støttede kryptovalutaene.

Hva skjer med kryptovalutaen min dersom min TREZOR One blir ødelagt?

Kryptovaluta lagres på blokkjeden, og ikke i kryptolommeboken din. Dette betyr at du ikke kan miste kryptovalutaen din. Det du kan miste er nøklene til kryptovalutaen din, men disse er er også trygge så lenge du tar vare på frøfrasen din. Med frøfrasen kan du gjenopprette alle verdiene og transaksjonene i en ny kryptolommebok.

Er det mulig å hacke TREZOR ONE?

Så langt har ingen av TREZOR-modellene blitt hacket eksternt, men det har blitt bevist at TREZOR kan hackes fysisk dersom man har fysisk tilgang til enheten, og dersom man har det rette utstyret.

Hvor mye koster TREZOR ONE?

Selve TREZOR ONE koster rundt 600 kr fra produsenten. I tillegg må du regne med at det påkommer noen ekstra kostnader for transport, toll og merverdiavgift når du kjøper denne i Norge.
For oppbevaring av store verdier i kryptovaluta er det alltid best å sikre seg ved å lagre disse i en hardware wallet for å unngå å utsette dem for hackere.

Hvorfor kjøpe en hardware wallet?

Kryptolommebøker som ikke er tilkoblet internett har en mindre sjanse for å bli hacket. TREZOR ONE er aldri direkte tilkoblet internett, og er derfor en veldig sikker løsning for oppbevaring av større verdier i kryptovaluta.

Må man være tilkoblet internett for å kunne motta transaksjoner med TREZOR ONE?

Alle kryptovaluta-transaksjonene utføres og oppbevares på blokkjeden. Du trenger derfor ikke være tilkoblet for å motta transaksjoner. Du trenger bare bruke TREZOR ONE for signering når du skal signere utgående transaksjoner.

Trezor One
trezor-one
Type Hardware wallets (Cold wallet) er den sikreste måten å lagre kryptovaluta på. Hardware wallets er aldri tilkoblet internett, og de er kun tilkoblet enheten din noen få minutter mens du sender kryptovaluta
Maskinvare (Hardware Wallet)
Støtter Støtter 1649 kryptovalutaer og tokens
BTC, ETH, ERC-20 + 1649 coins
Pris Pris er omregnet fra dollar eller euro. Du kan i tillegg påregne noe ekstra utgifter i toll og MVA.
kr 600,-