Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Per-Espen Løchen

- Fy fader, som jeg gleder meg til å komme bak rattet igjen!

I 2014 ble Petter Solberg tidenes første verdensmester i VM i rallycross. Nå skal 40-åringen forsvare tittelen, og konkurrere mot den 23 år gamle sultne bergenseren, Andreas Bakkerud.

Den 24. april fyrer Bakkerud og Solberg løs. Ungfolen og veteranen kjemper begge om VM-tittelen i FIA World Rallycross Championship 2015 som arrangeres i Montalegre i Portugal. 

Petter Solberg innrømmer at unge Andreas Bakkerud er en stor konkurrent.

Solberg er tittelforsvarer, mens Bakkerud skal gjøre et forsøk på å nå nye høyder etter den sammenlagte 5. plassen i fjor.

– Alle er hjertelig velkommen til å prøve. Men ingen slår meg på passion, og kjøringen har jeg god kontroll på. Fy fader som jeg gleder meg til å komme bak rattet igjen! sier Petter Solberg.

I forbindelse med TV-sendingene av VM i rallycross på Viasat Motor, stiller Solberg og Bakkerud opp sammen på en pressekonferanse på Ullevål Stadion.

Her innrømmer Solberg at det ikke blir noen lett match å danke ut bergenseren.

- Han er god, og i hans alder var jeg som han, jeg også. Jeg var veldig cocky, forteller Solberg, men legger til at Bakkerud «feiler» fordi han vil for mye i hvert løp istedenfor å holde samme fokus gjennom sesongen.

- Petter er den beste

Bakkerud er enig i at han må konsentrere seg enda mer om å få bilen til mål hver gang, og ikke alltid bare gå for seier. Men nå føler han seg godt forberedt til sesongstart.

- Petter er den beste, som jeg ønsker å slå. Jeg drømmer om å bli verdensmester, og vi kommer sikkert til å ha våre fighter i år også, sier Bakkerud. 

Petter Solberg er regjerende verdensmester, og også en favoritt i årets VM i rallycross.

Etter seieren i fjor er Solberg også favoritt i år, men han kan ikke hvile på laurbærene. Ikke bare er Bakkerud en stor trussel, Solberg bør også se opp for østerriske Manfred Stohl, svenske Mattias Ekström og russiske Timur Timerzyyanov.

Ingen tvil om at det blir spinnvill action!

En sport skapt for TV

Ifølge Solberg er rallycross en sport som er som skapt for TV.

- Rallycross har tette dueller og spenning fra start til mål. Vi er 20 mann som kan vinne, og det er ørsmå detaljer som skiller. I fjor vant jeg for eksempel et løp med fem tusendelers margin, forteller Solberg.

Viasat Motor og Viaplay.no sender alle VM-rundene direkte. Det blir «børning» og action med kommentatorer som blant annet Mats Lysen. Lysen har selv kjørt mot Petter, og er en av de i verden som vet hvordan sirkuset fungerer - så her er det bare å glede seg.

Har du ikke Viasat?
Klikk her.